Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı Risk Azaltma Stratejisi Planı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
T.C. AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ. Her ilde Valilik bünyesinde “İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlükleri”, 04/03/2010 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak.
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
MEKÂNSAL PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İmar Planlama Dairesi Başkanlığı
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
GÖREVLERİMİZ  Görev kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin taşıyıcı sistemi ile zemin mekaniği mühendislik hesaplarını ve her.
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ERZURUM İL MÜDÜRLÜĞÜ
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
STRATEJİK YÖNETİM Aracı Olarak STRATEJİK PLANLAMA.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İNSAN KAYNAKLARI
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) İnşaat Sektörü 24 Aralık 2014.
Kentleşme, Konut ve Afet Yasal Düzenlemeler ve Uygulamalarla
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 28 – 29 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026) Ulusal Deprem Stratejisi Eylem Planı (UDSEP ) Prof. Dr. Levent Gülen Ofis: M-1 No:1303.
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
T.C. BİLECİK VALİLİĞİ İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ.
KADASTRO
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
Ön Büro Çalışması Arazi Çalışması.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
KALABALIK RİSK YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLAMASI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı Risk Azaltma Stratejisi Planı T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI Risk Azaltma Stratejisi: Afet tehlikesi ve riskinin belirlenmesi, değerlendirilmesi ve afet senaryolarının hazırlanması; imkan, kaynak ve önceliklerin belirlenmesi; genel politika ve stratejilerin oluşturulması, stratejik amaç ve hedeflerin belirlenmesi; uygulama öncelikleri ve eylem planlarının hazırlanması ve uygulanması sürecidir. Afet Riski : Tehlike x Değer x Etkilenme Oranı ( Zarar Görebilirlik) T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI Risk Azaltma Önlemleri Alınması ve Alınmaması Durumunda Ortaya Çıkacak Kayıplar Hiçbir risk azaltma önleminin alınmadığı durumda ortaya çıkacak kayıp ile önlem alınması halinde ortaya çıkacak kayıp arasındaki fark fayda veya önlenebilecek/kaçınılacak kayıplardır. Bu şekilde yer alan üstteki eğri risklerin azaltılmaması durumunda ortaya çıkacak maliyetleri gösterirken, altta yer alan eğri risk azaltmaya yönelik yapılacak yatırımlar sonucunda azalan maliyetleri göstermektedir. Yine daha önceki şekilde ifade edildiği gibi iki eğri arasında kalan alan olası kazançları göstermektedir. T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Hedef, Strateji ve Eylemler ULUSAL DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI Ana Eksenler Hedef, Strateji ve Eylemler A Depremleri Öğrenmek 7 Hedef B Güvenli Yerleşme ve Yapılaşma C Depremin Etkileriyle Baş Edebilmek 13 Kuruluş 87 Eylem 29 Strateji T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

17 Eylemde ise İlgili kuruluş olarak görev üstlenmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sorumluluğundaki Eylem Planları Mikrobölgeleme Haritalarının Hazırlanması Mevcut Bina Sayısının ve Tipolojinin Belirlenmesi Profesyonel Mühendislik Uygulamasının Yaşama Geçirilmesi İnşaat Sektöründe Ustalık Eğitimi ve Belgelendirilmesi Yapı Yasası ve Kentsel Dönüşüm Yasalarının Çıkarılması Toplam 5 Ana Eylem 17 Eylemde ise İlgili kuruluş olarak görev üstlenmiştir. T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Sorumlu kuruluş İlgili Kuruluş Eylem Türü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sorumluluğundaki Eylem Planları Sorumlu kuruluş Eylemi gerçekleştirmekle görevli kuruluş İlgili Kuruluş Sorumlu kuruluşun Eylemi gerçekleştirmek üzere çalışmaya davet ettiği kurumlar Eylem tablolarında yapılan kısaltmalar ve açıklamalar Gerçekleşme dönemi Eylemin hazırlık ve gerçekleşmesi için öngörülen zaman dilimi Eylem Türü MD:Mevzuat Düzenlemesi, KY: Kurumsal Yapılanma, KG: Kapasite Geliştirme T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Mikrobölgeleme Haritalarının Hazırlanması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sorumluluğundaki Eylem Planları Eylem A.2.1.6. Mikro bölgeleme haritalarından mekan planlaması çalışmalarında nasıl yararlanılabileceği konusunda ilke, yöntem ve uygulama esasları belirlenecek ve yerel yönetimler için yol gösterici kılavuz niteliğindeki yayınlarla birlikte örnek mikro bölgeleme haritaları hazırlanıp, mekansal planlamaya temel girdi sağlanacaktır. Mikrobölgeleme çalışmalarının ana amacı; deprem ve diğer doğal tehlikelerin büyük ölçekli (1/25000 ve daha büyük) haritalar üzerinde belirlenip bu tehlikeleri önleyecek veya etkilerini azaltacak fiziksel plan kararlarının çevre düzeni, imar planları ve il gelişme planları aşamalarında alınmasına girdi sağlamaktır. Bu çalışmalar; yeni yerleşmeler için arazi kullanım kararlarına, yerleşik alanlar için ise sakınım (risk azaltma) planlarına temel girdi sağlayan çalışmalardır ve deprem risklerinin azaltılabilmesi için mutlaka geliştirilmeleri ve etkin olarak uygulanmaları gerekmektedir. Gerçekleşme Dönemi : 2012-2023 Türü : İK, MD, KG Sorumlu Kuruluş : Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlgili Kuruluş : AFAD, İçişleri Bakanlığı, Valilikler, Üniversiteler, İl Özel İdareleri, Belediyeler, Kalkınma Ajansları, Kalkınma Bakanlığı Mikrobölgeleme Haritalarının Hazırlanması T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

MİKROBÖLGELEME Daha Güvenli Bir kentsel Yapılaşma İçin Süreç İmar ve İmar Planı Revizyonu Kentsel Rehabilitasyon Projeleri Uygulama Projeleri İlçe Bazlı veya Pilot Kentsel Dönüşüm Projeleri Sosyal Çevre Değerlendirilmesi Fiziksel Çevre Acil Durum Yönetimi Yapıların Değerlendirilmesi Bina Güçlendirilmesi veya Yenilenmesi T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Mevcut Bina Sayısının ve Tipolojinin Belirlenmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sorumluluğundaki Eylem Planları Gerçekleşme Dönemi : 2012-2017 Türü : İK, KG Sorumlu Kuruluş : Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlgili Kuruluş : TUİK, Kalkınma Ajansları, AFAD, Valilikler, Kalkınma Bakanlığı, Nufus ve Vadandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, TBB Eylem B.1.2.1. Başta okul ve hastaneler olmak üzere, mevcut binaların sayısı ve tipolojisi belirlenecek, ayrıca bina kimlik sisteminin geliştirilmesine çalışılacaktır. Bina envanterinin ve binaların hasar görebilirliklerinin değerlendirilebilmesi için öncelikle mevcut bina sayısının ve tipolojisinin belirlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, tüm binalara kendilerine özgü bir kimlik numarası verilmesi ve binaya ilişkin temel bilgilerin (yapı tarzı, kat sayısı, yapım yılı, bağımsız birim adedi, brüt yüzölçümü, konum bilgileri vb) bu numara ile saklanması, analitik kapasitenin gelişmesine ve sigorta uygulamalarının yaygınlaşmasına yardımcı olacaktır. Mevcut Bina Sayısının ve Tipolojinin Belirlenmesi T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

2- İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı sağlanarak ; İl Müdürlüğümüzce Yapılacak Çalışmalar Eylem B.1.2.1. YAPILACAKLAR 1- Envanter bilgilerinin sürekli güncel tutulması ve kayıt altına alınması için bilgisayar programı geliştirilmesi, 2- İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı sağlanarak ; a) Öncelikli olarak kamu binalarının envanteri çıkarılacak, b) İl bazında tüm köylerin bina envanteri çıkarılacak , c) İlçe ve mahallelerin bina envanteri çıkarılacak. T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Profesyonel Mühendislik Uygulamasının Yaşama Geçirilmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sorumluluğundaki Eylem Planları Gerçekleşme Dönemi : 2012-2017 Türü : İK, MD Sorumlu Kuruluş : Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlgili kuruluş : TMMOB Eylem B.1.7.3. Yetkin veya profesyonel mühendislik uygulamasının yaşama geçirilmesi sağlanacaktır. Depremle ilgili mühendislik hizmetleri farklı disiplinlere ait çalışmaları içermektedir. Bu hizmetlerin usulüne uygun, doğru ve sağlıklı şekilde yerine getirilebilmesi için meslekte uzmanlık ve yetkinlik vazgeçilmez iki ana koşul olarak esas alınır. Bu koşulların sağlanabilmesi ise, yetkin veya profesyonel mühendislik uygulamasının yaşama geçirilmesiyle olanaklıdır. (BAKANLIKLAR DÜZEYİNDE İŞLEMLER YÜRÜTÜLMEKTEDİR) Profesyonel Mühendislik Uygulamasının Yaşama Geçirilmesi T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İnşaat Sektöründe Ustalık Eğitimi ve Belgelendirilmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sorumluluğundaki Eylem Planları Gerçekleşme Dönemi : 2012-2013 Türü : KG , MD Sorumlu Kuruluş : Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlgili Kuruluş : Milli Eğitim Bakanlığı, Meslek Odaları, Özel Sektör, Valilikler, Büyükşehir Belediyeleri, Belediyeler Eylem B.1.7.4. İnşaat sektöründe çalışan işçi, kalfa ve ustaların eğitimi ve belgelendirilmesi çalışmaları geliştirilecek ve sektörde belgesiz insanların çalıştırılması önlenecektir. İnşaat sektörünün demirci, betoncu, kalıpçı, tesisatçı gibi alt dallarında hiç bir eğitim ve belgelendirmesi olmayan işçi, kalfa ve ustaların eğitimi ve belgelendirilmesinin sağlanması güvenli yapı inşaat etmenin önemli koşulların başında gelmektedir. İnşaat Sektöründe Ustalık Eğitimi ve Belgelendirilmesi T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İl Müdürlüğümüzce Yapılan Çalışmalar Eylem B.1.7.4. YAPILAN ÇALIŞMALAR 3194 Sayılı İmar Kanununun 28. maddesi gereği 01.01.2012 tarihinden itibaren Her yapı müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması, 4857 sayılı iş Kanununun 81 inci maddesi kapsamında yer alan inşaat ve tesisat işlerinde şantiye şeflerinin iş güvenliği uzmanlığı belgesine haiz olması inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustaların Ustalık belgesi alma zorunluluğu getirilmiştir. T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Verilen Geçici Ustalık Belgesi : 1933 İl Müdürlüğümüzce Yapılan Çalışmalar Ustalık belgeleri ve müteahhit sicil numaraları Bakanlığımız web sitesinde www.cevresehircilik.gov.tr oluşturulan YAMBİS sayfasında elektronik olarak kayıt altına alınarak takibi yapılmaktadır. Verilen Geçici Ustalık Belgesi : 1933 Verilen Müteahhit Sicil Numarası : 1065 T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Yapı Yasası ve Kentsel Dönüşüm Yasalarının Çıkarılması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sorumluluğundaki Eylem Planları Gerçekleşme Dönemi : 2012-2017 Türü : İK, MD Sorumlu Kuruluş : Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlgili kuruluş : AFAD, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İlgili Bakanlıklar, Büyükşehir Belediyeleri ve belediyeler, Valilikler, Sivil Toplum Kuruluşları, TOKİ Eylem C.2.1.2. Yapı yasası ve kentsel dönüşüm yasaları çıkartılacaktır. Yapı Denetim Yasasıʼnın bir bileşeni ve içerisinde müteahhitlik sektörü ile de ilgili düzenlemelerin olacağı Yapı Yasasıʼnın çıkarılması depremle mücadelede önemli bir aşamadır. Böylelikle Kentsel Dönüşüm Yasasıʼnın deprem odaklı olarak düzenlenmesi de sağlanabilecektir. Yapı denetim sisteminin etkin şekilde uygulanması sağlanacaktır. Yapı Yasası ve Kentsel Dönüşüm Yasalarının Çıkarılması T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İlimizde aktif olarak 4 yapı denetim kuruluşu faaliyet göstermektedir. Yapı Denetim Sistemi Hakkında İl Müdürlüğümüzce yapılan Çalışmalar İlimizde aktif olarak 4 yapı denetim kuruluşu faaliyet göstermektedir. Yapı Denetim şube Müdürlüğünün görev ve faaliyetleri konusunda Müdürlüğümüz personeline iç eğitim düzenlenmiştir. YAMBİS Yapı Müteahhit Bilişim Sistemi konulu eğitim Müdürlüğümüzde verilmiştir. 4708 Sayılı Yapı Denetim Kanunu yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve 01.01.2011 tarihinden itibaren tüm illerde uygulanmaya başlamıştır. Yapı denetim sistemi ile ilgili 03.12.2012 tarihinde yapı denetim firmalarına Müdürlüğümüzce bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

15 Büro ve 29 Şantiye Denetimi Yapılmıştır Yapı Denetim Sistemi Hakkında İl Müdürlüğümüzce yapılan Çalışmalar Bakanlığımızca İl Müdürlüklerinde Yapı Denetim Şube Müdürlüğü ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürlükleri oluşturulmuştur. Her iki şube teknik personeline gerekli hizmet içi eğitim verilmiştir. Yapı Denetim Sistemi ile ilgili tüm kayıtlar elektronik ortama aktarılmakta ve takip edilmektedir. Şantiye denetimlerinde inşaatın projeye uygunluğu, büro denetimlerinde ise gerekli evrakların tutulup tutulmadı incelenmektedir. 15 Büro ve 29 Şantiye Denetimi Yapılmıştır T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Kentsel Dönüşüm ile İlgili İl Müdürlüğümüzce yapılan Çalışmalar 31.05.2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazetede 6306 sayılı ‘’Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ‘’15.12.2012 tarih ve 28498 sayılı Resmi Gazetede ‘’ ’Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanununun Uygulama Yönetmeliği’’ yayınlanarak yürürlüğe girmiş olup çalışmalar başlatılmıştır. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanlarının Dönüştürülmesi Kanunu ve ilgili Yönetmelikler hakkında Müdürlüğümüz personeline 27.07.2012 tarihinde seminer verildi. Müdürlüğümüz tarafından mal sahibinin talebi üzerine ; 2 adet yapı incelemesi yapılarak rapor tanzim edilmiş, 5 adet yapının incelemesi devam etmektedir. T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Kentsel Dönüşüm ile İlgili İl Müdürlüğümüzce yapılan Çalışmalar 5543 sayılı İskan Kanunu kapsamında 7 köyde 485 konut yatırım programında olup 50 adeti 2012 yılında bitirilmiş, diğerleri devam etmektedir. 10 köy etüt proje programında işlemleri devam etmektedir. T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İLGİLİ KURULUŞ OLARAK ÜSTLENDİĞİMİZ EYLEMLER EYLEM NO EYLEM SORUMLU KURULUŞ İLGİLİ KURULUŞLAR GERÇEKLEŞTİRİLME DÖNEMİ EYLEM TÜRÜ A.2.1.5. Kritik yerleşimlerde zemin büyütmesi ve hız değişimi davranışları ile bunlara bağlı zemin-yapı etkileşimi konularında mevcut bilgilerin yanı sıra, yeni çalışmalar yapılarak veri mekansal planlama açısından değerlendirilecektir. AFAD Üniversiteler, Yerel Yönetimler, ÇŞB, Büyükşehir Belediyeleri ve Belediyeler 2012-2017 İK, KG A.2.2.4. Depremlere duyarlı kentsel ve kırsal alanlarda pilot yerleşim merkezleri kurularak risk azaltma planları uygulamaya geçirilecektir. ÇŞB, Kalkınma Bakanlığı, Üniversiteler, Yerel Yönetimler, TOKİ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2012-2023 İK, MD, KG B.1.1.1. Kalkınma ajansları, sorumluluk alanları içerisindeki deprem tehlike ve risklerini dikkate alacak ve bu riskleri arttırmayacak veya azaltacak yönde faaliyet yürüteceklerdir. Kalkınma Bakanlığı Kalkınma Ajansları, AFAD, ÇŞB, Valilikler, İl Özel İdareleri, Büyükşehir Belediyeleri ve Belediyeler B.1.1.2. İl Özel İdareleri, il gelişme ile il çevre düzeni plamlarının hazırlanması öncesinde ilin tehlike ve risklerini belirleyerek risk azaltma strateji palanlarını geliştirecek ve bu planlarla çevre ve gelişme planlarının uyumunu sağlayacaklardır. İçişleri Bakanlığı ÇŞB, Kalkınma Ajansları, AFAD, Kalkınma Bakanlığı, Büyükşehir Belediyelerive Belediyeler, İl Özel İdareleri B.1.3.1. Depreme dayanıklı bina tasarımına ve yapımına ilişkin öncelikjler belirlenecek ve konuyla ilgili projelerin geliştirilmesi teşvik edilecek ve desteklenecektir. Valilikler,ÇŞB,Üniversiteler,Meslek Odaları,Büyükşehir Belediyeleri ve Belediyeler İK,KG B.1.4.1. Deprem mühendisliği alanında çalışan üniversitelerin katılımıyla bir konsorsiyum oluşturulacaktır. Üniversiteler,Kalkınma Bakanlığı,ÇŞB İK,KG,MD B.1.4.2. Mevcut Deprem Mühendisliği Laboratuvarlarının gereksinimleri belirlenerek eksik altyapı giderilecektir. Üniversiteler,Kalkınma Bakanlığı,TÜBİTAK,ÇŞB B.1.5.1. Deprem Yönetmeliğini güncelleştirip geliştirmek üzere kurulacak komisyonun çalışmaları sürekli kılınacaktır. ÇŞB,Üniversiteler,İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşları,Meslek odaları B.1.6.1. Araştırıcı, uygulayıcı ve destekleyici kurum ve kuruluşların yetkililerinden oluşan bir koordinasyon kurulu kurulacaktır. Ulaştırma Bakanlığı Üniversiteler, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı, ÇŞB, AFAD, İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşları 2012-2013 T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İLGİLİ KURULUŞ OLARAK ÜSTLENDİĞİMİZ EYLEMLER EYLEM NO EYLEM SORUMLU KURULUŞ İLGİLİ KURULUŞLAR GERÇEKLEŞTİRİLME DÖNEMİ EYLEM TÜRÜ B.1.6.2. Koordinasyon kurulunun önerileri ve desteği doğrultusunda güdümlü AR-GE projeleri oluşturulacaktır. Kalkınma Bakanlığı AFAD, TÜBİTAK, Üniversiteler, ÇŞB 2012-2017 KG,İK B.1.6.3. Ulaşım sistemleri ve önemli ulaşım tesislerinin depremlere dirençli bir şekilde projelendirilmesi, bakımı ve denetimi için düzenlemeler yapılacaktır. Ulaştırma Bakanlığı ÇŞB, Büyükşehir Belediyeleri ve Belediyeler İK, KG, MD B.1.7.1. Üniversitelerde daha nitelikli, kaliteli, verimli ve uygulamaya yönelik mühendislik ve mimarlık eğitiminin verilmesi sağlanacaktır. YÖK Üniversiteler, MEB, ÇŞB, TMMOB 2012-2023 KG, MD B.1.7.5. Mesleki sorumluluk sigortasının yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Hazine Müsteşarlığı AFAD,ÇŞB, TSRŞB, TMMOB, İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşlar 2012-2013 KG,MD C.2.1.1. Depremle ilgili mevzuatlar gözden geçirilip tek bir mevzuat altında toplanacaktır. AFAD İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşları, ÇŞB, Üniversiteler, Yerel Yönetimler İK, MD C.2.2.2. Deprem Risk Azaltım Planıyla ilgili yasal düzenlemeler yapılacaktır. İçişleri Bakanlığı, ÇŞB, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Üniversiteler, Meslek Odaları İK,MD C.2.2.3. Deprem Risk Azaltma Planı el kitabı hazırlanacaktır. ÇŞB, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Üniversiteler, Meslek Odaları İK, KG C.3.1.2. Acil durumlarda kullanılabilecek sosyal donatıların belirlenebilmesi ile ilgili çalışmalar yapılacaktır. İçişleri Bakanlığı Sağlık Bakanlığıi ÇŞB, MSB, İl Özel İdareleri, Türk Kızılayı, Belediyeler T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

İLGİLİ KURULUŞ OLARAK ÜSTLENDİĞİMİZ EYLEMLER Eylem B.1.3.1. Depreme dayanıklı bina tasarımına ve yapımına ilişkin öncelikler belirlenecek ve konuyla ilgili projelerin geliştirilmesi teşvik edilecek ve desteklenecektir. İl Müdürlüğümüzce tek katlı olmak üzere İK-01 104 m2 ve İK-02 117 m2 lik iki ayrı tip proje hazırlanarak uygulama onayı için Bakanlığımıza gönderilmiştir.. T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Arz ederim. T.C. BİNGÖL VALİLİĞİ ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Rasim BULUÇ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü