BU DERSTE ÖĞRENECEKLERİMİZ Web sayfası oluşturma teknikleri Bir siteyi yönetmek Tablolarla çalışmak Stil sayfaları oluşturmak Katmanlarla çalışmak Form.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Web Editörü Gamze KÜÇÜÇÜKORHAN
Advertisements

 Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.
MS OFFICE Access 2013.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi
DİLİMLER VE ETKİN BÖLGELER
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
WEB İçerik Yönetim Sistemi
BLOG KULLANIM REHBERİ.  Giriş yapmadan blog üzerine bilgi ekleyemeyeceğinizi unutmayın. Açılan sayfada ilk önce kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.
DREAMWEAR WEB SAYFASI NASIL YAPARIZ? Gülin ÜTEBAY Bilgisayar Mühendisi
OPTİMİZASYON VE AKTARMA İŞLEMİ
WEB EDİTÖRÜ STİL SAYFALARI GELİŞTİRMEK
Client Center’ e Giriş Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir. Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip.
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
Kodlama bilgisi gerekmez!
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
KATMANLARLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER
BAĞLANTI OLUŞTURMAK Bağlantı rengini ve biçimlendirme özelliklerini ayarlamak Hipermetin bağlantıları oluşturmak Resim tabanlı bağlantılar oluşturmak Bağlantıların.
STİL SAYFALARI GELİŞTİRMEK
Hiperkitap Kullanıcı Kılavuzu. Kütüphane web sayfanızda yer alan arama kutusunu kullanarak istediğiniz bir aramayı gerçekleştiriniz. Örneğin; fizik. Fizik.
BU DERSTE ÖĞRENECEKLERİMİZ
RESİMLERLE ÇALIŞMAK Bir arkaplan resmi kullanmak Sayfaya resim yerleştirmek Resimleri yeniden boyutlandırmak ve tazelemek Bir resmin etrafına kenarlık.
Weebly Web Sitesi Kurmak
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
Template ve Macro Yaratma
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Support.ebsco.com EBSCOadmin Raporlar ve İstatistikler Kullanıcı Kılavuzu.
Görsel Okur-Yazarlık *
Web Sayfası Bilgilendirme Toplantısı
KULLANIM REHBERİ. Bir Wiki’ye Kayıt Olma 1. Öğrencileriniz ya da kurs katılımcılarınız için e- posta adresleri alın. 1. Öğrencileriniz ya da kurs katılımcılarınız.
KOPYALA - YAPIŞTIR.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
FRONTPAGE Sevinç KARAKAŞ.
Microsoft Power Point Dersi
Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip “Log In” kutucuğunu tıklayın. Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir.
CEİT 313 Msconfig.
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Web Sitesi Hazırlama.
Birol Akıner Teachertube’ın amacı öğretmenlerin eğitsel videoları paylaşacakları bir platform oluşturmaktır. Siteye eklenmiş.
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
2.4. Dönüşümlü Resimler (Rollover) Oluşturma
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
Wordpress Eğitimi 2.
Windows 8.
Adım 1 adresine gidin.
Microsoft Office Access
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
TABLO BELGEYE TABLO EKLEMEMİZİ VEYA ÇİZMEMİZİ SAĞLAR…
WORD WORD UYGULAMA.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Cambridge Journals Online KISA KULLANIM REHBERİ Erişim Adresi:
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
1- İnternet Sağlayıcınızdan adresine giriniz. 2- Sitemizdeki sayfalardan Arşiv butonuna tıklayınız.
HTML Dili ’ nin Genel Özellikleri. HTML Nedir? İşaretleme dili (HyperText Markup Language) Belirteçler (tags) W3 konsorsiyumu (Tim Berners-Lee) W3 konsorsiyumu.
Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Web Site Yönetim Paneli Kullanım Kılavuzu.
Visual Studio 2010 Menüler. File Tümü Kaydet Şablonu Ver Kaynak Kontrolü Sayfa Ayarları Yazdır Ctrl+P Çıkış Alt+F4 Seçili Nesne. Farklı kaydet Kapat Dizini.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
EBSCOhost ile Dergi Hatırlatmaları Oluşturma
Mailinize gelen şifre aktive edilecek.
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
EBSCOhost Sonuç Listesi
EBSCOhost ile E-Kitap İndirme (Ödünç Alma)
powerPoint nedir
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi
Sunum transkripti:

BU DERSTE ÖĞRENECEKLERİMİZ Web sayfası oluşturma teknikleri Bir siteyi yönetmek Tablolarla çalışmak Stil sayfaları oluşturmak Katmanlarla çalışmak Form oluşturmak Kullanıcı etkileşimi Frame oluşturmak Şablonları kullanmak Kütüphane öğelerini kullanmak Resimlerle çalışmak Bağlantı oluşturmak

BUGÜN ÖĞRENECEKLERİMİZ Çalışma alanının tanınması Başlangıç sayfası Yerel bir site tanımlamak Advanced görünümü Yeni bir sayfa oluşturmak ve kaydetmek Araçların tanıtımı Panellerle çalışmak Sayafaya bir başlık atamak Bir arkaplan rengi belirlemek Önizlemede kullanılacak web tarayıcılarının belirlemek

HATIRLATMALAR İlk açılışta 2 seçenek var “designer” ve “coder” Önceki çalışmalarımız ilk açılışta en solda görünür, ilk defa çalıştıryorsak “Create New” menüsünden seçim yapılır. Site tanımı yapmazsak bütün dosyalar aynı klasörde toplanmaz “Server technology” kısmında “No” seçeneğini seçiyoruz. Dosyalarımızı nereye kaydetmek istediğimize karar veriyoruz. “Remote Server” kısmında “None” seçeneğini seçiyoruz.

HATIRLATMALAR Yeni sayfa istediğimizde “Category” kısmında “Basic Page” i seçiyoruz. Save ile Save As arasındaki farkı biliyoruz. Her aracın properties(özellikler) paneli altta çıkar. Bu paneller “Window” menüsündedir. “F4” tuşu ile bütün panelleri gizleyip gösterebiliriz. Sayfa başlığı araçların altındaki title kısmından konulabilir.. “Edit” menüsünde “Preferences” seçeneğiyle Dreamweaverı özelleştirebiliriz.