İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI VE SORUMLULUKLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü
Advertisements

RUH SAĞLIĞI VE SOSYAL HASTALIKLAR ŞUBESİ
TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARININ ÖNLENMESİ VE KONTROLÜ HAKKINDA KANUN
4207 sayılı kanun uygulamaları
TÜRKİYE’DE TÜTÜN KONTROL PROGRAMI
Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
TAPDK VE TÜTÜN KONTROLÜ
T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013.
HAFRİYAT TOPRAĞI, İNŞAAT VE YIKINTI ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
Denetim Planının Hazırlanması
Sakarya Üniversitesi personelinin tütün kontrol yasasına uyumunu ve farkındalığını değerlendirmeye yönelik anket sonuçları Pınar Pazarlı Sakarya Üniversitesi.
Kantin işleri ile ilgili öneriler
Tütün Kontrolünde Ulusal Kuruluşlar Prof. Dr. Nazmi Bilir Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anablim Dalı
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Bursa Tütün Kontrol Çalışmaları
İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI ve DENETİM MEKANİZMALARININ ÖNEMİ
Mali İstatistik Kavramı ve Ülkemiz Uygulamaları
Tevfik BAYHAN Bakanlık
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
TÜRKİYE’de TÜTÜN SALGINI BOYUTLARI ve ÇÖZÜMLER Prof. Dr. Nazmi Bilr Hacettepe Tıp Fakültesi 28 Mayıs 2008.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI
ÜREME SAĞLIĞI ALANINDA
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
Mükelleflerin İzahat Talepleri
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARININ ÖNLENMESİ ve KONTROLÜ HAKKINDA KANUN
Denetim Sürecinin Önemi ve İletişim Becerileri
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.
1 ÇEVRESEL İZİN GENEL BAKIŞ VE TEMEL AŞAMALAR No. 3.
DENETİM EKİPLERİ Ekipler, Sağlık personeli, Jandarma, Polis, Zabıta,
STANDART DOSYA PLANI.
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE SON GELİŞMELER BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU 2009.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
Ali AFACAN Merkez Döner Sermaye Saymanlığı KAYNAKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE NEMALANDIRMA Kamu Haznedarlığı Uygulaması Kamu Haznedarlığı Uygulamasının.
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
Bilişim Suçlarına Yönelik Mevzuat. İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA.
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
5018 sayılı“Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu”nda TAŞINIRLAR KAMU KAYNAĞI OLARAK TANIMLANMIŞTIR.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI VE SORUMLULUKLARI Dr. Ebru AYDIN Tütün ve Tütün Ürünleri ile Mücadele ve Kontrol Şb. Md.

24.05.2007 tarihli 2007/38 sayılı Genelge ile, İl Hıfzıssıhha Meclisi kararı ile “İl Tütün Kontrol Kurulu” oluşturularak sigara ve diğer tütün mamulleri ile ilde yapılan ve yapılacak olan mücadelenin bu kurul koordinesinde yürütülmesi, İlde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile üniversite ve sivil toplum örgütlerinin bu kurula katılımı ile mümkün olduğunca geniş tabanlı bir mücadelenin sağlanması,

24.05.2007 tarihli 2007/38 sayılı Genelge ile, Öncelikle kamu kurum ve kuruluşları ile kamu görevi yürüten kurumlarda sigara içme yerlerinin ayrılarak, buralar dışındaki kapalı mekanlarda sigara içilmesinin engellenmesi, 4207 sayılı Kanun gereği 18 yaşından küçüklere sigara satışı ile okul önleri ve çevresinde sigara satılmaması konusunda gerekli tedbirlerin alınması, Sigaranın insan sağlığına zararlı etkileri, dumansız çalışma ortamlarının oluşturulmasının gereği ve önemi gibi konularda toplum bilincini artıracak panel, konferans vb. faaliyetlerin düzenlenmesi,

24.05.2007 tarihli 2007/38 sayılı Genelge ile, Ulusal Tütün Kontrol Programının uygulanması ve koordinasyonu amacıyla, İl Sağlık Müdürlüklerinde konuyla ilgili sağlık müdür yardımcılarından birinin görevlendirilerek, iletişim bilgilerinin Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirilmesi, Bu kapsamda yürütülen çalışmalarla ilgili çalışma raporlarının üçer aylık periyotlarla Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesi istenmiştir.

5727 sayılı Kanunla değişik 4207 sayılı Kanun kapsamında hazırlanan Genelge gereği; İl genelinde inceleme ve değerlendirme yapmak üzere asgari 2 kişiden oluşan ekipler oluşturulacak, Bu ekiplerde Kanun hükümlerinin uygulanması ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarından yetkilendirilecek personel yer alacak (Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyeler vb.) Ekiplere İl Sağlık Müdürlüklerince hizmet içi eğitim verilecektir.

İnceleme, İnceleme özellikle alışveriş merkezi, ticaret merkezi, iş hanı, sinema, tiyatro, havaalanı, otogar, spor ve eğlence tesisi, kuaför ve berber gibi mekanlarda yapılacak, Bu mekanlarda tütün ürünleri tüketildiği tespit edildiğinde ekipler tarafından tespit formu ile işletme iznini veren kuruma bildirilecek, İşletme izni veren kurum tarafından ilgili işletme yazılı olarak uyarılacak, tebliğ tebligat yapıldığına dair belge İl Tütün Kontrol Kuruluna iletilecek, Ekiplerce verilen süre sonrası işletme yeniden ziyaret edilecek, sorumluluğunu yerine getirmeyen işletme ilgili formla belediye sınırları içinde Belediye Encümenine, belediye sınırları dışında ise Mülki İdare Amirine bildirilecektir.

Yasal uyarı yazıları, Tütün ürünleri tüketilmesinin yasak olduğu yerlerde herkes tarafından görülebilir yerlere asılı olup olmadığı kontrol edilerek, Uygun değilse ilgili formla idari para cezası uygulanmak üzere mahalli mülki amire bildirilecektir.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki incelemeler Düzenli, sürekli olacaktır. Uyarı yazıları kontrol edilecektir Cezai işlemlerle ilgili personel yetkilendirmesi hususu kontrol edilecektir. Sigara içme alanlarının kapatılıp kapatılmadığı kontrol edilecektir. Aksaklı var ise ilgili formla ilgili kuruma gönderilecek ziyaretler yapılacaktır.

Ayrıca, Yaşlı bakım evleri, cezaevleri, ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri, toplu taşıma araçları, açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile tütün ürünü satışı yapan işletmeler de ziyaret edilecektir.

Aksaklık tespit edilirse, Cezai yaptırım için ilgili formla yetkili mercilere yapılan bildirimlerin tümü ekipler aracılığıyla İl Tütün Kontrol Kurulu tarafından titizlikle takip edilecek, ilgili mercilerce işlemler sonuçlandırılıncaya kadar geçen tüm safhalar ve uygulanan cezai işlemlerin tümünün kayıtları İl Tütün Kontrol Kurulu sekretaryası tarafından arşivlenecektir. Ayrıca ilgili formlar ile birlikte üçer aylık faaliyet raporlarının Bakanlığımız TSHGM’e gönderilmesi gerekmektedir.

Mevcut mevzuat 5261 sayılı TKÇS’nin onaylandığına Dair Kanun (30.11.2004 tarihli ve 25656 sayılı RG) 5727 sayılı Kanunla değişik 4207 sayılı Kanun Başbakanlık Genelgesi (16.05.2008 tarihli ve 26878 sayılı RG) TAPDK Kurul Kararı (17.05.2008 tarihli ve 26879 sayılı RG) “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Yer, Araç, Bina ve Tesislerde Tütün Ürünü Tüketenlere Verilecek İdari Yaptırım Kararlarının Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” (27.05.2008 tarihli ve 26888 sayılı RG) 06.06.2008 tarihli 18330 sayılı yazımız