BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

Farabi Değişim Programı Tanıtım Prof. Dr. Şaban ÇALIŞ YÖK Başkan Danışmanı Ulusal Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişim Komisyonu Üyesi Ankara Üniversitesi.
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri İçin Akış Şeması Tuşları Kullanarak akışı takip.
ÖYP YAZIŞMALARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
(0288)
Farabi Değişim Programı Tanıtım. Farabi Değişim Programı2 Sunumun İçeriği 1.Yasal Dayanakları 2.Kapsamı 3.Özellikleri 4.Araçları 5.Organizasyonu 6.Bileşenleri.
2914 SAYILI YÜKSEK ÖĞRETİM PERSONEL KANUNU
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Ö Ğ R E T İ M Ü Y E S İ Y E T İ Ş T İ R M E P R O G R A M I (Ö Y P ) Ö Z E T Ş E M A S I • Şemada, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ile ilgili aşamalar.
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
Farabi Değişim Programı
Mayıs  Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır.  Şuan 64 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
HARCAMA YETKİLİSİ-GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİLERİ
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
OMU – ÖYP OFİSİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KASIM, 2012) Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM.
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Mevlana Değişim Programı Nedir?
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
Çankırı Karatekin Üniversitesi
 Farabi Değişim Ofisi  Giden Öğrenci  Gelen Öğrenci.
ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP)
0 3 Nisan Farabi Değişim Programı Değişime Hak Kazanan Öğrenciler için Bilgilendirme Toplantısı Farabi Kurum Koordinatörlüğü Doç. Dr. Mahmut.
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI “Farabi Değişim Programı” Nedir? AMAÇ Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUSU 2011
1 Mart 2012 IV. Farabi Değişim Programı Semineri Farabi Kurum Koordinatörlü ğ ü Selma GENÇEL Süleyman Demirel Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörü.
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN.
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr. M. Kasım ŞENER Yrd. Doç. Dr. Ömer SAVAŞ Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇAKAR Sevda KAYA Hülya ALIR FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr.
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ Farabi Kurum Koordinatörü
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
ADAY Farabi Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ Farabi Kurum Koordinatörü
Süleyman Demirel Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ Farabi Kurum Koordinatörü
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Farabi Değişim Programı Tanıtım
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Doç. Dr. Hamit ACEMOĞLU A.Ü. Tıp Fakültesi Farabi Koordinatörü

https://farabi.yok.gov.tr/?page=yazi&c=0&i=64

https://farabi.yok.gov.tr/?page=yazi&c=0&i=64

Farabi (871-950) Türkistan’ın Farab şehrinde doğmuştur. Buhara, Bağdat, Şam, Kahire, Harran ve Halep gibi zamanın önemli ilim merkezlerini dolaşmıştır. Felsefe, matematik, mantık, siyaset bilimi ve musiki alanında eserler yazmıştır. İslam dünyasında felsefe alanında Muallim-i Evvel (İlk Öğretmen) denen Aristo ile kıyaslanacak kadar büyük bir şöhrete sahiptir ve Muallim-i Sani (İkinci Öğretmen) olarak anılır. https://farabi.yok.gov.tr

Farabi Değişim Programı Nedir? Kısaca "Farabi Değişim Programı" olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. https://farabi.yok.gov.tr

Farabi Değişim Programı Nedir? Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır. https://farabi.yok.gov.tr

Farabi Değişim Programının uygulanmasına ilişkin ilkeler, Yönetmelik ve Esas ve Usuller tarafından ayrıntılarıyla belirlenmiştir. http://oia.atauni.edu.tr/TR/Farabi/Formlar/Farabi_Yönetmelik.pdf http://oia.atauni.edu.tr/TR/Farabi/Formlar/Mali_Esas_Usülleri.pdf

Öğrenci Değişimi Öğrencilerin tümüne açık En az bir, en çok iki dönem öğrenim hakkı Öğrencilere burs imkanı (1,5 Katı-3 Katına kadar çıkarılabilir.) Kendi kurumunda alması gereken kadar kredi alma zorunluluğu Detaylar Yönetmelik ve Mali Esas ve Usuller’de yer almaktadır. https://farabi.yok.gov.tr/?page=yazi&c=0&i=64

BAŞVURU ŞARTLARI  - Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.0/4; - Yüksek lisans, doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 2.5/4 olması; Ön lisans ve lisans programlarının birinci sınıfını başarı ile tamamlamış olması Yüksek lisans ve doktora programlarının ilk yarıyılını başarı ile tamamlamış olması https://farabi.yok.gov.tr/?page=yazi&c=0&i=64

Öğrenci değişimi Ödemler öğrenci hesaplarına aylık olarak ve %70 oranında hesaplanarak Koordinasyon Ofisince yapılır. Aya tamamlanmayan süreler için gün hesabı esastır. Kalan %30’luk ödemede Katılım Belgesindeki süre ile öğrencinin başarı durumu dikkate alınır. YÖK Yürütme Kurulu tarafından yıllık olarak, yükseköğretim kurumlarına yönetmelikte belirtilen esaslara göre ödenek belirlenmesi Ödenekler belirlenirken değişimin etkin ve verimli kullanılması için öncelikler belirlenmesi ya da protokollerde yol gösterici nitelikte yönlendirmeler yapılması Ödeneklerin kurumların bankalarda açacakları özel hesaplarda tutulması ve harcanması Ödeneğin kalemleri: öğrenci değişimi, öğretim üyesi hareketliliği ve değişimin organizasyonu Yükseköğretim kurumları, Farabi Değişim Programı kapsamında gerçekleştirilecek programlara ilişkin olarak ortak seminerler, ortak derece ve ortak diploma programları gibi değişimi kolaylaştıracak çalışmalar, ortak ders programlarının geliştirilmesi ve uyumlaştırılması, Farabi Değişim Programı kapsamında yer alan faaliyetlerin fiziki ve beşeri altyapısının geliştirilmesi ile Farabi Değişim Programı Kurum Koordinasyon Ofislerinin faaliyetlerinin yürütülmesi gibi değişim organizasyon giderleri için gerekli mal ve hizmet alımlarını özel hesaptan karşılayabilir. https://farabi.yok.gov.tr/?page=yazi&c=0&i=64 Farabi Değişim Programı

66 ANLAŞMALI ÜNİVERSİTE http://oia.atauni.edu.tr/TR/Farabi/AnlasmaliUniler.aspx

Ödemeler Gider gerçekleştirme işlemleri, Farabi Kurum Koordinasyon Ofisi tarafından yerine getirilir. Üst yönetici tarafından Farabi Ofisinde görevli personel arasından bir gerçekleştirme görevlisi belirlenir. Gerçekleştirme görevlisinin imzasını müteakip tahakkuk eden giderler, harcama yetkilisi olarak Farabi Kurum Koordinatörünün muhasebe birimine, Muhasebe yetkilisinin de bankaya vereceği talimat üzerine ilgililer adına özel hesaptan ödenir. YÖK Yürütme Kurulu tarafından yıllık olarak, yükseköğretim kurumlarına yönetmelikte belirtilen esaslara göre ödenek belirlenmesi Ödenekler belirlenirken değişimin etkin ve verimli kullanılması için öncelikler belirlenmesi ya da protokollerde yol gösterici nitelikte yönlendirmeler yapılması Ödeneklerin kurumların bankalarda açacakları özel hesaplarda tutulması ve harcanması Ödeneğin kalemleri: öğrenci değişimi, öğretim üyesi hareketliliği ve değişimin organizasyonu Farabi Değişim Programı

“Her insanın başkalarına yol gösterme gücü olmadığı gibi, başkalarını bu şeyleri yapmaya sevk etme (liderlik) gücü de yoktur.” Farabî https://farabi.yok.gov.tr/?page=yazi&c=0&i=64