AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH Kimyasal Risk ve Güvenlik değerlendirme rehberi 26-29 Nisan 2010, Türkiye.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tehlikeli Kimyasallar Yönetimi Şube Müdürü
Advertisements

TÜRKİYE’DE KİMYASALLAR ALANINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALAR
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanı
Registration, Evaluation and Authorization of Chemicals (REACH)
Sorular ve Cevaplar.
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH kapsamında tarafların görev ve sorumlulukları Nisan 2010, Türkiye.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
REACH Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH yaptırımları Nisan 2010, Türkiye.
Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İstanbul 26 Mart 2010 CARACAL 4.Yetkili Merciler Toplantısı 2-4 Şubat 2010 Brüksel Haydar HAZER.
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
Çevre Görevlisi Eğitimi
ULUSAL İSG AĞI TOPLANTISI AJANS’IN 2007 YILI ETKİNLİKLERİ SAKİNE OVACILLI 17 NİSAN 2007 ANKARA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İş Teftiş Kurulu Başkanlığı TUZLA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE BULUNAN İŞYERLERİNDE RİSK ESASLI PROGRAMLI TEFTİŞ.
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
Başbakanlık e-Kurum Projesi 18 Ocak 2010 Dr. Nihat YURT Başbakanlık EKG.
Avrupa'da iş güvenliği ve sağlığı Lizbon Anlaşmasındaki sosyal güvenlik bölümü Çerçeve direktif Sair direktifler Sosyal diyalogun rolü İş güvenliği ve.
TÜRKİYE’DE KİMYASALLAR ALANINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALAR
Strateji Geliştirme Başkanlığı
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP)
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI. Yürürlükteki Mevzuat  22 Mayıs 2003 tarihinde kabul edilen 4857 sayılı İş Kanunu 77 ila 90 arasındaki 13 madde, iş güvenliğini.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
REACH ve KAYIT Aralık 2006 Tarihinde kabul edilmiş AB Mevzuatı 1 Haziran 2007 Tarihinde Yürürlülüğe girdi İlk fiili Uygulaması 1 Haziran 2008 tarihinde.
TEST – 1.
Bursev DOĞAN ARTUKOĞLU 10 Aralık 2010 Ankara. Gündem CARACAL için Çalışma Planı Kısıtlamalar Stoktaki Maddeler Eşya içindeki kimyasallara ilişkin rehber.
ISO 9001 standardı Maddelerinin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite Yönetim Sistemlerinde Dokümantasyon 4. Hafta.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
EKONOMİK İSTİSMAR.
ÖĞRETİCİ PROGRAMLAR.
TEHLİKELİ MADDELER VE MÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ
REACH - CLP Bilgilendirme Semineri
ETİKET BİLGİSİ
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu KALİTE GÜVENCE PROSEDÜRLERİ & AKREDİTASYON ARACILIĞIYLA.
REGLAMENTO EUROPEO REACH SECRETARÍA DE ESTADO DE CAMBIO CLIMÁTICO DIRECCION GENERAL DE CALIDAD Y EVALUACION AMBIENTAL Ankara 11/11/ Avrupa Birliği.
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 2 DEA Süreci – Önerilen Yönetmelik ve Rehber.
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ 11. Hafta
AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Karakterizasyon Raporu Senad Ploco.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
Kimyasallar Yönetimi Dairesi Başkanlığı 1 ANKARA 6 Ocak 2011 (26 ARALIK 2008 Mükerrer R.G. Sayı:27092)
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ
MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MSDS
EPİDEMİYOLOJİK ARAŞTIRMA PLANLANMASI
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
Kurulan firma ismini, öğrenci isim, numara ve iletişim bilgilerini içermelidir.
SU ÇERÇEVE DİREKTİFİNİN UYGULANMASI VE NEHİR HAVZA
Tehlikeli Kimyasal Nedir Tehlikeli Kimyasalların Sucul Çevre Açısından Önemi ve Kontrolü Çevresel Kalite Standartları Yasal Dayanak Yürütülen Çalışmalar.
SU KAYNAKLARININ MODELLENMESİ
Sunum Planı 2 Kurulum Süreci Gerçekleştirilecek Çalışmalar Giriş USBS Hakkında Fizibilite Süreci Hedef & Fizibilite Çıktıları Yapılan Çalışmalar.
Murat KULOĞLU Öğretim Görevlisi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 1.
Gıda kalite sağlama sistemleri
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISO Hijyen Uygulamaları
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
Nükleer Güvenlik ve Mevzuat
KALABALIK RİSK YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLAMASI
İş Tehlike Analizi Aşamaları
TEHLİKE ve RİSK LABORATUVAR ÇALIŞANLARI İÇİN BİYOLOJİK TEHLİKELERE KARŞI TEMEL BİYOGÜVENLİK KURALLARI Keep Lab Safety Keep You Healthy ( TR01-KA )
Sunum transkripti:

AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH Kimyasal Risk ve Güvenlik değerlendirme rehberi Nisan 2010, Türkiye

Kimyasal Risk ve Güvenlik değerlendirme prensipleri Veri değerlendirme: tehlikeleri belirleme Maruziyet değerlendirmeleri Etki değerlendirme Risk karakterizasyonu Riskleri engelleme ihtiyacı Veri değerlendirmesi Risk karakterizasyonu Etki değerlendirmesi Maruziyet değerlendirmesi Risklerin tanımı

REACH için gerekli bilgiler ve kimyasalların güvenlik değerlendirmesi ile ilgili bütün prosesler

Bilgi Gerekleri ve Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesi Rehberi Yolbulucu Madde içeriği, maruz kalınması, kullanımı ve risk yönetimi konularında kimyasal güvenlik değerlendirmesi altında istenilen bilgileri açıklar. Paydaşların sağlaması gereken zorunluluklar konusunda hazırlanan bir seri rehber dökümanın bir kısmıdır.

Rehberin içeriği: Kaydedilecek olan maddelerin içerikleri hakkında bilgi toplamak. Bu bilginin REACH’in gereklerine göre Değerlendirilmesi, veri boşluklarının belirlenmesi ve yeni bilgilerin veri boşluklarını doldurma amaçlı istenmesi. Rehber, sanayi istediği takdirde Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesi için de yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Rehberin yapısı Prosesi destekleyen Derinlemesine bilimsel ve teknik tavsiye sağlanması

Proses adımları ve rehber elementleri arasındaki ilişki

BAŞLIK IV Tedarik zincirindeki bilgi (özet) Bi maddeyi ya da preparatı satan taraf alıcıya maddenin ya da preparatın güvenlik veri forumunu EK II’ye (detaylı GBF) uygun şekilde vermelidir: (a)Madde ya da preparat Direktif 67/548/EEC veya 1999/45/EC’ye göre tehlikeli olarak sınıflandırılmışsa (b) Bir maddenin PBT veya vPvB olması durumunda; veya (c) Bir madde SVHCs listesinde yer alıyor ise

Madde 31 Güvenlik Bilgi Forumu Gereksinimleri 1. maddenin/preparatın ve şirket/üstlenicinin tanımlanması; 2. tehlikesinin belirlenmesi; 3.içerik/ içindekiler bilgisi; 4. ilk-yardım boyutları; 5. yangınla mücadele boyutları; 6. kazada açığa çıkma boyutları; 7. işleme ve depolama; 8. maruz kalma kontrolü/personelin korunması; 9. Fiziksel ve kimyasal özellikler; 10. stabilite ve reaktiflik; 11. toksikolojik bilgi; 12. ekolojik bilgi; 13. bertaraf durumları; 14. taşıma bilgisi; 15. mevzuat bilgisi; 16. diğer bilgiler.