Konu Başlıkları Mevcut Duruma Bakış Karmaşaya Bir Çözüm?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS SEÇİM İŞLEMİ VE KAYIT YENİLEME HAKKINDA AÇIKLAYICI BİLGİLER ISPARTA-2011.
Advertisements

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
YÖNETMELİKLERDE YETERİNCE AYRINTININ VERİLMEDİĞİ BAZI MADDELER İÇİN
Madde 44 – (Değişik: 13/2/ /171 md.) Diploma alma, ders kredilerinin hesaplanması, öğrencilik haklarından yararlanma ve sınavlar: (1) a. Yükseköğretim.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Farabi Değişim Programı Tanıtım. Farabi Değişim Programı2 Sunumun İçeriği 1.Yasal Dayanakları 2.Kapsamı 3.Özellikleri 4.Araçları 5.Organizasyonu 6.Bileşenleri.
Konu Başlıkları Müfredat Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Çalışmalardaki Olumsuz Örnekler ve İstatistiksel Bilgiler Anket Çalışmaları Teknik.
Ö Ğ R E T İ M Ü Y E S İ Y E T İ Ş T İ R M E P R O G R A M I (Ö Y P ) Ö Z E T Ş E M A S I • Şemada, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ile ilgili aşamalar.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÖREVLİ İŞLEM SİSTEMİ.
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
Türkiye’de Uzaktan Eğitim*
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
BEK Raporlarıyla İlgili Güncel Durum:
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
YAEM Bakış Açısı Altında Açık ve Uzaktan Eğitim
Lİsansüstü Yönetmelİğİne İntİbakta Boğazİçİ Ünİversİtesİ UygulamalarI
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğrenme Fırsatları ve e-Öğrenme Hizmetleri AECT Annual International Convention, October 23rd – 27th, 2007 Anaheim, California.
BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ ( ) MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ.
Nasıl Öğrenci Olun? ur : maz
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
Prof. Dr. YUNUS SÖYLET İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Türk yükseköğretim sisteminin Bologna karnesinde yaşam boyu öğrenim Sorunlar ve çözüm önerileri Ayşe Soysal Boğaziçi Üniversitesi.
e-Sertifika Programları
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KPI ANALİZİ – ŞUBAT 2015 KALITE GELIŞTIRME AR-GE ŞUBESI.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİŞMELER VE FAALİYETLER ( SONRASI) Prof Dr Halit Tanju Besler ( ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PROF. DR. SEBAHATTİN BALCI KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ (28 – 29 Mart 2013, İstanbul, Türkiye)
PANEL KONUSU: TÜRKİYE’DE AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEMEL POLİTİKASI Modelleri – Kurumları – Mevzuatı KATILIMCILAR Prof. Dr. Üstün ÖZEN-Atatürk Üniversitesi.
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
D.G.S. DİKEY GEÇİŞ SINAVI REHBERİ
2015 Doğru Tercih Hoşgeldiniz.
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
1İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı1 İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 2014 T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ.
ŞUBAT ÖSYS TERCİH DANIŞMANLIĞI İzmit Rehberlik ve Araştırma Merkezi
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
DÜNYADA ve TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMALARI
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Harcırah Uygulaması
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Karşılaştırmalı Eğitim
MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK MADDE 1) İLE YATAY GEÇİŞ
Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
Görev ve Sorumluluklar

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
Sunum transkripti:

AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM MEVZUATI Doç. Dr. Fatih Gürsul

Konu Başlıkları Mevcut Duruma Bakış Karmaşaya Bir Çözüm? Ne yapmalıyız?

Mevcut Duruma Bakış Mevzuatta Kanunlar 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu 2914 Sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu

Mevzuatta Yönetmelikler Mevcut Duruma Bakış Mevzuatta Yönetmelikler Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar Açık Yükseköğretim Yönetmeliği Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Üniversitelerarası İletişim ve Bilgi Teknolojilerine Dayalı Uzaktan Yükseköğretim Yönetmeliği

Mevzuatta Yönetmelikler Mevcut Duruma Bakış Mevzuatta Yönetmelikler Yüksek öğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Öİft Anadal, Yandal, ile Kurumlara arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik Lisans Öğrenimlerini Tamamlayan veya Tamamlamayan Önlisans Diploması Almaları veya Meslek Yüksekokullarına İntibakları Hakkında Yönetmelik

Mevzuatta Yönetmelikler Mevcut Duruma Bakış Mevzuatta Yönetmelikler Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinde Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara ilişkin Yönetmelik Açık Öğretim Fakültesi bulunan üniversitelerin sınav yönetmelikleri ve diğer özel yönetmelikler…

Mevcut Duruma Bakış Birden fazla açık öğretim ve uzaktan eğitime dair usul, esas ve yönetmeliğin getirdiği karmaşa… Aynı iş için ödeme usullerindeki farklılıklar ve çelişkiler.. Geçerliliğini yitirmiş mevzuattaki maddeler.. Açıköğretimdeki 3 farklı üniversitenin ölçme değerlendirme sisteminin ihtiyaçları… Yataygeçiş, ikinci üniversite ve intibaklar ile ilgili açıköğretimin ihtiyaçları…

Karmaşaya Bir Çözüm? YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA AÇIK VE UZAKTAN ÖĞRETİM USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK Adında tek bir yönetmelik ile mevcut Açıköğretim Yönetmeliği ile Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar birleştirilmeli…

Karmaşaya Bir Çözüm? (Taslak yönetmelik çalışması…)

Yeni Bir Birleştirilmiş Yönetmelik Ne yapmalıyız? Yeni Bir Birleştirilmiş Yönetmelik mevzuatta para dağıtımı eldekine göre hesaplanmalı ve öğrenci sayısından bağımsız olmalı, birde hesaplar döner sermaye hesabından işletilebilmeli... bu oturumdan açık ve uzaktan eğitim tek yönetmelikle yürümeli kararı çıkmalı..

Birleştirilmiş Yönetmelik ve Ödeme Usulu Ne yapmalıyız? Birleştirilmiş Yönetmelik ve Ödeme Usulu Öncelikle Tek Yönetmelik... Birleştirilen yönetmelik ile birlikte gelirler döner sermaye hesabından işletilebilmeli... Mevzuatta para dağıtımı eldekine göre ve öğrenci sayısından bağımsız olarak hesaplanmalı,

Yürürlükten Kaldırılanlar MADDE 19 – (1) Resmi Gazete tarihi 06.11.1982 ve sayısı 17860 olan “Açık Yükseköğretim Yönetmeliği” yürürlükten kaldırılmıştır.   MADDE 20 – (1) Resmi Gazete tarihi 29.07.2011 ve sayısı 28009 olan “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” yürürlükten kaldırılmıştır. MADDE 21 – (1) Resmi Gazete tarihi 14.12.1999 ve sayısı 23906 olan “Üniversitelerarası İletişim ve Bilgi Teknolojilerine Dayalı Uzaktan Yükseköğretim Yönetmeliği” yürürlükten kaldırılmıştır.

Teşekkürler…