Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şiirlerde yolculuk Hazırlayan: NÜZHET AKGİRAY.
Advertisements

D.A.D.A.
EĞER BABAN GELİRSE, ANNEM HEP SENİ BEKLEDİ DE…
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Çelebi Grubu.
Geçen günlerin izleri Yeni günleri fotoğrafları.
BİR KELEBEĞİN DERSİ Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi;
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYAN HÜLYA AYTEK İ N GÜNDÜZ-A 2.SINIF.
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
FARKINDALIĞINI FARK EDEN KADINLAR
 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ.  Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
ÖZGÜVEN; kendimize yönelik iyi duygular geliştirmemiz sonucu, kendimizi iyi hissetmemiz demektir. Başka bir deyişle kendimiz olmaktan memnun olmak ve bunun.
Ne Olmak Istiyorsun? BY: TELIANE BAKALA Benim adım Teliane, soyadım Bakala. Ben 18 yaşındayım Ben Amerikalıyım.
I am a student. Ben öğrenci-y-im. Ben hasta-y-ım.
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
Bir Başkadır Benim Memleketim
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
TÜRETİLMİŞ VERİLER VE HASTALIK ÖLÇÜTLERİ
BAS İ T VE B İ LE Şİ K CÜMLE ETK İ NL İ KLER. Aşa ğ ıda ki verilen cümlelerin hangisinin basit, hangisinin bileşik oldu ğ unu bulmaya çalışalım. a) Soruları.
Talat, akıllı ol. ak akı Anne o akıllı. ı Ela ile Ata akıllı. a akıl
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
Matematik 3 Doğal sayılar.
OKUL DENEYİMİ -I- Dr. Muhammed TURHAN.
AZ İ M DERS İ Música: Songbird – Barbra Streisand.
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
SERBEST OKUMA METİNLERİ
OMUZLARINDA YÜKLERLE YA Ş IYORLAR ÇOCUKLUKLARINI.
SES İ M REH İ N denizin durgunlu ğ u öyle bir vuruyordu ki. suskunlu ğ umu yüzüme.
Psikoloji.
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
YAPI(PLAN).
Master in Advanced European and International Studies.
Yaşlanmanın ayrıcalıkları …
Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi.
SORULAR.
Aklımıza esti ş u «Rodos'u» bir görelim dedik. Kalktık Marmaris'ten bir saatlik dalgalı bir deniz otobüsü yolculu ğ u sonunda, oraya vardık.. Bizi orada,
Copright:Bu slayt Yahya Yahşi’nin Sabır Çiçeği adlı şiir kitabından oluşturulmuştur. Her hakkı mahfuzdur. Dağıtımı kaynak adı değiştirmemek şartıyla.
DRAMA.
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
KALP BU KALB İ, E Ğ ER BANA GÜVEN İ YORSAN BENDE DAH İ L 2010 YILINDA KAYBETMEK İ STEMED İ KLER İ NE GÖNDER,
Bana göndermekte oldu ğ unuz… Çok ho ş uma giden.
Genç horoz kümese girer girmez kart horoza yaklaşır ve ona:
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
‘de, da’ ba ğ lacı, vurguyu kendinden önceki ö ğ eye çeker. Örnek:Sen de yarın karde ş ini parka götüreceksin. Sen yarın.
Dün henüz, yirmi ya ş ındaydım Ve ya ş am ile oynuyordum Sanıyordum ki çok fazla zamanım var Bilmiyordum ki ya ş am, Parmaklarımın arasından bir tutam.
Birlik, onluk ve yüzlüklerden oluşmuştur.
8 DAKİKA Hikayede anlatılan efsaneye göre bir kadın, bir gün kuca ğ ındaki çocu ğ u ile birlikte bir ma ğ aranın önünden geçerken içeriden gelen bir.
EŞ SESLİ SÖZCÜKLER.
ŞİMDİ Bugün, içinde yaşadığımız zamandır. Geçmiş, yaşanmış ve bitmiş, geride kalmış zamandır.
Teknolojiden Yararlanmak İçin…. Keloğlan’ın düşünde, Kaf Dağı’nın ötesinde, korkunç devler ülkesinde gezinmeyen biri mi var? Saklambaç, köşe kapmaca,
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
TOPLUMSAL HAREKETLİLİK
ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKÖĞRETİM OKULU 1-A SINIFI SAKARYA/ ARİFİYE
E Hazırlayan;Kapkara1980 Eğitimhane.
BAŞARI VE MOTİVASYON.
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
PEPE’NİN HİKAYESİ.
Meksika'da Inka tapınaklarına çıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog,  birkaç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden  uzun.
Yaşlanmanın ayrıcalıkları …
Yaşlı Bilge Adam Başlamak için tıklayın..
KÖKLER EKLER.
SivasKayseri Afyon Adana İ zmir Isparta Bursa İ stanbul Burdur.
Dürüst, “do ğ ru” kimse anlamına gelir Dürüstlük içtenlik, do ğ ruluk, açıklık, do ğ rudanlık gibi ki ş ilik özelliklerine sahip olmaya i ş aret eder.
VELİ SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYANLAR MEN Ş URE DÜZGÜN S İ MGE ALP EL İ F NUR TURAN.
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
HAZIRLAYAN : HEL İ NNAZ ÜLGE N DERS Ö Ğ RETMEN İ : NECM İ YE GÜNGÖR.
100.Yıl İlkokulu /A Sınıfı K Sesi Hece Çalışması
Sunum transkripti:

Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp giden Kum tanelerinden daha hızlı uçup gitmektedir.

Dün daha, Otuz yaşındaydım, tüm vaktimi çocuklar, ev, eşim, işimle Geçiriyordum. Günler, kendime en küçük bir zaman ayırmaksızın geçip gidiyordu. Bu bir nevi zamana karşı yarıştı sanki.

Dün daha, Kırk yaşındaydım, Çalışma hayatı, her gün karşılaşılan sıkıntılar nedeniyle, Çocukların büyüdüklerini görecek zamanım olmadı. Biraz soluklanmak istiyordum ama, Ev işleri, alışveriş gibi şeyler ile Zaman uçtu gitti. Ama nereye götürüyordu beni?

Bu yeni bir yaşam…..ama yine çalışma, yine ev işleri ….. Dün daha, Elli yaşındaydım, çocukların her biri kendi yaşamlarını sürdürmek için gittiler. Artık büyük anneydim Biraz da kendimce yaşamak için bana kalmış olan bu ayrıcalıklı zamanın tadını çıkartmak maksadıyla biraz yavaşlamak istiyorum. Bu yeni bir yaşam…..ama yine çalışma, yine ev işleri ….. Çok çabuk yoruluyorum, zira yaşam beni bazen öylesine hızlı itiyor ki, sabah ile akşam birleşiyor adeta.

Bu gün, Altmışındayım, yaşama hayranlık duymak için biraz zaman ayırmak istiyorum. Çalışıyor bile olsam, bu zamanı mutlaka veriyorum kendime. Hoşuma giden küçük şeylerle bile meşgul olmak mutlu ediyor beni. Yaşamakta olduğum zamanın önemini biliyorum. Zira, yarın için daima bir bilinmezlik var…..

Geriye bakmaksızın sadece bizden bahsediyoruz. Eşimle birlikte, geçtiğinin farkında olmadığımız zamanları konuşuyoruz. Geriye bakmaksızın sadece bizden bahsediyoruz. Çünkü bizim için önemli olan yaşamakta olduğumuz şu an. Duraklamayı öğrendim arık….. Eskiden unutmuş olduğum bu küçük şeyi...

Dün daha, Zaman, ona bakıldığında, ona dokunulduğunda çok güzel. Bizi yaşlandırsa bile, yine de çok güzel. Ondan vazgeçmek mümkün değil O , bizim ellerimizden tutuyor ve diğer yarınlara doğru götürüyor.. Dün daha, Yirmi yaşındaydım…..

Ancak bu gün, zamanın sadece bir ertelemeden ibaret olduğunu biliyorum. Bu nedenle bu değerli zamanı yaşamak zorundayım. Bu nedenle, zamanımı yitirmeden ve sağlığım kötüleşmeden önce kendimi tek bir şeye adadım….. Yaşamım….. Dün daha yirmi yaşındaydım Bu gün ise zamanın değerini biliyorum artık.

Auteure de ce poème: Diane L. (Énaid) Tercüme:Yusuf Haznedaroğlu « Hier encore « Auteure de ce poème: Diane L. (Énaid) En güzel günlere….. Tercüme:Yusuf Haznedaroğlu