Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

‘de, da’ ba ğ lacı, vurguyu kendinden önceki ö ğ eye çeker. Örnek:Sen de yarın karde ş ini parka götüreceksin. Sen yarın.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "‘de, da’ ba ğ lacı, vurguyu kendinden önceki ö ğ eye çeker. Örnek:Sen de yarın karde ş ini parka götüreceksin. Sen yarın."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18 ‘de, da’ ba ğ lacı, vurguyu kendinden önceki ö ğ eye çeker. Örnek:Sen de yarın karde ş ini parka götüreceksin. Sen yarın da karde ş ini parka götüreceksin. Sen yarın karde ş ini de parka götüreceksin. Sen yarın karde ş ini parka da götüreceksin.

19 Soru eki ‘mı, mi’ vurguyu kendinden önceki ö ğ eye çeker. Örnek:Baban mı sana bu güzel bisikleti alacak? Baban sana mı bu güzel bisikleti alacak? Baban sana bu güzel bisikleti mi alacak? Baban sana bu güzel bisikleti alacak mı?

20 Soru anlamı ta ş ıyan sözcükler, vurguyu kendi üzerinde ta ş ır. Örnek:Biraz önce balkondan ne dü ş tü? Bu zor i ş için kimi görevlendirelim? Doldurdu ğ umuz formları nereye bırakaca ğ ız? Biz çalı ş ırken siz niçin oturuyorsunuz? Size bu haberi veren kimdi? Size bu haberi veren kimdi?


"‘de, da’ ba ğ lacı, vurguyu kendinden önceki ö ğ eye çeker. Örnek:Sen de yarın karde ş ini parka götüreceksin. Sen yarın." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları