Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi."— Sunum transkripti:

1 Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi

2 Soru çözerken dikkat edeceğimiz 3 nokta
Yorum Bilgi Zaman

3 Test tekniğini iyi kavrayabilmek için:
Yeni konulara başlarken kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir. Öğrenilen her konu ile ilgili yeterince soru çözülmelidir.

4 Farklı kaynaklardan yararlanılmadır .
Sınavlara hazırlanırken bir konu ile ilgili fazla ve farklı sayıda soru çözmeye gayret ediniz. Bütün sorular zamana bağlı olarak çözülmelidir.

5 Soru kökleri iyi okunmalı, soruda sizden ne istendiği iyi anlaşılmalıdır.
Soru kökleri iyi okunurken olumlu ve olumsuz ifadeler e dikkat edilmelidir. Hiçbir bilginizin olmadığı sorular boş bırakılmalıdır.

6 Bazen 3 yanlışı bulmak 1 doğruyu bulmaktan daha kolaydır
Bazen 3 yanlışı bulmak 1 doğruyu bulmaktan daha kolaydır. Eleme yöntemiyle doğru cevaba ulaşabilirsiniz. Testlere en iyi olduğunuz dersin sorularıyla başlayabilirsiniz.

7 Bütün şıklar okunmadan cevap işaretlenmemelidir
Bütün şıklar okunmadan cevap işaretlenmemelidir. Daha doğru bir cevap diğer şıkta olabilir. Yorulduğunuzu hissettiğiniz anda bölümler arasında kısa molalar verebilirsiniz.

8 Hızınızı belli aralıklarla kontrol etmelisiniz.
Çözdünüz her testte kaydırma , kodlama veya yanlış işaretleme gibi klasik hatalar yapmamaya özen gösteriniz. Yapamadığınız soruları mutlaka öğretmenize sorun.

9 Paragraf sorularında ilkönce soru kökünü daha sonra sonra paragrafı okumalısınız. Bu sizde metinde ne arayacağınızın ipuçlarını verecektir. Karşılaştığınız zor sorularla inatlaşıp zaman kaybetmeyiniz. Çünkü zor soruyu yapan değil çok soru yapan sınavı kazanır.

10 Sınavlarda çevrenizdeki kişilerin, hangi testi çözdüğü, kaç soru cevapladığı sizi ilgilendirmemelidir. Test hızınızı tekrarlarla değil, soru çözerek artırabilirsiniz.

11 Soru çözümünden sonra yanlış yaptığınız, boş bıraktığınız soruları inceleyerek hatanın bilgi eksikliğinden mi, yanlış bilgiden mi yoksa dikkatsizlikten mi kaynaklandığını tespit ederek çalışmalarınıza yön vermelisiniz.

12 Sınavlarda dikkatsizlikten yanlış yapılan soruların muhtemelen nedeni hazırlık sürecinde oluşan dikkatsiz soru çözme alışkanlığıdır.

13 Bunu önlemenin yolu çözülen bütün sorularda dikkatli olmayı alışkanlık haline getirebilmektir.
Öğretmenlerinizle diyalog halinde olun.

14 Sınavlarda Başarılar


"Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları