Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FARKINDALIĞINI FARK EDEN KADINLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FARKINDALIĞINI FARK EDEN KADINLAR"— Sunum transkripti:

1 FARKINDALIĞINI FARK EDEN KADINLAR
DÜNYA KADINLAR GÜNÜ FARKINDALIĞINI FARK EDEN KADINLAR SEVİNÇ KARAKAYA KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI YAŞAM VE İLİŞKİ KOÇU

2 SORMAK LAZIM! KADIN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMAK NİÇİN BU KADAR ÖNEMLİDİR?
KADIN OLMAK NE DEMEKTİR? FARKINDALIĞINI FARK EDEN KADIN KİMDİR?

3 KADIN DEMEK? Kadın Demek; Hayat demektir. Kadın demek yaşamın tam kendisidir. Kadına yüklenen manalar coğrafyaya, çağlara, kişilere göre değişse de;  ”Kadın hayata bağlıdır hayatın devamlılığı da kadına bağlıdır.”

4 KADIN DEMEK? Yaşadıkları şehir, sahip oldukları çevre, yaşları, evli veya bekar olmaları, tahsil durumları, güzellikleri, zevkleri hiç fark etmeden ortak bir noktaları var, oda anlaşılamadıklarına olan inançları. Kadın hayatın merkezi, ve onda ne kadar karışıklık yaşanırsa hayatta o kadar karmaşıklaşıyor.

5 KADININ FARKINDALIĞI Kadın farkındalığı yüksek ve her zaman gelişime açık olan taraftır. Bilir bir sorunu var, hayatında yanlış giden bir şeyler, çözüm için kollarını sıvar. Kişisel gelişimi, kendini bulma çabaları, partneri ile sorunları, çocuğu ile yaşadığı sıkıntılar, iş yaşamının üzerindeki ağır baskısı, sosyal ilişkileri; yorar kadını. Güçlüdür aslında sorunlarının kaçmadan üstüne gidecek yüzleşecek kadar güçlüdür kadınlar.

6 KADIN NEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR
Çalışmalarımıza katılan kadınların sayısı, erkeklere nazaran çok daha fazladır. Binlerce kadınla yaptığım görüşmelerin sonucu diyebilirim ki, Kadınlar sorunlarının üstüne yürüyorlar ve artık sorunları ile yaşamak istemiyorlar. Değişim belki acı verebilir, ama sonuç ne olursa olsun kaliteli yaşam istiyorlar. Ve bu konuda engel tanımıyorlar.

7 KADIN NEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR
Kimi sevgilisi ile sorunlar yaşıyor, karşısındaki belki farkında bile değil, ama kadın beklentilerini bulmak istiyor yaşadığı ilişkinin kalitesini arttırmak istiyor oda hak ettiği mutluluğu yakalamak istiyor.

8 KADIN NEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR
Kimi eşiyle problemler yaşıyor, çoğu zaman kendini anlamayan bir koca ile, ihtiyacı olan duygusal tatmini yaşayamama, aynı evde o yeminler ederek hayatını birleştirdiği adamı tanıyamama, tahsiline kariyerine rağmen, her türlü şiddete maruz kalma, kadınlık onurunun kırılması gibi sebepler ile, kadın artık bu evliliği bu şekilde götürmemesi gerektiğinin farkındadır. Ertelemeden gerekirse yolları ayırmayı ve hayatına tek başına devam edebilmeyi göze alarak, istediği dingin ve huzurlu hayatı yakalamak için  adımlar atar.

9 KADIN NEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR?
Bazen de kapasitesini bilir, iş hayatının tırmanışlarında kendini en yüksekte görmek ister, daha iyisini hak ettiğini, daha iyisi olması gerektiğini düşünür. Bir şeyler yapmak ister, Hedefini belirlemek, yolunu çizmek, ve içindeki kaynakları tekrar keşfedip, ”Olduğu kişiden, olmak istediği kişiye dönüşme yolculuğuna” tam gaz devam eder.

10 KADIN NEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR?
Kimisi de en kıymetlileri evlatları gelişirken onun gelişimine nasıl katkıda bulunurum nasıl daha iyi bir anne olabilirim diye düşünür. Ve değişen dünya düzeninde çocuğuna eşlik etme noktasında en doğrusunu bulmaya çabalar. Olan sorunlarını arkada bırakıp, daha mutlu çocuklarla daha mutlu geleceklere yürümek için çabalar.

11 KENDİNİZİ SEVİN Elbette gerçek duygularınız ne olduğu önemli. Olumsuz duygulardansa bunlara nasıl çözüm getireceğinize odaklanın. Başkalarının sizi sevmesini bekleyip beklentiye girmektense, önce siz kendinizi sevin . Kendinize değer verin. Ve içinizdeki öz sevginin farkına varın.

12 SAHİP OLDUKLARINIZIN FARKINA VARIN; ŞÜKREDİN
Bediüzzaman Said Nursi’nin dediği gibi;  “Bir gemide 9 tane kötü insan olsun bir tane de iyi insan olsun o gemiyi batıramazsınız” Hayatınızda da durum aynıdır aslında, memnun olmadığınız durumların içinde bile muhakkak sizi  memnun eden bir şeyler vardır, bunları görmeye çalışın.  Ve onlar   için şükredin.  Şükretme duygusu sahip olduklarınızın kıymetini bilme ve onlara odaklanmaktır. İnsanların genelinin yapısında maalesef, içinde bulunduğu durumdan şikayet etme alışkanlığı vardır. Her şikayet; ettiğimiz konuya bizi biraz daha yaklaştırır yada şikayet ettiklerimizi hayatımızda fazlalaştırır.    Şükür ise kişinin enerjisini yükseltir. Ve hayatınıza memnun olduğunuz şeyleri çekersiniz. Şükür;  şükür duyacağımız şeyleri hayatımızda artırır.

13 OLUMSUZLUKLARI KABULE GEÇİN
İnsan hayatında olumsuzluklar yaşaya bilir. Hastalıklar, İlişkilerin bitmesi, işlerinizin yolunda gitmemesi daha benzeri durumlarla karşılaşabilirsiniz. Böyle durumlarda hissettiğiniz olumsuzlukları olumlamaya çevirmeye çalışın. İsyan eden tavırlar için de bulunmak sizin enerjinizi daha da düşürecektir.  ”Bu benim başıma niye geldi’‘,”Niçin ben”gibi olumsuz düşüncelere odaklanmaktansa; ”Bu durumu nasıl değiştirebilirim” deyip buna odaklanmaya çalışın.

14 OLUMSUZLUKLARI KABULE GEÇİN
Elbette ağlanıp sızlanmak, şikayet etmek çok daha kolaydır. Fakat bu güne kadar size ne kazandırdı? Neyi çözdü? Moralinizin daha da bozulmasından başka ne işe yaradı. Böyle durumlarda enerjinizi olumsuzluklar üzerinde tüketmek yerine, daha yararlı işler yapabilirsiniz. Aslına bakarsanız hayatta karşılaştığımız olumsuzluklar yada kendi yaptığımız hatalar bizim hayat pusulamızdır. Onları iyi takip etmek ve aynı hatalara tekrar düşmemek gerekir. İçinde bulunduğunuz durumu olduğu gibi kabule geçin ve sizi olumlu ruh haline taşıyacak düşüncelere yollara odaklanın.

15 OLUMSUZLUKLARI KABULE GEÇİN
Hiçbirimiz son şekli verilmiş, bütün kıvrımları istediğimiz gibi biçimlenmiş “ideal” ve “mükemmel” insanla karşılaşmıyoruz. Hayat ilk günde iyiliği yada kötülüğü belli olan bir piyango değil; kötüyse iyileşebilecek, iyi olduğu halde bile kötüleşebilecek sürekli bir yolculuktur.

16 FARKINDALIĞA NİYET EDİN
Hayatınızda ki Her olayın size kazandırdıklarını fark etmeye niyet edin

17 ÖZGÜRLEŞMEKTEN KORKMAYIN
Eric Fromm’un bir sözü vardır: “Çağdaşlaşmanın önündeki en büyük engel, özgürlük korkusudur.” İnsan özgürlük korkusu yaşamadan özgürleşmelidir. Eğer bir kadın, bireysel yeteneklerini geliştirerek özgürlük kazanırsa, toplumsal role dahil olmakta cinsel kimliğini kullanmaya hiç ihtiyaç duymayacaktır.

18 GÜÇLÜ KADINLARA MESAJIMIZ
 ”Bir kadının isteyip de değiştiremeyeceği, hiç bir şey yoktur. Yeter ki isteyin” Bir karar verin ve bunu ertelemeyin, ”Sizde hayatınızı yeniden yazmaya cesaret eden güçlü bir kadın iseniz, biz sizinle çalışmak için buradayız”. Bize ulaşabilirsiniz. Sevgiyle Kalın…

19 DÜNYA KADINLAR GÜNÜ Değerli Kadınlar;
Yaşamınızın tüm alanlarına geniş bir vizyon ile bakıp , hayattan ne almak istediğinizi fark ederek, emin ve doğru adımlarla ilerleyin. Bu yaklaşım, sizin yolun sonunda istediğiniz noktada olmanıza yardımcı olacaktır Bütün Kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar günü Kutlu Olsun. Sevgiyle kalın.

20 DÜNYA KADINLAR GÜNÜ Değerli Kadınlar;
Yaşamınızın tüm alanlarına geniş bir vizyon ile bakıp , hayattan ne almak istediğinizi fark ederek, emin ve doğru adımlarla ilerleyin. Bu yaklaşım, sizin yolun sonunda istediğiniz noktada olmanıza yardımcı olacaktır Bütün Kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar günü Kutlu Olsun. Sevgiyle kalın.


"FARKINDALIĞINI FARK EDEN KADINLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları