Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SivasKayseri Afyon Adana İ zmir Isparta Bursa İ stanbul Burdur.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SivasKayseri Afyon Adana İ zmir Isparta Bursa İ stanbul Burdur."— Sunum transkripti:

1

2 www.egitimhane.com

3

4 SivasKayseri Afyon Adana İ zmir Isparta Bursa İ stanbul Burdur

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 Gavur Müslüman olmayan kimse Müslüman olmayan kimse, Avrupalı Uçuk Dudakta çıkan leke. Davranı ş ları, ya ş ayı ş ı, dü ş ünceleri farklı olan Çelik Metal madde. su verilerek çok sert, dayanıklı ve esnek duruma gelmesi sa ğ lanabilen, bile ş iminde az miktarda karbon yer alan demir ve karbon ala ş ımı. Ba ğ Üzüm yeti ş tirilen yer.Üzüm dikilip ve yeti ş tirilen bahçe.

28 Vatan burdan ba ş lar, uzar Burdur’a kadar. (Duygusal) Lahanalar dürülür, ba ş olur gözün, (Abartı) Gesi ba ğ larına ş aklar kırbacım, (Abartı)

29 Dinledi ğ imiz metnin konusun, ülkemizin sahip oldu ğ u güzellikler ve bu güzelliklerin hiçbir ş eyle de ğ i ş tirelemeyece ğ idir.

30

31

32 Di ğ er ş ehirler gibi Türkiye’dedir. Her ş ehirde oldu ğ u gibi kendine has özellikleri vardır. Gölü, gülü ve al halıları di ğ er ş ehirlerinkinden daha güzeldir. Ayrıca bu ş ehir ş airin memleketidir ve sevdi ğ i ki ş i de burada ya ş amaktadır.

33 Lahanalar yeti ş tirilir. Kara üzüm yeti ş tirilir. Kiraz yeti ş tirilir. Gül yeti ş tirilir.

34 En kötüsü daha iyi ba ş lıca en iyisi özellikle önemli

35

36

37

38 Selçuklu Türklerinin Anadolu’yu fethetmesinden sonra kullanılmaya ba ş lanmı ş tır.

39 Anadolu’nun en güzel üzümleri bu ş ehirde yeti ş mektedir. Bu nedenle bu ş ehre üzüm ş ehri anlamına gelen Engüri adı verilmi ş tir. Hititler döneminde Ankuva adıyla anılmaktadır. Yazarın Ankara’nın son büyük ve gerçek efsanesi olarak Atatürk’ü nitelemi ş tir. Gelecek ku ş aklar, yoktan nasıl bir ş ehir, yokluktan nasıl bir Türkiye yaratıldı ğ ı efsanesini anlatacaklardır.

40 Kent Padi ş ah Ça ğ Nesil Kuvvetli

41 Daha önce konu ş maz iken konu ş maya ba ş lamak. Duvar dile gelmi ş sanki “beni yıkmayın” diye ba ğ ırıyordu. Ankara’nın adı, Selçuklu Türklerinin Anadolu’yu fethinden sonra Engüri olarak geçer. Üzümleriyle me ş hur oldu ğ u için üzüm ş ehri manasında Engüri adı verilmi ş tir. Hititler zamanında buraya Ankuva denildi ğ i de söylenir. Ankara’nın esas efsanesi Atatürk’tür. Ankara bize Atatürk’ün halka beraber yoktan nasıl bir ş ehir, yokluktan nasıl bir Türkiye meydana getirdi ğ ini hatırlatacak, bu efsaneyi gelecek nesiller de anlatacaktır.

42 açtı. ya ş ar. güldü. saydı. gezmi ş.

43 x x x x x xx

44 ABARTILI ABARTILI ABARTILI

45 Sevinçten etekleri zil çalıyordu. Bu sözün kula ğ ına küpe olsun. Herkesin diline dolanmı ş yaptıkları. Anne karnım zil çalıyor, çok acıktım. Gözü doymuyor hala çalı ş ıyor. Her i ş elinden geliyordu. Ettikleri sohbet a ğ zının tadını bozdu. Hiç istemedi ğ i yer gidiyorken ayakları geri gitti.

46 x x

47


"SivasKayseri Afyon Adana İ zmir Isparta Bursa İ stanbul Burdur." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları