Eylem Planı Sonraki Adımlar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çölleşme İle Mücadele Ulusal Eylem Programı (ÇMUEP) Yapılan Çalışmalar
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
COP 10’a Hazırlık Amaçlı Kuzey Akdeniz Bölgesel İstişare Toplantısı -BONN Ülkemizin etkin olduğu Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesinin.
Türkiye Çölleşme ile Mücadele Ulusal Eylem Planının UNCCD 10 Yıllık Stratejisi ve Raporlama Sürecine Uyumlaştırılması Projesi Alignment of Turkey’s National.
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
Yeniden Yerleşim Planlaması
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİNDE STRATEJİK PLANLAMA.
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
Seite 1 Page Seite 1 “MENA Bölgesinde Ormancılık Politikalarının İklim Değişikliğine Adaptasyonu” Silva Mediterranea Bölgesel Projesi.
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Uluslararası Sözleşmeler
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü - ÇEM UNCCD 10 YILLIK STRATEJİSİ VE UEP UYUMLAŞTIRILMASI Erdoğan Özevren Çölleşme ile Mücadele Daire Başkanı.
ULUSAL HAVZA YÖNETİM STRATEJİSİ (UHYS) ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
KAMUDA İNOVASYON (?). KAMUNUN İNOVASYONA (?) ETKİSİ KAMU Kamu kendi faaliyeti (Kamu kesimi reformu) Özel kesim Bilgilendirme -Rekabetçi -Eşgüdüm dışsallığı.
10. TARAFLAR KONFERANSI HAZIRLIK TOPLANTISI
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
KÜRESEL ÇEVRE FONU (GEF) KOORDİNASYON
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Stratejik Planlama Pilot Kuruluş Uygulamaları: Genel Bakış Nahit BİNGÖL DPT Müsteşarlığı 12 Ocak 2005.
ZUHAL YILMAZ Başmühendis
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İTÜ-Mimarlık Fakültesi
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Ostim Yönetim Kurulu Başkanı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
IPA II Dönemi Hazırlıkları
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ULUSAL HAVZA YÖNETİMİ STRATEJİSİ
ÇÖLLEŞME ve EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Karakterizasyon Raporu Senad Ploco.
STRATEJİK PLANLAMA.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
Türkiye Çölleşme ile Mücadele Ulusal Eylem Planının UNCCD 10 Yıllık Stratejisi ve Raporlama Sürecine Uyumlaştırılması Projesi FAO Project Symbol: GCP/TUR/060/GFF.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
Çölleşme İle Mücadele Ulusal Eylem Programının(ÇMUEP) Yenilenmesi ÇEM ÇMUEP Hazırlama Ekibi Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Koordinasyon Birimi Toplantısı,
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Ulusal Hedeflerinin Oluşturulması 1.
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

Eylem Planı Sonraki Adımlar Proje Ekibi Bahtiyar Kurt

Yeni proje Türkiye’nin Ulusal Eylem Planının UNCCD 10 Yıllık Stratejisine ve Raporlama Sürecine Uyumlaştırılması. İki hedef: Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Eylem Planının UNCCD Stratejisine uyumlaştırılacak şekilde hazırlanması. Türkiye’nin sözleşmeden doğan raporlama yükümlülüklerini yerine getirmesi.

Bu güne kadar yapılan çalışmalar ÇEM FAO Kurumlar 75 uzman

ÇEM ekibi İsmail Belen – Koordinatör Ahmet Şenyaz – Danışman Erdoğan Özevren – Danışman Özlem Yavuz – Eylem Planının Uyumlaştırılması Kenan Şahin – İzleme Raporlama Sistemi Ceren Güzel – Uzman Ramazan Ertuğrul Apaydın – Uzman Yasemen Aslı Yılmazgil – Uzman

Uzmanlar Bahtiyar Kurt – Ekip Lideri/ Stratejik Planlama Uzmanı Cemil Ün – İzleme Değerlendirme/ Raporlama Uzmanı Muzaffer Doğru – Doğal Kaynak Yönetimi Uzmanı Ayten Namlı – Rio Sözleşmeleri Uzmanı Orhan Doğan – İletişim Uzmanı

1. Plan içeriğinin oluşturulması Şu anki taslak içerik; Eylem Planı amaç ve kapsamı, temel kavramlar ve tanımlar Dünyada çölleşme ve arazi bozulumu, nedenleri, sonuçları ve etkileri Ülkemizde çölleşme ve arazi bozulumu ve mücadele çalışmalarının değerlendirilmesi “Ulusal Strateji Belgesinde” belirlenen amaçlar için öngörülen sonuçların gerçekleşmesine yönelik olarak plan süresince gerçekleştirilecek eylemler

2. İlk taslağın oluşturulması Antalya toplantısından çıkan sonuçlar Bir önceki eylem planından devam eden etkinlikler Strateji çalışması kapsamında ele alınan etkinlikler Diğer ulusal strateji ve eylem planı belgelerinde, plan ve programlarda yer alan çölleşme ile mücadele ile doğrudan ilişkili etkinlikler

3. Kurumların değerlendirmeleri İlk taslağa kurumlardan geri dönüşlerin alınması. Kurum temsilcileriyle yüz yüze toplantılar/ çalışma grupları Geniş katılımlı bir çalıştay

4. Çölleşme konusunda devam eden çalışmaların değerlendirilmesi Var olan planlar, programlar, stratejiler, projelerin belirlenmesi ve birbirleriyle ve Eylem Planıyla olan ilişkilerinin belirlenmesi. İklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik strateji ve eylem planları Arazi Bozulumunun Değerlendirilmesi ve SAY İlişkin Desteklerin ve İyi Uygulamaların İzlenmesi Projesi - LADA destekli TÜBİTAK Havza İzleme Değerlendirme Sistemi Kuraklık ve Kırsal Kalkınma Eylem Planları GTHB ve Kalkınma Bakanlıklarının diğer planları GEF destekli diğer projeler vb.

5. Eylem planının karşısındaki engellerin tespiti Eylem planının başarılı olmasını engelleyebilecek faktörlerin belirlenmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi.

6. İkinci taslak Kurum görüşleri alındıktan sonra ikinci taslağın hazırlanması ve kurumların resmi görüşüne sunulması. 15 Haziran’da tamamlanmak üzere

Temel ilkeler UNCCD 10 yıllık strateji belgesine uyum Diğer Rio Sözleşmeleri (Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi, İklim Değişikliği Sözleşmesi) ile sinerjinin sağlanmasına özen İlgili diğer ulusal stratejileler ve eylem planları ile gerekli sinerjinin sağlanmasına özen

Temel İlkeler Ulusal Çölleşme ile Mücadele Stratejisine (2013) Uyum 1. Sürdürülebilir arazi yönetimi: Toprak ve su kaynakları ile ekosistemlerin korunması ve sürdürülebilir yönetimi, bozulan alanlar ve ekosistemlerin rehabilitasyonu. 2. Kırsal kalkınma: Arazi, su ve ekosistem bozulumlarını etkileyen ve bunlardan etkilenen yerel halkın gelir ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi. 3. Eşgüdüm ve İşbirliği: İlgili ulusal kurumlar, kuruluşlar ve paydaşlar arasında etkin iletişim, eşgüdüm ve işbirliğinin sağlanması. 4. Uluslararası eşgüdüm ve işbirliği 5. Politik çerçeve: Çölleşme ile mücadeleyi destekleyici politika ve hukuki ortamların hazırlanması.

Temel İlkeler 6. Kamuoyu Oluşturma, Bilinçlendirme, Eğitim 7. Bilim ve Teknoloji, İzleme ve Değerlendirme 8. Yönetsel Yapılanma ve Kurumsal Kapasite Geliştirme 9. Finansman

Temel İlkeler Birinci ulusal eylem planına uyum Planın katılımcı hazırlanması, uygulama sorumlulukların paylaşımında uzlaşı ve netlik. Eylemlerin somut olarak belirlenmesi, (gerçekleşme zamanı, performans göstergesi, sorumlulukların mümkün olduğunca net olması)

Teşekkürler…