Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında; 1- Sayın Emniyet Müdürümüz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
Advertisements

Araştırma Geliştirme Şube Müdürlüğü
OBEZİTE.
Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü
Bürokrasinin Azaltılması ve Vatandaş Odaklı Hizmet Sunumu Çalışmaları
90 Gün Kampanyası «HEDEFLERLE YÖNETİM İLKESİNE» dayanan bir yönetim kampanyasıdır. Kampanya kapsamında 90 gün gibi bir sürede İl Genel Sekreterliklerinin.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
ÇAĞIMIZIN SORUNU OBEZİTE ADANA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yrd.Doç.Dr.Mustafa AKSOY
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
Öğrenci Temsilcilikleri Seçimi Mühendislik Fakültesi.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
Yönetim Bilgi Sistemleri Şubat TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
YEME BOZUKLUKLARI Dr. Aslıhan Polat Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
SGM-Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
OBEZİTE.
1 ÇEVRE ANALİZİ Ocak-2007 T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI.
SAĞLIK İÇİN SAĞLIKLI SÜT İÇİN PROGRAMI DR.DYT.MELTEM ŞAHİNLER SOYLU T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gıda Güvenliği Dairesi.
HASTA HAKLARI SAVUNMA ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DERNEĞİ
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
Sayın Valimiz Ömer Faruk KOÇAK'ın talimatları doğrultusunda; Temel Afet Bilincinin öğretmenler tarafından öğrencilere öğretilmek suretiyle yaygınlaştırılması,
OBEZİTENİN ÖNLENMESİ VE FİZİKSEL AKTİVİTE
Aile Hekimliği Anabilim Dalı
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN
ULUSAL KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ PLATFORMUNA HOŞGELDİNİZ
“TÜRKİYE SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM PROGRAMI İL EYLEM PLANI”
DÖNEM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI ORDU İLİ
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
Yeterli ve Dengeli Beslenme
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 GEDİZ TSO SEÇİM TAKVİMİ MART SEÇİM SÜRECİ 18 ŞUBAT 2005 Cuma: Listelerin hakime verilmesi ( 3 nüsha ) 23 ŞUBAT 2005 Çarşamba: Listelerin hakimden.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
ÇAĞIMIZIN SORUNU OBEZİTE
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
OBEZİTE DİYABET Eğitim Hemş.:Ayşe ÖZTÜRK.
Tuğçe ÖZTOP İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. sınıf
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
BESLENME DOSTU OKUL OLMAK İÇİN
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
OKUL SÜTÜ PROGRAMI 1.
MURATLI OKUYOR ŞUBAT – “MURATLI OKUYOR PROJESİ” KAPSAMINDA ŞUBAT AYI İÇİNDE İLÇEMİZ GENELİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR Koordinatör okul olarak aylık çalışma.
24 TEMMUZ 2015 KOORDİNASYON TOPLANTISI TALİMATLARINA DAİR GELİŞMELER Kurum İsmi.
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
NORM KADRO UYGULAMALARI
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında; 1- Sayın Emniyet Müdürümüz Orhan ÖZDEMİR’in vermiş oldukları şifahi talimatları ile Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı Uzman Gıda Mühendisi Cengiz KESİCİ ile 01.09.2009 Salı günü yapılan görüşmede alınan karar sonucunda 02.09.2009 Çarşamba günü saat 10.00’da Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığında toplantı gerçekleştirildi ve bu toplantıda; Ankara Emniyet Müdürlüğü Personeli kapsamında yapılandırılacak proje ile personelimizin kilo ve boy endekslerinin bilimsel boyutta belirlenmesi çalışmasının başlatılması ve bu çalışma ile ilgili anket ve anket dışı oluşturulacak 5 -10 sorudan oluşan durum tespit anketi oluşturulması konuları görüşüldü.

2- 09.09.2009 Çarşamba günü saat 14.00’da Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı Makamında toplantı gerçekleştirildi ve 10.09.2009 da atl kurul toplantısının yapılmasına karar verildi.

3- 10.09.2009 Perşembe günü saat 10:30’da Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı toplantı salonunda alt kurul toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı için taslak protokol metni ile Ankara Emniyet Müdürlüğü personeline uygulanması planlanan “Malnütrisyon (Dengesiz Beslenme) / Obezite Durum Tespit Anketi” taslağı hazırlandı. Obezite ile Mücadele Programı kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğünce Hizmet İçi Eğitim Programı hazırlanması ve Sağlık Bakanlığı uzman personelince dengesiz beslenme ve obezite konularında Emniyet Müdürlüğümüz personeline seminerler verilmesi hususları görüşüldü.

4- Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan personelin, İl Emniyet Müdürlüğü Polikliniği veya diğer sağlık kuruluşlarınca tespit edilen boy ve kilo ölçümlerini dijital ortamda (excel programda) hazırlanarak Araştırma Geliştirme Şube Müdürlüğümüze birimlerden gönderilen 14562 personelimize ait boy ve kilo indeksleri veri programına uygun hale getirilerek dijital ortama (Excel) aktarıldı.

Bahse konu toplantıda; 5- 02.10.2009 Cuma günü saat 14:00’da Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya; Sağlık Bakanlığı adına Şube Müdürü Diyetisyen Doktor Biriz ÇAKIR, Muammer ÜNLÜER, ve Nursel AKINCI, Ankara Emniyet Müdürlüğü adına Başkomiser Bünyamin POLAT, Polis Memuru Halim YAZAR ve Polis Memuru Seçkin TURTANAK katıldı. Bahse konu toplantıda; Sağlık Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan Obezite ile Mücadele Programı için taslak protokol metni gözden geçirilerek imza aşamasına getirildi. Obezite ile Mücadele Programı kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğünce Hizmet İçi Eğitim Programı hazırlanması ve hazırlanacak olan hizmet içi eğitim programının içeriğinin belirlenmesi hususları görüşüldü.

Personelimizin boy ve kilosu, Beden Kitle İndeksine göre düzenlenerek bilimsel olarak snıflandırılmasının yapılması, boy ve kilo farkı (18.50-24.99) değerinden fazla ya da az olanların belirlenmesi ve bu personele yönelik anket uygulanmasının yapılması hususları görüşüldü. Anket sonucunda Obezite olduğuna karar verilen personele uygulanacak tedavi yöntemlerinin belirlenmesi, bu tedavinin Uzman Diyetisyenler tarafından yapılması hususları görüşüldü. Boy ve Kilo İndeksleri normal değerlerde olan personelin belirlenmesi ve bu personele kişiye özel bir mektup gönderilmesi, ve mektubun içeriğinin Dengeli Beslenme alışkanlığının kazandırılmasına dair Afiş ve Broşürlerden oluşan dokümanın olması hususu görüşüldü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Vücut Kitle İndeksi Verileri Ankara Emniyet Müdürlüğü Personeli Boy Kilo İndeksi Bilimsel Durum Tespit Şeması Sınıflandırma BKİ (kg/m2) Ankara Emniyet Müdürlüğü Vücut Kitle İndeksi Verileri Temel Kesişim Noktaları Zayıf (düşük ağırlıklı) 18.5 Aşırı düzeyde zayıflık 16.00 1 Orta düzeyde zayıflık 16.00-16.99 Hafif düzeyde zayıflık 17.00-18.49 5 Normal 18.50-24.99 5542 Toplu, hafif şişman, fazla kilolu 25.00 Şişmanlık öncesi (Pre-obez) 25.00-29.99 7758 Şişman (Obez) 30.00 Şişman 1.Derece 30.00-34.99 839 Şişman 2.Derece 35.00-39.99 77 Şişman 3.Derece 40.00 14224