TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN
ÇEVRE SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI SU GÜVENLİĞİ ŞUBESİ
T.C. AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ. Her ilde Valilik bünyesinde “İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlükleri”, 04/03/2010 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak.
ADLİ KALEM Türk yargı sistemi içerisinde Anayasa yargısı, idari yargı, askeri yargı ve adli yargı olmak üzere dört çeşit yargı mevcuttur. Tüm yargı birimlerinde.
YARGITAY KARARLARINA ERİŞİM ve ELEKTRONİK HİZMETLER
HOŞ GELDİNİZ Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN Bakanlık İş Müfettişi.
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU Genel Müdür Yardımcısı.
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİNCE DÜZENLENEN RAPORLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ, TAKİBİ VE SONUÇLANDIRILMASI HAKKINDA YÖNERGE MURATPAŞA BELEDİYESİ 28 NİSAN 2014.
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi Aşama II Rahmi Doğan İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı.
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
KAYSERİ VALİLİĞİ YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
İMAR İSKAN VE KOOPERATİF ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İmar ve Belediye Mevzuatı PLANLI YAPILAŞMA
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
GENEL OLARAK MAHKEMELER
1  İç Denetinin Faaliyetinin Yürütülmesinde Karşılaşılan Sorunlar- Çözüm Önerileri T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI.
T.C. ÇAMLIHEMŞİN KAYMAKAMLIĞI İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YILI ÇALIŞMALARI Mustafa UZUN İlçe Özel İdare Müdürü V.
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İNSAN KAYNAKLARI
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
E.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
YARGI BAĞIMSIZLIĞI & YASAMA VE YÜRÜTME İLE İLİŞKİLER
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
1924 ANAYASASI.
İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
Engellilik ve Dava Örnekleri
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
KESİN HESAP.
SAĞLIK BAKANLIĞININ TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ
İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI BRİFİNG. İlçe Yazı İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan; 1. Özel Kalem Bürosu, 2. Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu,
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
KAMU HİZMET ENVANTERİ SEMİNERİ 18 MART 2011 AMASYA.
İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
ADLİ SİCİL VE İSTATİSTİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Mesleki Düzenleme Dairesi Başkanlığı
Monitoring the deprivation of liberty procedure and conditions in Turkey: Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim.
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİCİ YETKİNLİKLERİNİ ARTIRMA EĞİTİMİNE
Ahmet ARDIÇ Tetkik Hâkimi ADANA. - TCK TCK ÖZEL AF - YASAMA DOKUNULMAZLIĞI - DAVA NAKLİ 2.
EĞİTİM DENETİMİ VE SORUNLARI
Ahi Evran İlkokulu/Ortaokulu
Çocuk Hakları Konusunda Türkiye'de Yapılan Çalışmalar.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
0 TÜRK YARGI SİSTEMİ. YARGI; bütün ülkedeki kanunların ve yasaların uygulanmasını sağlayan ve bu kanunları ihlal eden gerçek kisilere cezai yaptırım.
CUMHURİYET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Tuba DEL İ KAYA Adalet Öğretmeni.
ÇOCUK MAHKEMELERİNDE PSİKOLOJİK DANIŞMAN OLMAK
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN TARİHSEL GELİŞİMİNE GENEL BİR BAKIŞ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
FİKRİ VE SINAİ HAKLAR MAHKEMELERİ
İŞ MAHKEMELERİ.
4483 MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN.
Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı
DENETİMLİ SERBESTLİK YÖNETMELİK. AMAÇ-KAPSAM BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Denetimli Serbestlik.
Sunum transkripti:

TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI ADALET BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI YARGI TEŞKİLATI TOPLANTISI ANTALYA – 01-04 KASIM 2012 AHMET FIRAT TEFTİŞ KURULU BAŞKANI

KURULUŞ VE GÖREV Teftiş Kurulu; - Anayasa’nın 144’üncü, 2992 sayılı Teşkilat Kanunu’nun 14 ve 15’inci, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 99,100 ve 101’inci maddeleri ile Teftiş Kurulu Tüzüğü’nün 6’ncı maddesi gereğince teşkil olunmuştur.

- Bakanlık Teşkilatı içerisinde, ‘Danışma ve Denetim Birimi’ olan Teftiş Kurulu, doğrudan Adalet Bakanına bağlı olup Bakan adına görev ifa etmektedir. - Teftiş Kurulu’nun Merkezi Ankara’da olup başka yerde şubesi bulunmamaktadır

KADRO Kurulumuzda (1) Başkan, (2) Başkan Yardımcısı, (13) Adalet Başmüfettişi, (18) Adalet Müfettişi olmak üzere toplam (34) kişi görev yapmaktadır. İki başmüfettiş kurum dışı komisyonlarda, bir başmüfettiş adlî müşavir olarak Berlin’de, bir baş müfettiş Jean Monnet bursuyla İngiltere’de, bir baş müfettiş ise dil öğrenimi için Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunmaktadır.

- Hazırlanan on kişilik müfettiş kararnamesi onay için Başbakanlığa gönderilmiştir. Yeniden yapılanma sürecinde (60) Adalet Müfettişi ve (40) Adalet Başmüfettişi olmak üzere (100) kişilik kadronun yeterli olacağı değerlendirilmiştir.

DENETİM-ARAŞTIRMA-İNCELEME-SORUŞTURMA Anayasamızın 144’üncü maddesi gereğince; ‘Adalet Hizmetlerinin Denetimi’ adalet müfettişleri ve hakim sınıfından olan iç denetçilere, ‘araştırma, inceleme ve soruşturma’ yapma yetkisi ise münhasıran adalet müfettişlerine verilmiştir.

2011 Yılı denetimlerine, 03 Mayıs 2011 tarihinde başlanılmıştır. Her yılın Ocak ayında hazırlanan ‘Denetim Programı’ Bakan onayına sunulmaktadır. Ancak yeniden yapılanma sebebiyle, 2011 denetim programı 13 Nisan 2011 tarihinde onaylanmıştır. 2011 Yılı denetimlerine, 03 Mayıs 2011 tarihinde başlanılmıştır.

- 2011 yılından itibaren Adalet Komisyonu bazında denetim sistemine geçilmiştir. - Denetimler; Yürürlükteki mevzuat halen Anayasanın 144. maddesine uygun hale getirilemediğinden, Anayasaya aykırı uygulamalara meydan verilmemesi ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla, Başkanlığımızca hazırlanıp müfettişlere bildirilen 02 Mayıs 2011 tarihli “Başkanlık Tebliği” ve ekindeki “Uygulama Rehberi” ne göre yerine getirilmektedir.

DENETLENEN BİRİMLER 1- İdarî Görevleri Yönünden Başsavcı, Başsavcı Vekilleri ve İlgili Savcılar, 2-Cumhuriyet Başsavcılığına Bağlı Birimler, (a-Kalem ve bağlı birim hizmetlerinin denetimi, b-PTT mutemetliği, c-İdari İşler Müdürlüğü (Maaş ve harcamalar), d-Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü, e-Adlî Sicil İşlemleri, f-Birim ve Kurum Arşivi, g-Kütüphane,

h-Sivil savunma faaliyetleri (Yangın, doğal afetler), ı-Güvenlik faaliyetleri (Binanın ve kişilerin güvenliği), i-Müstakil vezneler, j-UYAP hizmetlerinin denetimi (veri hazırlama kontrol işlemleri), k-Yemekhane, l- Suç Eşyası Emanet Memurluğu, m-Lojmanlar, n-Basılı evrak, o-Ayniyat Memurluğu ö-Diğer birimler

3- Adlî Yargı İlk Derece Mahkemeleri Adalet Komisyonu Başkanı, Üyeleri ve İşlemleri, 4-İdarî görevleri yönünden Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı, Başsavcı Vekilleri, ilgili savcılar ve bu yönü ile bağlı birimler (yürürlüğe girdiğinde), 5-Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı, Üyeleri ve İşlemleri, (yürürlüğe girdiğinde), 6-Bölge İdare Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı, Üyeleri ve İşlemleri, 7-İl Seçim ve İlçe Seçmen Kütük Büroları, 8-Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri, 9-Ceza İnfaz Kurumu Eğitim Merkezleri, 10-İcra Müdürlükleri,İzale-i Satış Memurlukları

11-Türkiye Barolar Birliği ve Barolar, 12-Adlî Tıp Kurumu Başkanlığı, Grup Başkanlıkları, Şube Müdürlükleri, Adlî Tabiplikler, 13-Türkiye Noterler Birliği, Noter Odaları, Noterlik Daireleri, 14- Bakanlık Merkez Birimleri (Bakan tarafından tensip edildiğinde), 15- Uluslararası kuruluş ve mahkemelerde ya da geçici yetki veya görevlendirme ile başka bir kurum, kurul veya kuruluşta görev yapan hâkim ve savcılar (Bakan tarafından tensip edildiğinde)

TEŞKİLATTAN BEKLENTİLERİMİZ - Bilindiği üzere, HSYK’nın 25 Nolu ve Bakanlık Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün 28/1 nolu genelgelerinde de bahsedildiği gibi, adalet hizmet birimlerinin (İcra-iflas Daireleri, Kalemler, İzale-i Şüyuu Satış Memurluğu, Suç Eşyası Emanet Memurluğu, Kütüphane vb.) hakim ve savcılar tarafından belirli aralıklarla denetlenmesi önem arz etmektedir. - Teftiş Kurulu’nun kadro durumu itibariyle, denetim aralıklarının uzaması da dikkate alınarak, adalet hizmet birimlerinin belirli aralıklarla ve dikkatli bir şekilde denetlenmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.

TEŞEKKÜRLER