ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UZAKTAN EĞİTİM.
Advertisements

WEB 2.0 Teknolojileri Sibel SOMYÜREK.
HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
Sosyal Ağların Eğitimde Kullanımı
Gerçek Dünyanın Sanal Yansıması
WEB 2.0 Hazırlayan: Merve Altıparmakoğlu Numara:
Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
WEB 2 TANITIM GÖZDE DURMAZ.
EĞİTİMDE WEB 2.0 KULLANIMI
Öznur TOPER Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
UZAKTAN EĞİTİME GİRİŞ VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
Mobil Öğrenme m-öğrenme
E-Öğrenme Nedir?
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
E-postanın nasıl kullanılır?
UZAKTAN EĞİTİMDE YAYIN YOLLARI
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
RSS Rss nedir? Rss özellikleri nelerdir? Rss Nasıl kullanılır?
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
ENES KARAAĞAÇ TÜRKÇE ÖĞRETMENLIĞI II. SıNıF (ÖRGÜN ÖĞRETIM) Web 2.0 Araçları Tanıtım Sunusu.
CANSU ALTIN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
Adnan TUTCAN Web 2.0 Nedir ? Toplulukları bir araya getiren, standart tasarım anlayışına yepyeni bir boyut kazandıran, daha dinamik özelliklere.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
BURCUGÜL B İ LG İ N TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı IRMAK KARACA TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF(ÖRGÜN)
Web 2.0 araçlarI MERYEM KAYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paylaşımı için Araçlar
WEB 2.0 NEDİR? BİRNUR EKİZ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ÖRGÜN ÖĞRETİM 2. SINIF.
İsmini "iPod" ve "Broadcast" kelimelerinin birleşiminden alan podcast, abonelik sistemi doğrultusunda kullanıcının bilgisayarına otomatik ve periyodik.
İşletme Doktora Programı Bilgi Teknolojileri ve Yönetim (IYO 713)
Eğİtİmde web 2.0 araçlarInIn kullanImI
ZEHRAŞAHİN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
Web 2.0 Araçları Tanıtım Sunusu
Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf
EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI TUTKU YILMAZTÜRK TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ.
TUĞBA ŞAHAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF ÖRGÜN ÖĞRETİM
ŞEMSETTİN BULUT TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ( 2.SINIF ÖRGÜN)
WEB2.0 ARAÇLARI Gökçe Hanım EMİR K ONULAR : ajax, rss, css, vidcast, podcast podcast.
E ĞITIMDE W EB 2.0 ARAÇLARı Eyyüp CAN Türkçe öğretmenliği örgün öğretim
Hazırlayan Ufuk Kemerci  2004 yılında ortaya atılmı ş bir kavramdır. Web sitelerinin yalıtılmı ş bilgi depoları ş eklinden çıkıp kullanıcılara.
MÜRŞİDE EREN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ (İ.Ö.) BİLGİSAYAR 2.
Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı ÖZGE AKMAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
Web 2 araçları Web 2 araçları.
BİLGİSAYAR NEDİR?.
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Portalının Tanıtım Semineri
BETÜL COŞAR. Web 2.0 araçları:  Google DocsGoogle Docs  BloggerBlogger  EdmodoEdmodo  YoutubeYoutube  PreziPrezi.
MORE ENSTİTÜ UZAKTAN EĞİTİM
WEB ARAÇLARI LAMİA BÜŞRA YEŞİL.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ - KOZMETİK ÜRÜNLERİN SATIN ALINMASINDA BİR UYGULAMA Danışman Unvan İsim Öğrenci İsim, Numara.
T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI EĞİTSEL WEB UYGULAMALARI EDSHELF UYGULAMASI.
KULLANIM ADIMLARI Adım 1: Okulunuzu Kaydedin Adım 2: Okul Ayarlarını Keşfedin (ThinkQuest Projects) Adım 3: Hesaplar Oluşturun (ThinkQuest Projects) Step.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
WEB 2.0 ARAÇLARI.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
DERS ÜYELERİ Zeynep GEZER Dilek GÜLER Hakime ERTEKİN Emine NAZIROĞLU NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
WEB 2 TANITIM MUSTAFA AKGÜL.
İkinci dünya savaşı sonrası ARPANET projesi
WEB 2.0 Teknolojileri Sibel SOMYÜREK.
Sunum transkripti:

ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DİĞER KONULAR Sosyal Ağlar Podcastlar Vikiler Web Günlükleri Web Quest Sorgulayıcı Öğrenme Bağlı Öğretim Mobil Öğrenme Thinkquest

Sosyal Ağlar İçeriği kullanıcılar tarafından oluşturulmuş, her türlü paylaşımın tek yönlü veya çift yönlü yapıldığı sitelerdir. Genelde üyelere açıktır.

PodCast Çoğunlukla dizi halindeki dijital medya ürünlerinin (radyo programları, videolar vs.) internet üzerinden -genellikle feed (besleme) yoluyla- bilgisayar ve taşınabilir cihazlara (cep telefonu, tablet vs.) indirilebilecek şekilde yayınlanmasıdır. Bu şekilde indirilmiş dosyalara ise podcast denir.

Podcast sözcüğü 2000'li yıllarda "iPod" sözcüğündeki pod (küçük kapsül) ve "broadcast" (yayın) sözcüklerinden oluşturulmuştur. Podcastlar ilk defa iPod için geliştirilmiş olmakla birlikte podcast tabiri günümüzde sadece iPod için kullanılmaz.

Podcast sisteminin internetten bir programın ses ya da video kaydını indirmekten farkı beslemelerin (feed) kullanılması ve böylece her yeni bölümü özel yazılımların izleyerek otomatik olarak yükleniyor olmasıdır Podcast sistemi sayesinde amatör ya da profesyonel radyo/televizyon programlarına abone olunarak herhangi bir zamanda, herhangi bir cihazla izlenebilir.

Wikiler Wiki; kullanıcıların büyük bir kısmını kolaylıkla zenginleştirip biçimlendirebildikleri bir internet sitesidir. Bir sözlükten ya da kaynaktan sürekli olarak bulunamayacak bilgilerin kullanıcı katılımları ile sürekli geliştirilip erişime açılır.

Web Günlükleri Blog: WeBLogger: Web Günlüğü Teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde yazan insanların oluşturabildikleri, günlüğe benzeyen web siteleridir. İsteğe bağlı olarak diğer kullanıcılar da katkı yapabilir, yorum yapabilir. İçerik mutlaka tarihe göre sıralanmalıdır.

Web Quest (Ağ Araştırması) Öğrencinin etkileşim içinde olduğu bilginin belli bir ölçüde veya tamamen internet üzerindeki kaynaklardan veya video konferans aracılığıyla sağlandığı araştırma yönelimli bir aktivitedir Webquest teknolojisi büyük oranda yapısalcı akıma dayanmaktadır. Diğer bir tanımla webquest ; Öğrencilerin kullandıkları bilgilerin bir bölümünün veya tamamının Internet kaynaklarından geldiği, araştırmaya/sorgulamaya yönlendiren bir etkinliktir.

Sorgulayıcı Öğrenme (Sokratik Öğrenme: Inquiry Öğrenme) Bir olay, problem ya da durum hakkında doğruya ulaşmak için sorgulayarak bilgi edinme sürecidir. Aşamaları: Soru sorma, keşfetme, oluşturma, tartışma, değerlendirme (yansıma) Özellikle Fen ve Teknoloji derslerinde kullanılır.

Think Quest Think Quest, öğretmen ve öğrencilere eğitim projeleri oluşturma, web sitesi yarışmasına katılma ve öğrenci projelerinden oluşan bir kitaplıkta gezinme olanağı sağlayan platformdur. Think Quest kapsamında, eğitim projeleri sınıf müfredatına dâhil edilir. Konu öğrencilere atanır. Atanan konuyla ilgili öğretmenler davet edilir ve diğer Think Quest kullanıcılarıyla işbirliği yapılabilir

Durumsal-Bağlı Öğretim Durumsal-Bağlı öğretim, öğrencilerin verilen problem temelli bir öykünün içinde öğrenmesini ön gören bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım içinde öğrenciler verilen problemi incelerken, problemin çözümü için gerekli olan çözümü geliştirirken “gerçekçi bir rol” içine girerler.

Örneğin, öğrenciler temel uçuş bilgilerini, hava akımı konusunu, yerçekimini, türbülansı ve aerodinamik kuralları öğrenirken ve araştırırken bir pilotu canlandırmak zorunda kalırlar. Tüm öğrenme ve öğretme etkinlikleri bir içeriğe göre hazırlanmış bir problem durumu ya da durum çalışmasına dayanan bir “olay” etrafında gerçekleştirilir.

Mobil Öğrenme Eğitim ihtiyaçlarını mobil araçlar yardımıyla karşılamayı düşünen bir uzaktan eğitim modelidir. İçeriğin PDA’ler, cep telefonları veya mp3 çalarlar vasıtasıyla sunulmasını hedefler. Öğrencilere, her an her yerde eğitim alma şansını sağlamasıyla birlikte çok faydalı olabilecek bir eğitim sunum modeli karşımıza çıkmıştır.