Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI EĞİTSEL WEB UYGULAMALARI EDSHELF UYGULAMASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI EĞİTSEL WEB UYGULAMALARI EDSHELF UYGULAMASI."— Sunum transkripti:

1 T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI EĞİTSEL WEB UYGULAMALARI EDSHELF UYGULAMASI ÖĞRENCİLER ALEV ULUĞ GİZEM KARACA HABİBE KAYA İREM YÜKSEL SİNEM GÜL BAYRAKTAR ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. HATİCE AKKOÇ İSTANBUL 2016

2 EDSHELF EĞİTİM UYGULAMASI
Öğretmenler için yardımcı olabilecek web veya mobil araçları bir araya toplamaya yarayan bir sosyal medya platformudur. Bu platformda öğretmenler, kendilerince faydalı buldukları araçları bir araya toplayarak diğer öğretmenlerle paylaşabilme imkanına sahiptir. Eğitsel web ve mobil araçların yaş, konu ve kullanım alanı gibi filtrelere göre listelendiği web sitesidir. Bu siteyi, eğitsel araçların sergilendiği bir vitrin gibi düşünebilirsiniz. Web adresi: (İngilizce)

3 EDSHELF NEDİR? Eğitim teknolojisi alanında, öğrenmek ve öğretmek için yararlı tüm mobil uygulamalar, masaüstü programları, web siteler ve elektronik ürünleri bünyesinde barındıran arama motorudur. Hedef kitlesi; öğretmenler, öğretim üyeleri, evde eğitimciler (‘homeschoolers’), koçlar, öğrenciler ve veliler olan bir programdır.

4 EĞİTMENLER EDSHELF’TE
Belli teknolojik materyalleri aratabilir ve filtreleyebilir, Çeşitli amaçlara yönelik materyallerden oluşan raflar/’shelves’ yaratabilir, Daha önce kullanmış oldukları materyalleri derecelendirip yorumlayabilir, ve Diğer eğitmenler tarafından önerilen materyalleri içeren bir bülten alabilir.

5 EDSHELF UYGULAMASININ AMACI
Tüm eğitmen ve öğrencilerin doğru zamanda, doğru amaca yönelik, en doğru kaynak ve materyallere ulaşmasını sağlamaktır.

6 EDSHELF’İN ÖĞRETMENE KATKILARI/FAYDALARI NELERDİR?
Kaynağa ulaşmada kolaylık. Yeni kaynakların keşfedilmesi. Mobil uygulamalara taşınabilir cihazlardan erişim imkanı. Kaynaklar hakkında geniş bilgi imkanı. Öğrencilere uygulamalar eşliğinde pratik/tekrar yaptırabilme imkanı.

7 KAYNAĞA ULAŞMADA KOLAYLIK
Günümüzde neredeyse tüm il ve ilçelerde geniş kitap kaynağına sahip kütüphaneler bulunmaktadır. Ancak teknolojinin yaşamımıza bu denli entegre olduğu bir dönemde eğitimi teknolojiden ayrı düşünemeyiz. Edshelf’in öğretmenlere sunduğu kaynaklara ulaşmanın kolaylığı eğitime sağlanan artı değer olarak karşımıza çıkmaktadır.

8 YENİ KAYNAKLARIN KEŞFEDİLMESİ
Eğitim alanında dünya çapında kullanılan uygulamaların/kaynakların keşfedilmesi, ülkemiz eğitim kalitesinin artmasına ve dünyada eğitim sistemlerine ayak uydurmasına yardımcı olmaktadır.

9 MOBİL UYGULAMALARA TAŞINABİLİR CİHAZLARDAN ERİŞİM İMKANI
Akıllı telefonlar ya da tabletler yaşamımızın vazgeçilmez birer parçası hâlini almıştır. Bilinçli ve ölçülü kullanımda hayatımızı kolaylaştıran ve sosyal/kültürel/eğitsel gelişimimize katkıda bulunan araçlar konumundadırlar. Edshelf yoluyla edinilen uygulamalar/kaynaklar taşınabilir cihazlarımızdan her an ulaşılabilir olması çokça fayda sağlamaktadır.

10 KAYNAKLAR HAKKINDA GENİŞ BİLGİ İMKANI
Edshelf’te yer alan yorumlar öğretmene kaynak hakkında geniş bilgi sunmakta ve en faydalı olanı seçmekte yardımcı olmaktadır.

11 ÖĞRENCİLERE UYGULAMALAR EŞLİĞİNDE PRATİK/TEKRAR YAPTIRABİLME İMKANI
Çocukların akıllı telefon ve tabletlere olan yoğun ilgisini pozitif yöne çevirerek Edshelf’ten edinilen uygulamalarla derslerin tekrarını/pratiğini yapmalarının sağlanabilirliği başarının artırılmasında oldukça faydalı olacaktır.

12 EDSHELF WEB UYGULAMASI

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28 Paylaşımlara QR Code uygulaması ile ulaşabiliriz

29

30

31

32

33

34

35

36

37 TEŞEKKÜR EDERİZ


"T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI EĞİTSEL WEB UYGULAMALARI EDSHELF UYGULAMASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları