Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E-postanın nasıl kullanılır?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E-postanın nasıl kullanılır?"— Sunum transkripti:

1 E-postanın nasıl kullanılır?
E-posta nedir? Kısa Mesaj Servisi(SMS) nedir? İnternet protokolü üzerinden ses aktarımı (Voip) nedir? Anlık mesajlaşma nedir ve faydaları nelerdir?

2 E-POSTA Elektronik posta, kısaca e-posta ya da elektronik ileti, internet üzerinden gönderilen dijital mektup. Görsel olarak kâğıt bir mektup ile aralarında büyük bir fark yoktur. E-postalara resim, müzik, video gibi her türlü dosya türü eklenebilir ve alıcının bilgisayarına gönderilebilir. Her gün dünyada milyarlarca e-posta gönderilmektedir.

3 E-POSTA Ucuzluğu ve kolaylığı nedeniyle kâğıt mektuplardan daha yaygın olarak kullanılmaktadır ancak güvenirliğinin yetersizliği nedeniyle resmi işlerde kullanımı oldukça kısıtlıdır. Çeşitli e-posta araçları ile e-posta gönderilebilmektedir.(Hotmail, Outlook, Thunderbird vs…)

4 E-POSTANIN YAPISI Ek (Attachment): Ek dosyalar ( Video, Resim vs..)
Kime (To): İletinin kime gönderileceğini gösterir. Konu: İletinin başlığıdır.

5 KISA MESAJ SERVİSİ (SMS)
Kısa Mesaj Servisi (SMS), cep telefonu aracılığı ile yazılan mesajının bir cep telefonundan diğer bir cep telefonuna gönderilmesi, mesajlaşması hizmetidir. Kısa mesaj, kullanıcıların aralarında 160 harfe kadar yazılı mesajlar yollamalarına olanak tanıyan bir uygulamadır. EMS teknolojisi ile de 640 karaktere kadar mesaj gönderebilmek mümkündür.

6 İNTERNET PROTOKOLÜ ÜZERİNDEN SES AKTARIMI (VoIP)
İnternet protokolü üzerinden ses iletişimini sağlayan bir teknolojidir. Voip “voice over internet protokol” un kısaltmasıyla oluşmuştur ve daha çok kısaltılmış hali ile bilinmekte ve söylenmektedir. Voip de ses sinyali voip cihazı ile digital veriye dönüştürülmekte ve bu veri internet üzerinden görüşmek istediğiniz kişiye aktarılmaktadır. Karşıdaki kişi bilgisayar veya voip cihazı ile bu veriyi alıp ses olarak duyabilmektedir.

7 ANLIK MESAJLAŞMA Anlık mesajlaşma, bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme olanağıdır. Program özelliğine bağlı olarak görüntülü ve sesli görüşme olanağı da olabilir. En bilinen anında mesajlaşma programları Pidgin, ICQ, Yahoo Messenger, MSN Messenger ve Google Talk'dır.

8 ANLIK MESAJLAŞMA Anlık mesajlaşmanın geçmişi internetten önceye dayanır. Anlık mesajlaşma ilk olarak CTSS ve Multics gibi işletim sistemlerinde görülmüştür. Günümüzde ise bazı anında mesajlaşma yazılımları video konferans, Voice Over IP özelliği de sunmaya başladı. Şimdi bu anlık mesajlaşma yazılımlarından bir kaçına bakalım;

9 ANLIK MESAJLAŞMA Pidgin ICQ Yahoo Messenger Msn Messenger

10 ANLIK MESAJLAŞMANIN AVANTAJLARI
Eş zamanlı iletişim, Rehberdekilerin çevrimiçi olup olmadıklarını görme, Düşük maliyet, Dosya transferi

11 ÇEVRİMİÇİ (SANAL) TOPLULUKLAR
Üyeleri arasında çevrimiçi olarak iletişimin sağlandığı, fikir, görüş, haber vs'nin paylaşıldığı gruplardır. Duruma göre organize ve organize olmayan sanal topluluklar olarak sınıflandırılabilirler.

12 ÇEVRİMİÇİ (SANAL) TOPLULUKLAR
Organize sanal topluluklar, çoğunlukla birbirini tanıyan kişilerin belirli bir amaca ulaşmak maksadı ile kurdukları topluluklardır. Organize olmayan sanal toplulukların ise herhangi bir ortak amacı gerçekleştirme gibi bir amaçları yoktur. Önceden birbirini tanımayan kişilerin daha yoğun olarak bulunduğu ortamlardır.

13 ÇEVRİMİÇİ (SANAL) TOPLULUKLAR
Facebook Twitter Forum (memurlar.net) Orkut

14 NELER ÖĞRENDİK? E-posta nedir? Kısa Mesaj Servisi(SMS) nedir?
İnternet üzerinden gönderilen dijital mektuptur. Kısa Mesaj Servisi(SMS) nedir? Cep telefonu aracılığı ile yazılan mesajının bir cep telefonundan diğer bir cep telefonuna gönderilmesi, mesajlaşması hizmetidir.

15 NELER ÖĞRENDİK? VoIP nedir?
Ses sinyali voip cihazı ile digital veriye dönüştürülmekte ve bu veri internet üzerinden görüşmek istediğiniz kişiye aktarılmaktadır. Anlık mesajlaşma nedir? Anlık mesajlaşma programlarına 3 tane örnek veriniz? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme olanağıdır. Pidgin, Yahoo Messenger, Msn Messenger vs…

16 NELER ÖĞRENDİK? Anlık mesajlaşmanın avantajları nelerdir?
Eş zamanlı iletişim, Rehberdekilerin çevrimiçi olup olmadıklarını görme, düşük maliyet, Dosya paylaşımı vs… Çevrimiçi (Sanal) topluluk nedir? Üyeleri arasında çevrimiçi olarak iletişimin sağlandığı, fikir, görüş, haber vs'nin paylaşıldığı gruplardır.


"E-postanın nasıl kullanılır?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları