Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON"— Sunum transkripti:

1 BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
BURAK SİPAHİ TÜRKÇE ÖĞR.(İ.Ö) BİLGİSAYAR 2

2

3 EĞİTİMDE web 2.0 KULLANIMI
WEB 2.0 NEDİR WEB 2.0 EĞİTİMDE KULLANIMI BLOGLAR WİKİPEDİA PODCAST RSS SOSYAL AĞLAR(FACEBOOK,TWİTTER)

4 KISACASI WEB 2.0 NEDİR insan insan etkilişimini sağlar
farklı kaynaklardan bilgileri tek bir Çatı altında toplar Kodlama bilgisine ihtiyaç duymaz Tasarım bilgisi gerektirmez Kolbilgi paylaşım kolaylığı Video,ses,fotoğraf paylaş Kullanıcılar pasif değil paylaşımcıdır

5 WEB 2.0 EĞİTİMDE KULLANIMI
Web 2.0 kullanıcıları, web okuru olmaktan çıkarak web okur-yazarı haline gelmektedir. Web okur- yazarı olan kişiler işbirlikçi çalışmalar ile çevrimiçi ansiklopediler, günlükler veya topluluklar oluşturabilmektedir. Bu topluluklar birbirlerini bilgilendirebilmekte, bilgi paylaşmakta, geri bildirim sağlamakta ve birlikte üretebilmektedir.

6 BAĞLANTI VERME Vikipedia Wordpress Rss Podcast Facebook Twitter

7 Vikipedi Kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz , reklamsız , kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisi. Wiki teknolojisi kullanılarak hazırlanmaktadır. Sürekli eklemeler ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacağı varsayılmaktadır. Kurucularından Jimmy WalesVikipedi'yi, "Dünya üzerindeki her insana kendi dilinde, en üst kalitede, bedava bir ansiklopedi oluşturma ve dağıtma uğraşısı" olarak tanımlamaktadır

8 WORDPRESS Güçlü bir kişisel yayım platformudur ve internette bir yayımcı olarak kullanıcının tecrübesini mümkün olduğu kadar çekici hale getirmek için tasarlanmış özellikler ile gelmektedir. Özgürce dağıtımı yapılan , standart , hızlı , hafif ve kişisel ayarlarıyla ve tamamen istenilen özelliklere göre değiştirilebilir çekirdeğiyle bir yayım platformu sunmaktadır. Bunun yanında her kullanıcı kendi ihtiyaçları doğrultusunda temalar üretip kullanabilmektedir.

9 RSS Genellikle haber sağlayıcıları, bloglar ve podcastlar tarafından kullanılan, yeni eklenen içeriğin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan özel bir XML dosya formatıdır. Kullandığı dosya biçimleri .rss ve .xml'dir.

10 PODCAST Çoğunlukla dizi halindeki dijital medya ürünlerinin (radyo programları, videolar vs.) internet üzerinden -genellikle feed (besleme) yoluyla- bilgisayar ve taşınabilir cihazlara (cep telefonu, tablet vs.) indirilebilecek şekilde yayınlanması. Bu şekilde indirilmiş dosyalara ise podcast denir.

11 FACEBOOK Site, kullanıcılara ücretsizdir ve gelirini afiş, logo reklamlarından ve sponsor gruplarından almaktadır.Kullanıcılar profilleri fotoğrafları, ilgi alanları, gizli ya da açık mesajları ve arkadaş grupları sergilemektedir. Profillerin gösterimi sadece arkadaşlara görünecek şekilde veya belli ağların dışındakilere açık olmayacak şekilde sınırlandırılabilir.

12 TWİTTER Bir sosyal ağ ve mikroblog sitesidir. Kullanıcılarına tvît (tweet , İng. cıvıldama) adı verilen 140 karakterlik metinler yazma imkânı veren Twitter , çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen bir yeni nesil iletişim aracıdır. Kullanıcılar tarafından atılan tweet'ler herkes tarafından görülebilir. Ancak kullanıcılar attıkları tweet'leri sadece kendi arkadaşları olarak da görülmelerini sınırlandırabilir.

13 KAYNAKLAR http://tr.wikipedia.org/wiki/Twitter


"BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları