1 Nisan 2008’den itibaren kaza yapan sürücüler, polisi beklemeden tutanağını kendileri düzenleyecek, kazayı fotoğraflayacak ve olay yerinden ayrılacaklar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK VE TRAFİK.
Advertisements

1 Nisan 2008’den itibaren kaza yapan sürücüler, polisi beklemeden tutanağını kendileri düzenleyecek, kazayı fotoğraflayacak ve olay yerinden ayrılacaklar.
Güvenli Trafik Projesi
Filonuza ait tüm detayları kayıt altına alın.
Hasar Denetim ve Lojistik Müdürlüğü 2010 HASAR İHBAR GİRİŞİ Hasar ihbarında sorun yaşayan servisler için hazırlanan dosyada ilgili alanlara tıklayarak.
ÇOCUKLAR İÇİN TRAFİK KURALLARI
NOSTALJİ GRUBU - Ayla ARSEVEN - Sevda DOĞAN - Ülkü ÜLKER - Aysel YILDIRIM - İsmail YÜKSEL.
TRAFİK HASARLARINDA YENİ DÖNEM ve OTO SİGORTALARINA ETKİSİ
Motar Motorlu Araçlar Oto Bakım Servisi ve San. A.Ş. SOS Motar Motorlu Araçlar Oto Bakım Servisi ve San. A.Ş.1969 yılında sizlere hızlı, ekonomik ve güvenli.
T.C ÇOBANLAR KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği 2013.
HORTUMLAR VE KORUNMA.
Avcılık Belgesi Hazırlama
D İ REKS İ YONA OTURMADAN ÖNCE YAPMAMIZ GEREKENLER ÇET İ N S İ GORTA ACENTEL İĞİ LTD ŞT İ.
İşletmede Beceri Eğitimi 2010 – 2011
YASAL SORUMLULUKLAR VE SİGORTA
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Makina Mühendisliği Bölümü
Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
KAZA TESPİT TUTANAĞI VE OLASI KAZALARDA YAPMAMIZ GEREKEN İŞLEMLER
TRAFİKTEYİM.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Sürücü kusuru sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanma; Alkolün etkisi ; Kaza yüzünden araçtaki değer kaybı Samim Unan.
SALDIRI VE TACİZ DURUMUNDA GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI
EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ YAZ STAJI UYGULAMALARI SEMİNERİ
Sayın yetkili, 2010 Yılı itibariyle Comenius Okul Ortaklıkları kabul edilen okullar için hazırlanmış olan ve başvuru formunuzda belirtmiş olduğunuz e-posta.
NİĞDE 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Öğretmen e-okul’da ne yapar?
PINAR SRC VE PSİKOTEKNİK MERKEZİ
Staj öncesinde ve sonrasında yapılacaklar
1 VERİLEN BİR EĞİTİMİN SİSTEME KAYDEDİLMESİ SİSTEME YENİ EĞİTİM KAYDI EKLENMESİ.
ÇOCUKLARIN UYMASI GEREKEN TRAFİK KURALLARI
Motorlu aracın işletilmesi sırasında 3
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
EMNİYET KEMERİ KULLANIMI
Uzaktan Öğretim Online Ön Kayıt Sistemi Kullanım Kılavuzu
ARABALAR İÇİN TRAFİK İŞARETLERİ YÜKLENİYOR.
SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
TRAFİK.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.. SINAV HAFTASI DENEME SINAVI ÇÖZÜN.(SAAT 10:00-12:00 ARASI) UYKU DÜZENİNİZE DİKKAT EDİN. SİZE ZARAR VEREBİLECEK ETKİNLİKLER.
ALKOLÜN SÜRÜCÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)
DENIZ YOLU YOLCU TAŞıMACıLı Ğ ı ZORUNLU MALI SORUMLULUK SIGORTASı CEM İ L GÖKTAŞ 1.
İŞ KAZALARININ ANALİZ ÇALIŞMALARIYLA DEĞERLENDİRİLMESİ Ülkemizde inşaat sektöründe meydana gelen iş kazaları sonucunda; daimi iş görmezlik ve ölümle maddi.
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
SİGORTA BİLGİ ve GÖZETİM MERKEZİ (SBM) ve TRAMER
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
Bazı Önemli Kural Değişiklikleri
Bazı Önemli Kural Değişiklikleri
TRAFİK KAZALARI VE TRAFİK CEZALARI.
STAJ NEDİR? Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini.
TRAFIC SINGS.
TRAFİK İŞARETLERİ.
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
Sadece ihale usulü ile yapılan alımlarda SGK borcu sorgulanır.
KAZA FELAKET TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM.
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
WEB İhbarı adresindeki Online İşlemler menüsüne tıklayarak hasar ihbarı sistemine giriş yapılır.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
BÖLÜM 24 MOTORLU TAŞIT SİGORTALARI
1 Nisan 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS İlkbahar Dönemi) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME.
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
Sigortanın tanımı Sigortacının alacağı bir prim karşılığında bir kimsenin para ile ölçülebilir, yasa ile korumaya değer bir menfaatine zarar veren bir.
Sunum transkripti:

Maddi Hasarla Sonuçlanan Trafik Kazalarında Taraflarca Doldurulacak Kaza Tespit Tutanakları Sunumu

1 Nisan 2008’den itibaren kaza yapan sürücüler, polisi beklemeden tutanağını kendileri düzenleyecek, kazayı fotoğraflayacak ve olay yerinden ayrılacaklar. Kazanın değerlendirmesini de tutanaklara göre sigorta şirketleri yapacak. Peki bu nasıl olacak?

Eğer, 155 aranarak trafik polisi çağırılmalıdır! Sürücü belgesiz motorlu araç kullanılıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanılıyorsa, Sürücüde yaş küçüklüğü varsa, Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa, Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise, Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse,(sokak lambası, tabelalar, bariyer …) Trafik Kazasında sadece 3 üncü kişilere ait eşyalara zarar gelirse, (bahçe duvarı, taşınan eşya …) Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise, Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa, 155 aranarak trafik polisi çağırılmalıdır! (156 Jandarma –şehirdışındaki durumlarda aranmalıdır ) Bu durumlar dışında kaza tespit tutanağı sürücüler tarafından tutulur

Aracımızda bulundurmamız gerekenler: http://cetinsigorta.net/kazatespit1.jpg adresinden kaza tespit tutanağını indiriniz ve arabanızda bulundurunuz. http://cetinsigorta.net/kazatespit2.jpg adresinden kaza tespit tutanağının doldurulmuş örneğini indiriniz. Arabanızda kaza mahalinin fotoğrafını farklı açılardan çekmek ve tutanağa eklemek üzere bir fotoğraf makinesi bulundurunuz. Olası kazada karşı tarafa verilmek üzere ehliyet, ruhsat ve trafik poliçesinin en az 2şer adet kopyalarını bulundurunuz.

Kaza tespit tutanağı boş hali ve örnek olarak doldurulmuş hali

Öncelikle karşı tarafın ehliyeti olduğunu ve trafik sigortası bulunduğunu teyit edin. Araba olay yerinden çekilmeden önce bu kontrolü mutlaka yapın.Eğer araba kaza yerinden çekilirse polis gelse dahi tutanak düzenlenmeyecektir. Eğer karşı tarafla kazanın oluş şekliyle ilgili uzlaştıysanız ve belgeler tam ise tutanağı düzenleyebilirsiniz. UYARI:Tutanağı dikkatli ve eksiksiz olarak düzenleyiniz.! 1 ve 2 numaralı alanlara kazanın tarihi ve yerine ilişkin bilgiler yazılacaktır.   3 numaralı alan varsa görgü tanıklarının ifadesine ayrılmıştır. Alanın yeterli olmadığı durumlarda tanık ifadeleri beyaz bir sayfa kullanılarak tamamlanabilir

4, 5 ve 6 numaralı alanlara sürücüye, araca ve Trafik poliçesine ilişkin bilgiler yazılacaktır.   7 numaralı alanda yer alan araç türleri üzerinde aracın ilk darbeyi aldığı yeri işaretlemeyi unutmayınız

8 numaralı alanda yer alan kutucuklardan uygun olanı (x) ile işaretleyiniz. Bu alanın doldurulması zorunlu olmamasına rağmen şirketin olayı kısa sürede değerlendirmesi için önemlidir.

9 Numaralı alana çarpışma yerinin ve anının taslağını mutlaka çiziniz 9 Numaralı alana çarpışma yerinin ve anının taslağını mutlaka çiziniz. Taslak üzerinde cadde ve sokak ismi belirtilmeli, aracın gittiği yön işaretlenmeli, yol çizgileri çizilmelidir. Araçlar A ve B aracı olarak işaretlenmelidir.

10 numaralı alana sürücüler kaza ile ilgili görüşlerini yazacaklardır 10 numaralı alana sürücüler kaza ile ilgili görüşlerini yazacaklardır. Sürücü görüşleri için 10 numaralı alanın yeterli olmadığı durumlarda görüşler beyaz bir sayfa kullanılarak tamamlanabilir.   10 numaralı alanın açıklamadaki şekilde doldurulmasından sonra 11 numaralı alanın sürücüler tarafından imzalanması zorunludur. İmzalanmayan tutanaklar geçersizdir.

Son olarak, 2 nüsha olarak düzenlenen tutanağın bir nüshasını, olay yeri fotoğraflarıyla beraber, karşı tarafın trafik sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine veya aracınızın kasko sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine ulaştırınız. Not: Aracınızın onarımı için sigorta şirketlerinin kusur oranlarını belirlemesini bekleyiniz. Kusur oranları ve kaza senaryoları için tıklayın : http://www.traport.com.tr/images/kaza_senaryolari.pdf