09.03.2012 SÖZLEŞME VE UYGULAMALARININ SİGORTA YÖNETİCİLERİ VE HEKİMLİK PRATİĞİNE ETKİLERİ Uz.Dr.Cengiz KONUKSAL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YAT MEVZUATI GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
Advertisements

EKİZELDEN Hukuk Bürosu
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
SÖZLEŞME UYGULAMALARININ HUKUKSAL BOYUTU VE ŞİKAYET YÖNETİMİ
UYGULAMA EĞİTİMİ RAPORLAMA YÜKÜMLÜLÜKLERİ ve ÖDEME USÜLLERİ
İSTANBUL BAROSU AVUKATLARI MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
EVDE BAKIM HİZMETİ SUNAN SAĞLIK KURULUŞU DENETLEME FORMU
YENİ TTK’YA GÖRE ŞİRKETLERİN YAPMALARI GEREKEN SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİKLERİ
ULUTEK A.Ş TEKNOLOJİ GELİŞTİRME
SÖZLEŞME VE UYGULAMALARIN SAĞLIK YÖNETİCİLERİNE ETKİSİ/ YÖNETİMİ MİNEŞ YILMAZ MEDLİNE SAĞLIK GRUBU COO.
Onkoloji Destek Paketi
Sermaye Piyasası Kanununda Örtülü Kazanç Aktarımı
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ RADYASYON ONKOLOJİSİ A.D.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
ÖZEL HASTANELERDE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASININ İŞLEYİŞİ VE SORUNLARI
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
TEDAVİ İŞLEMLERİ.
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
2013 YILI BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ Ali ŞAHİN Veteriner Teknikeri-Tarım Danışmanı.
1 Özgür TÖNGEL İzleme ve Değerlendirme Birimi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL İÇERME MALİ DESTEK.
SGK SSKB Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü
Kamu İhale Mevzuatı YAPIM İŞLERİNDE İŞ DENEYİM BELGELERİ.
Tevfik BAYHAN Bakanlık
İŞ KAZALARINDAN DOĞAN CEZAi VE HUKUKi SORUMLULUKLAR
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
AMADDE 10 – (1) İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar: a) Az.
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
20 TEMMUZ SAYILI R.G İŞYERİ HEKİMLERİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİ HK YÖNETMELİK SUNUMU ISG 503.
Meslektaşlarımızın Ücret Almadan Hizmete Devam Etmesi. Haksız Rekabette Sorunlar.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Burcu Di ş isa ğ lam S.M.M.M.. YEN İ ARACILIK SÖZLEŞMES İ DÜZENLENEN MÜKELLEFLERE İ L İ ŞK İ N B İ LG İ G İ R İ ŞLER İ BU TEBL İĞİ N YÜRÜRLÜ Ğ E G İ RD.
HUKUKİ VE CEZAİ SORUMLULUK
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
İhalelere Katılmaktan Yasaklama Kararı Verilirken Uyulacak Hususlar Alattin ÜŞENMEZ Mali Hizmetler Uzmanı Alattin ÜŞENMEZ.
AA1. Ölüm ve bedensel zarar
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDEN ? NASIL?
Dr.Cengiz KONUKSAL SASDER 1.Ulusal Kongresi Antalya
Günlük Haftalık /Günlük Aylık / Günlük Uzun Süreli TL TL Proje Tarihine Göre Fiyatlandırılacaktır TL TL
2012PARASAL SINIRLAR (1) 5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu (35 inci madde) Parasal Sınırlar ve Oranlar Genel Tebliği a) Yapım işleri.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ & ÖSS Kasım SASDER Dr. Halit Başkaya.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları Önder GÜNGÖR
Ayaktan Tedavilerde Ödeme
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
Op.Dr. Hicabi GÖKDERELİ Tümsad Genel Başkanı. Sayılarla tıp merkezleri Faal tıp merkezi : Cerrahi tıp merkezi(%36) : Dahili tıp merkezi(%64)
Aldatıcı hareket veya dürüstlük kurallarına aykırı diğer şekillerde ekonomik rekabetin her türlü kötüye kullanılmasıdır.  Başka bir işletmeye ait ürünlerin,
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İŞE GİRİŞ VE İŞTEN AYRILIŞ İŞLEMLERİ
TOPLU İŞ HUKUKU SENDİKA İŞYERİ TEMSİLCİĞİ
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
Örnek Olay-1 Denetlenen Kurumun Bütçe Büyüklüğü :
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
ANRO-2.
Sözleşmeli personel izinleri
Bireysel Emeklilik Sistemi
Çok tehlikeli sınıfta yer ve ondan fazla işçi çalıştıran işyerlerinde işverenlerin ödediği işsizlik sigortası primi 3 yıl süreyle %2’den %1’e düşürülmüştür.
Sunum transkripti:

SÖZLEŞME VE UYGULAMALARININ SİGORTA YÖNETİCİLERİ VE HEKİMLİK PRATİĞİNE ETKİLERİ Uz.Dr.Cengiz KONUKSAL

Ceza ve Fesih maddelerinin uygulanması SGK Sa ğ lık Sosyal Güvenlik Merkez’ lerince Yürütülecektir. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Samsun, Trabzon, Konya

CEZA MADDELERİ; 1.SÖZLEŞMEYE İLİŞKİN 21 ADET 2.SUT A İLİŞKİN7 ADET 3.DİĞER ŞARTLAR8 ADET FESİH MADDELERİ; (kendi isteği)1 ADET (kapanma)1 ADET (ruhsat iptali)1 ADET (2 gün)4 ADET (3 ay, branş)2 ADET (1 YIL)5 ADET (2 YIL)3 ADET Toplam 36 CEZAİ ŞART Toplam 14 FESİH FİİLİ

FESİH KALDIRMA • SHSyazılı olarak talepte bulunacak, • TL’den az olmayacak, • feshin tebliğ tarihinden önceki son bir yıllık döneme ait ortalama fatura tutarının, • fesih süresinin her 1 (bir) yılı için 1,5 (bir buçuk) katı peşin olarak ödenecek, Tekrar sözleşme yapılacak….

CEZAİ ŞART TİPİ CEZAİ ŞART ATIF MADDE ATIF MADDE AÇIKLAMATUTAR FESİH MADDE FESİH DURUMU FESİH SÜRESİ FESİH KALDIRM A (11.3.3) ( )%20 TAVAN A DAHİL Sözleşm eye ilişkin Denetim esnasında SHS’lerde görev yapan yetkililer ve çalışanlar denetleme ekibinin görevine engel olamazlar 20000TL Tebliğ tarihinden itibaren 1 yıl içinde 2.kez tespit 1 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜ N EVET DİĞER CEZAİ ŞART YOK Denetimle görevli olanların görevlerini yapmasını engellemek amacıyla cebir ve tehdide başvuran SHS’ler, fiil daha ağır bir cezayı gerektiren ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde Türk Ceza Kanununun 265 inci maddesi saklı olmak üzere TL, Tespit edildiğinde 2 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜ N HAYI R DİĞER CEZAİ ŞART YOK Sağlık Bakanlığınca yasaklanan ilaç ve tıbbi malzemelerin verildiği ve/veya kullanıldığının tespit edilmesi halinde her bir ilaç ve tıbbı malzeme için TL, Kasıtlı olarak işlendiğinin tespiti 2 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜ N HAYI R DİĞER CEZAİ ŞART YOK Bozuk, zamanı geçmiş ilaç, kan ve kan bileşenleri ve/veya tıbbi malzemelerin verildiği ve/veya kullanıldığının tespit edilmesi halinde her bir ilaç, kan ve kan bileşeni ve/veya tıbbi malzeme için TL, Kasıtlı olarak işlendiğinin tespiti 2 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜ N HAYI R DİĞER CEZAİ ŞART YOK Sağlık hizmeti sunulmadığı halde Kuruma fatura edildiğinin tespiti halinde TL’den az olmamak üzere işlem bedellerinin 5 (beş) katı, Kasıtlı olarak 1 yıl içinde 2.kez tespit 1 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜ N HAYI R DİĞER CEZAİ ŞART YOK Faturanın veya faturaya dayanak oluşturan belgelerin gerçeğe aykırı olarak düzenlendiğinin tespiti halinde TL’den az olmamak üzere işlem bedellerinin 5 (beş) katı, Kasıtlı olarak 1 yıl içinde 2.kez tespit 1 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜ N HAYI R DİĞER CEZAİ ŞART YOK Kurum tarafından sağlık yardımları karşılanmayan kişilere sunulan sağlık hizmetinin Kurum tarafından sağlık yardımları karşılanan kişiler üzerinden fatura edilmesi halinde TL’den az olmamak üzere işlem bedellerinin 5 (beş) katı, Kasıtlı olarak 1 yıl içinde 2.kez tespit 1 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜ N HAYI R DİĞER CEZAİ ŞART YOK Fatura ve/veya eki belgeler üzerinde Kurum zararına sebebiyet verilecek şekilde tahrifat yapıldığının tespiti halinde TL’den az olmamak üzere işlem bedellerinin 5 (beş) katı, Kasıtlı olarak 1 yıl içinde 2.kez tespit 1 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜ N HAYI R

CEZAİ ŞART TİPİ CEZAİ ŞART ATIF MADDE ATIF MADDE AÇIKLAMATUTAR FESİH MADDE FESİH DURUMU FESİH SÜRESİ FESİH KALDIRM A (11.3.3) ( )%20 TAVAN A DAHİL Sözleşme ye ilişkin SHS’ler ilgili mevzuata aykırı yersiz talep oluşturacak reklam ve tanıtım yapamaz 10000TL Tebliğ tarihinden itibaren 1 yıl içinde 2.kez tespit ve sonraki her tespitte 2 gün KALDIRA MAZ EVET Sözleşme ye ilişkin SHS’ler ilgili mevzuata aykırı yersiz talep oluşturacak kampanya ya da tarama yapamaz 10000TL Tebliğ tarihinden itibaren 1 yıl içinde 2.kez tespit ve sonraki her tespitte 2 gün KALDIRA MAZ EVET Sözleşme ye ilişkin SHS’ler simsar ve benzeri yönlendirici personel bulunduramaz ve yönlendirmede bulunamaz. Hasta yönlendirmesine yönelik olarak diğer SHS’ler veya üçüncü şahıslarla işbirliği yapamaz TL Tebliğ tarihinden itibaren 1 yıl içinde 2.kez tespit ve sonraki her tespitte 2 gün KALDIRA MAZ EVET SUT A İLİŞKİN YOK SHS tarafından SUT’ta belirlenmiş olan katılım payının alınmaması halinde günlük TL’yi geçmemek üzere her bir hasta için 500 TL, Tebliğ tarihinden itibaren 1 yıl içinde 2.kez tespit 2 gün KALDIRA MAZ EVET SUT A İLİŞKİN YOK SUT’ta belirtilen kurallar uyarınca Kuruma fatura edilmemesi gereken bir işlemin fatura edilmesi halinde bir fatura döneminde TL’den az olmamak üzere işlem bedellerinin 5 (beş) katı tutarında, Tebliğ tarihinden itibaren 1 yıl içinde 2.kez tespit 3 AY SÜRE İLE BRANŞ PASİF KALDIRA MAZ EVET DİĞER CEZAİ ŞART YOK Sağlık Bakanlığı veya Kurum mevzuatıyla, “tekrar kullanılmaması gereken tıbbi malzeme” olarak belirlenmiş olan malzemelerin, tekrar kullanımı halinde bedelleri ödenmez ve her bir kullanım için TL, Tebliğ tarihinden itibaren 1 yıl içinde 2.kez tespit 3 AY SÜRE İLE BRANŞ PASİF KALDIRA MAZ EVET SÖZLEŞM ENİN FESHİNE İLİŞKİN Sözleşmenin SHS tarafından tek taraflı olarak feshedilmesi halinde yok Bildirim tarihinden itibaren 6 (altı) ay süre KALDIRA MAZ yok

KASIT UNSURU İşlemin kasıtlı sayılabilmesi için: A. Bilerek ve isteyerek yapılmış olması, B. Haksız kazanç sağlamak veya Kurum zararına sebebiyet vermek amacıyla yapılmış olması gerekmektedir Bir fiilin bilerek ve isteyerek yapıldığının varsayılabilmesi için; a.yapılan işlem ile elde edilen haksız kazancın aynı işlemin tamamı içerisinde önemli bir oranı oluşturması, b.yapılan işlemin hata ile yapıldığı düşüncesini ortadan kaldıracak kadar tekrarlanmış veya sayısal olarak az olsa bile tutar olarak önemli büyüklükte olması gibi kriterler dikkate alınır.

Cezai şart veya fesih uygulamasını gerektiren eylemlerin Türk Ceza Kanunu yönünden de suç oluşturması halinde ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur.

FES İ HTE KASIT UNSURU 6 F İİ LDE MEVCUT CEZAİ ŞART TİPİ CEZAİ ŞART ATIF MADDE ATIF MADDE AÇIKLAMATUTAR FESİH MADDE FESİH DURUMU FESİH SÜRESİ FESİH KALDIRM A (11.3.3) (11.3.6) %20 TAVAN A DAHİL DİĞER CEZAİ ŞART YOK Sağlık Bakanlığınca yasaklanan ilaç ve tıbbi malzemelerin verildiği ve/veya kullanıldığının tespit edilmesi halinde her bir ilaç ve tıbbı malzeme için TL, Kasıtlı olarak işlendiğinin tespiti 2 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜNHAYIR DİĞER CEZAİ ŞART YOK Bozuk, zamanı geçmiş ilaç, kan ve kan bileşenleri ve/veya tıbbi malzemelerin verildiği ve/veya kullanıldığının tespit edilmesi halinde her bir ilaç, kan ve kan bileşeni ve/veya tıbbi malzeme için TL, Kasıtlı olarak işlendiğinin tespiti 2 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜNHAYIR DİĞER CEZAİ ŞART YOK Sağlık hizmeti sunulmadığı halde Kuruma fatura edildiğinin tespiti halinde TL’den az olmamak üzere işlem bedellerinin 5 (beş) katı, Kasıtlı olarak 1 yıl içinde 2.kez tespit 1 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜNHAYIR DİĞER CEZAİ ŞART YOK Faturanın veya faturaya dayanak oluşturan belgelerin gerçeğe aykırı olarak düzenlendiğinin tespiti halinde TL’den az olmamak üzere işlem bedellerinin 5 (beş) katı, Kasıtlı olarak 1 yıl içinde 2.kez tespit 1 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜNHAYIR DİĞER CEZAİ ŞART YOK Kurum tarafından sağlık yardımları karşılanmayan kişilere sunulan sağlık hizmetinin Kurum tarafından sağlık yardımları karşılanan kişiler üzerinden fatura edilmesi halinde TL’den az olmamak üzere işlem bedellerinin 5 (beş) katı, Kasıtlı olarak 1 yıl içinde 2.kez tespit 1 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜNHAYIR DİĞER CEZAİ ŞART YOK Fatura ve/veya eki belgeler üzerinde Kurum zararına sebebiyet verilecek şekilde tahrifat yapıldığının tespiti halinde TL’den az olmamak üzere işlem bedellerinin 5 (beş) katı, Kasıtlı olarak 1 yıl içinde 2.kez tespit 1 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜNHAYIR

“Sağlık Hizmeti Sunucunda görevli hekim tarafından kasıtlı olarak işlendiğinin tespit edilmesi halinde, durumun Sağlık Hizmeti Sunucusu’ye tebliğ tarihinden itibaren 6 (altı) ay süreyle Kurumla sözleşmeli Sağlık Hizmeti Sunucusu’larınca bu hekim üzerinden hizmet bildirilemez. Buradaki takip yükümlülüğü Kuruma aittir.” Hekim açından kasıt unsuru aranacak 6 fiil 8.4.madde gereğince;

Mesul Müdür, YK Üyesi ve Ortaklar açısından kasıt unsuru “ Sözleşmesi feshedilen Sağlık Hizmeti Sunucusu’nun fesih işlemine konu fiili kasten yaptığı tespit edilen mesul müdürü, sahibi ile anonim şirketlerde yönetim kurulu üyesi ve/veya kurucu ortakları ve diğer şirket türlerinde ise ortakları farklı bir Sağlık Hizmeti Sunucusu’de bu pozisyonlarda yer aldığı takdirde bu Sağlık Hizmeti Sunucusu ile fesih süresince yeni bir sözleşme yapılmaz.”

CEZAİ ŞART TİPİ MDMADDE AÇIKLAMATUTAR FESİH MADDE FESİH DURUMU FESİ H SÜR ESİ FESİH KALDIR MA (11.3.3) (11.3.6)% 20 TAVANA DAHİL SUT A İLİŞKİN Yapılan işlemin ait olduğu branş dışında başka bir branşta Kuruma fatura edildiğinin tespiti halinde her bir takip için TL’den az olmamak üzere işlem bedelinin 5 (beş) katı tutarında YOK EVET

CEZAİ ŞART TİPİ CEZAİ ŞART ATIF MADDE AÇIKLAMATUTAR FESİH MADDE FESİH DURUMU FESİH SÜRESİ FESİH KALDIRM A (11.3.3) (11.3.6)%2 0 TAVANA DAHİL SUT A İLİŞKİN SUT’ta belirtilen kurallar uyarınca Kuruma fatura edilmemesi gereken bir işlemin fatura edilmesi halinde bir fatura döneminde TL’den az olmamak üzere işlem bedellerinin 5 (beş) katı tutarında, Tebliğ tarihinden itibaren 1 yıl içinde 2.kez tespit 3 AY SÜRE İLE BRANŞ PASİF KALDIRA MAZ EVET • İşlem, ameliyat, ilaç, tetkik, tahlil, tıbbi malzeme vb.. mi anlaşılmalıdır? • Paket ameliyatlara dahil olan işlem, tetkik, tahlil, ilaç, tıbbi malzeme vb… fatura edilmesi halinde? • SUT’ta belirtilen aynı anda fatura edilemeyecek işlemlerin Kuruma fatura edilmesi? • SUT’ta belirtilmeyen sadece tıbbi gerekçelerle fatura edilemeyecek işlemler? • Ana işlemin parçası olan bir işlemin fatura edilmesi? • Tanı ile ilişkili olmayan bir işlemin fatura edilmesi? • Tanı ve tedavi algoritmasına uygun olmayan ilaç, malzeme kullanılması, tetkik/tahlil yapılması ? • EN BÜYÜK ÖRNEK; ACİL MUAYENE X YEŞİL ALAN MUAYENESİ ???

CEZAİ ŞART TİPİ CEZA İ ŞART ATIF MADD E ATIF MADDE AÇIKLAMATUTAR FESİH MADDE FESİH DURUMU FESİH SÜRESİ FESİH KALDIRM A (11.3.3) (11.3.6)%2 0 TAVANA DAHİL DİĞER CEZAİ ŞART YOK Faturanın veya faturaya dayanak oluşturan belgelerin gerçeğe aykırı olarak düzenlendiğinin tespiti halinde TL’den az olmamak üzere işlem bedellerinin 5 (beş) katı, Kasıtlı olarak 1 yıl içinde 2.kez tespit 1 YIL SÜRE İLE FESİH MÜMKÜNHAYIR • Hastaya sağlık hizmeti sunulduğu ancak, yapılan işlemin farklı bir işlemmiş gibi gösterildiği, • Yapılandan fazla ilaç, tetkik/tahlil,işlem tıbbi malzeme vb…nin fatura edildiği, • Hastalara sunulan hizmetlerin farklı hastalar üzerinden fatura edildiğİ, • Tutulan kayıtların Kurum zararına sebebiyet verecek şekilde yanlış tutularak bu kayıtlar üzerinden Kuruma faturalandırma yapıldığı • Hastaya gerçekte 2 ADET KULLANILMIŞ, ANCAK faturalandırma aşamasında 9 ADET kullanılmış gibi fatura edilmesi (Hastaya kullanılmayan ilacın yada tıbbi malzemelerin kullanılmış gibi fatura edilmesi) • Ameliyat kodunun epikrizde yazandan ve anlatılandan daha farklı bir koddan fatura edilmesi • Sağlık yardımları karşılanan bir hasta yerine sağlık yardımları karşılanan başka bir hasta üzerinden faturalandırma yapılması, • Ameliyat sonrası SUT’de belirtilen kontrol sürelerinde muayene olduğu halde, daha ileri bir tarih kullanarak Kuruma faturalandırma yapma • SUT’ta karşılanmayan bir sağlık hizmetini SUT’ta karşılanan bir hizmetmiş gibi göstererek faturalandırma

tebliğ ve itiraz aşamaları tamamlanmamış olanlar Bu sözleşmenin yürürlük tarihinden önceki işlemlere ait cezai şart ve/veya feshe konu fiillerden, tebliğ ve itiraz aşamaları tamamlanmamış olanlar için bu sözleşmenin (11.1) (ceza) ve (11.2) (fesih) numaralı maddeleri uygulanır. Ancak Kurumdan yazılı olarak talep edilmesi halinde, işlemin gerçekleştirildiği tarihte yürürlükte olan sözleşme hükümleri uygulanır. Eski sözleşmeye göre son bir yıl içinde tebliğ olan fesihe neden olan fiiller silindi mi?