TIP EĞİTİMİNDE ÖĞRENCİNİN YERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
TEKNIK EGITIM FAKULTESI ÖĞRETİM YILI AKADEMİK KURUL TOPLANTISI HAZİRAN Bölüm yönetimiyle ihtiyaç duyduğumda rahatlıkla görüşebilmekteyim.
ÖRNEK OLAY TEKNİĞİ Nedir? Amaçları nelerdir? Kullanıldığı Durumlar
Spor Pedagojisi.
DİNLEYİN ! GRUP ÜYELERİNİN BİRBİRLERİNİ DİNLEMELERİNİ TEŞVİK EDİN ! DİNLEMELERİNİ TEŞVİK EDİN !
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 1.TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖĞRENCİ ANKETİ.
ÖĞRETİM TEKNİKLERİ MİKRO ÖĞRETİM ASLIHAN AKBAĞ
SINIF YÖNETİMİ Sınıf; eğitim-öğretim etkinliklerinin
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
Uzmanlık Öğrencisi Eğitimi “Strateji” M. Erdal GÜZELDEMİR
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
TIPTA İNSAN BİLİMLERİ. Toplum, hekimden tanı koymada bilgili ve uygulamalarda becerikli olmasının yanında hastasının duygusal gereksinimlerine duyarlı.
ÖĞRENCİ MERKEZLİ EĞİTİM
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
Hekim Hekim İlişkisi Sağlığın Temel İnsan hakları Evrensel Bildirgesi’nde bir hak olduğunu vurgulayarak sözlerime başlamak istiyorum. Her meslek grubu.
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
MATEMATİK EĞİTİMİ FELSEFESİ
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
KAPSAMLI SAĞLIK BAKIMI
Mentor Çalıştayı 2013 Dr Alev SELEK.
ÖĞRETMENLİK M E S L E Ğ İ.
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
DİN ANLAYIŞINDAKİ YORUM FARKLILIKLARININ SEBEPLERİ
Öğretimde Teknoloji Kullanımı Bilgisayar ve İnternet
Tıp Eğitimi Çalışma Kolu’nda Yenilikler
AİLE HEKİMLİĞİ TANIMI VE İLKELERİ
Grup Empati (F3).
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Kocaeli Üniversitesi tıp fakültesi PREKLİNİK çalışma komisyonu raporu Alişan Burak Yaşar.
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
İnternete Dayalı Eğitimde Oluşturmacı Yaklaşım Deneyimi Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul Öğr. Gör. M. Emin Mutlu Öğr. Gör. M. Canan Öztürk.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
İYİLİK HALİ YILDIZI MODELİ ve KENDİ YAŞAM KOÇUMUZ OLMAK
Ders seçimi veli, “öğrenci” tarafından yapılır.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Bölümün Amacı Bu bölümde öncelikle, karar verme ve yöneticilerin aldıkları farklı karar türleri tanımlanmaktadır. Daha sonra, karar vermeye ilişkin.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Yrd.Doç.Dr. Özcan PALAVAN
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ
Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü
T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN AHLAKİ GÖRÜNÜMÜ ÖDEVİ SEDA TÜRK.
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
ÜNİVERSİTELERDE YAPILMASI GEREKEN TEMEL UYARLAMALAR FUNDA ACARLAR Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ İİBF KARİYER GÜNLERİ ŞANLıURFA VALI YARDıMCıSı OĞUZ ŞENLIK.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
AOÖ 206 Matematik Eğitimi.
TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUVARI’NA HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Proje Oluşturma ve Yönetimi
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
YARINLAR İÇİN YARIN SİZDEYİZ
FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Kültür Toplumu oluşturan insanın öğrendiği, bilgi, sanat, gelenek, görenek ve benzeri yetenek, beceri ve alışkanlıkları içine alan karmaşık bir bütündür.
Hazırlayan ve Sunan: Gökçe PINAR JENERASYON TEORİSİ.
MATEMATİK EĞİTİMİ FELSEFESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
21. YY BECERİLERİ.
Sunum transkripti:

TIP EĞİTİMİNDE ÖĞRENCİNİN YERİ ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ CEREN ŞEN TIP EĞİTİMİNDE ÖĞRENCİNİN YERİ

EĞİTİM Nicelik birikimin nitelik bir birikime dönüşmesi Bireyin tüm yaşamına yeni birikimlerin eklenmesi Gelişim, evrilme

Tıp eğitiminin ezberci değil,akılcı ve gerçekçi yapılması gerekliliği Yol gösterici bir eğitim gerekliliği Peki ama nasıl ?

‘ÖĞRETİMİN MADDİ ÜRETİMLE BİRLEŞMESİ’ Neyi öğreniyoruz? Nasıl öğreniyoruz? Ne öğreniyoruz? Nasıl uygulamaya geçiriyoruz?

Ustadan >>> çırağa Eğitim hedefleri Pratik becerilerin kazandırılması Öğrencinin de bir birey olduğunu unutmadan davranmak Hekimlik mesleğine yaraşır olmak

Çıraktan >>> ustaya Etkileşimin olabilmesi geribildirim en etkin yol; Uygun bir zaman Seçici,niteliğe uygun,konuyla ilgili soruların yer aldığı Zorunlu olmamalı

En önemlisi geribildirimlerin değerlendirilmesi Geribildirimlerin ‘geribildirimi’ !!! Geribildirimlerin objektif bir bakış açısıyla,genel bir kurul tarafından değerlendirilmesi Öğrenci istek ve ihtiyaçlarının dikkate alınması

ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ Eğitim programı düzenlenirken öğrencinin söz sahibi olması Öğrencilerin ‘sesi’ Sene başında duyuruların etkin bir şekilde yapılması Öğrenci temsilciliklerine özendirilmesi

Ezbere bİlgİler kolay unutuluyor Öğrenci yalnız sınavlara hocaların ders notlarından çalışıyor Bilimsel kitap okuma bilinci Öğrencinin ilgi ve merakının değişik metotlarla aktif tutulmaya çalışılması(mesela her dersin aynı şekilde anlatılmasının yanlış olması gibi)

tIp öğrencİ kongrelerİ BAT ve TurkMSIC ‘ in aktif faaliyetleri Öğrencilere sanatsal,kültürel olanak ve alternatif sunmak Etkinlik sonu etkinliğin eleştirisini vermek daha geliştirici bir yaklaşım Akademik başarılarla motive etmek ve desteklemek Edebiyat, kültür ve sanat çağlara açılan en büyük pencere.

İletİşİm becerİlerİ Hekimler iletişim becerisine sahip olmalı Hasta hekim diyalektiği önemli

Sonuç olarak; Klasik bir eğitimin tek tip öğrenci yaratacağı aşikar Günümüz gelişen dünyasında bu tür doktorlara ihtiyaç olmadığını düşünüyorum Demokratik ve özerk bir tıp eğitimi için öğrencilere çok iş düşüyor

ÖĞRENCİLER Fikir sahibi olma Bu fikirler için birliktelik Karar ve inançlarından vazgeçmeme İsteklerini yüksek sesle dile getirme

SON OLARAK; BÜTÜN TIP ÖĞRENCİLERİ BİRLEŞİN !!!

TEŞEKKÜRLER…