Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TIPTA İNSAN BİLİMLERİ. Toplum, hekimden tanı koymada bilgili ve uygulamalarda becerikli olmasının yanında hastasının duygusal gereksinimlerine duyarlı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TIPTA İNSAN BİLİMLERİ. Toplum, hekimden tanı koymada bilgili ve uygulamalarda becerikli olmasının yanında hastasının duygusal gereksinimlerine duyarlı."— Sunum transkripti:

1 TIPTA İNSAN BİLİMLERİ

2 Toplum, hekimden tanı koymada bilgili ve uygulamalarda becerikli olmasının yanında hastasının duygusal gereksinimlerine duyarlı ve yardımcı olmasını da beklemektedir.

3 TIPTA İNSAN BİLİMLERİ Hekimlerden beklenen sağlığı neyin etkilediğini, sağlıkta eşitsizliği ve bunun hastalıklara etkisini değerlendirebilen ve hastasını bu yaşantısı içinde kabul eden bir yaklaşımda olmasıdır.

4 TIPTA İNSAN BİLİMLERİ Burada hastanın ve hekimin olay, kişi ve durumları algılama biçimleri ve kendi imgelemleri etkili olacaktır.

5 TIPTA İNSAN BİLİMLERİ Tıpta insan bilimleri, insan davranışlarının anlamını irdeleyen ve deneyimlerini kaydeden çalışmaları içerir. İnsanı farklılaştıran ve benzeştiren yaşanmışlıkları açısından onun dünyasını sorgular. Bu çalışmalar tıbba açılan farklı ve özel pencerelerdir.

6 AMAÇ Hasta için yaşamın anlamını değerlendirebilmek. Hekimlik sanatını anlayabilmek. Hekimin kendisini görebileceği bir ayna oluşturmak. Hekimliğin insani boyutunu kavramak. Genel anlamda tıbbi etkinliği arttırmak.

7 ÖĞRENİM HEDEFLERİ Bu amaçlara ulaşmada öğrencilerin Anlatım becerilerini geliştirebilmeleri, Tıp metinlerini daha iyi yorumlayabilmeleri, Empati geliştirebilmeleri ve insancıl değerlerle birleştirebilmeleri, Kendi yaratıcılıkları ve içbakışlarını değerlendirme kapasitesi kazanabilmeleri, Ahlaki ve kişilik gelişmelerine katkı yapabilmeleri, Yaratıcı uygulamalara zaman ayırarak yoğun iş yaşamına bir soluk katabilmeleri ve rahatlayabilmeleri hedeflenmektedir.

8 PROGRAM Hekimlik uygulamaları programı; Dönem I’de: Bireysel ilgiler doğrultusunda ‘Tıp ve Sanat’ başlığında öykü, roman, şiir, müzik, resim, heykel, tiyatro, dans, opera ve sinema üzerine, Dönem II’de: Küçük gruplar şeklinde ‘Tıp ve Tarih’ başlığında tarih, inanç, din, hukuk, arkeoloji ve mimari üzerine, Dönem III’de: Küçük gruplar şeklinde ‘Tıp ve İnsan’ başlığında felsefe, sosyoloji, etik, biyoloji, spor, genetik ve teknoloji üzerine araştırmalar.

9 SONUÇ Araştırmaların her yıl sonunda düzenlenecek öğrenci kongresinde poster ya da sözlü sunum olarak sunulmaları öngörülmektedir.

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20 teşekkürler.


"TIPTA İNSAN BİLİMLERİ. Toplum, hekimden tanı koymada bilgili ve uygulamalarda becerikli olmasının yanında hastasının duygusal gereksinimlerine duyarlı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları