Görüntü Özellikleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYARDA KULLANILAN FAYDALI PROGRAMLAR
Advertisements

Bilgilerimi sunuyorum
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
DERS : ENTEGRE OFİS KONU : POWERPOİNT MENÜLERİ VE ALT MENÜLERİNİN AÇIKLANMASI.
İŞLETİM SİSTEMİNİ KULLANMA
ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
Windows 8.
Konu : Bili ş im Teknolojilerinin Günlük Ya ş amdaki Önemi.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
WINDOWS ÖZET Klasöre girmek için veya dosya çalıştırmak için;
İşletim Sistemi Temel Bilgiler
Windows7 Kullanıcı Hesapları Yönetimine Ulaşabilmek İçin Birkaç Adımı Takip Etmemiz Gerekecek.Öncelikle Windows Masa Üstünün Sol Al Köşesinde Bulunan BAŞLAT’ı.
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
İşletim Sistemleri OS (Operating Systems). Konu : İşletim Sistemi Kavramı.
SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni
Konu : Okulumuzun Tanıtımı İlgili resimler okul web sayfamızın foto galerisinden alınacak. 1-5 TANE SLAYTIMIZ OLACAK (15 P) 2- HER SAYFANIN KENDİNE AİT.
Windows 8 Öğr. Gör. Hüseyin GÜNEŞ –
İŞLETİM SİSTEMİNİ KULLANMA
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
ALİ KÜÇÜKER WinOS Görüntü ile İlgili Kişiselleştirme Seçenekleri.
DENETİM MASASI WINDOWS XP / VISTA / 7.
İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS AYARLAMA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dsi Baraj Orta Okulu.
ALİ KÜÇÜKER WinOS Görüntü ile İlgili Kişiselleştirme Seçenekleri.
DENETİM MASASI Windows XP - 7.
GİRİŞBÖLÜMÜNÜ ANLATMA
BİLGİSAYARI KULLANMA VE YÖNETME-BAŞLANGIÇ
BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
2.ÜNİTE BİLGİSAYARI KULLANMA ve YÖNETME
DENETİM MASASI   Kendimize ait olan bir bilgisayarın özelliklerini görmek ve çeşitli ayarlamalar yapmak için DENETİM MASASI kullanılır.
SUNU YAPIYORUM Hazırlayan:Merve Özdemir
İŞLETİM SİSTEMİNİ KULLANMA
Temel Bilgi Teknolojileri
DENETİM MASASI Ayarlar: Ayarlar için, Başlat menüsündeki ayarlar seçeneği kullanılır. Bilgisayara ilişkin birçok ayar seçeneği Denetim Masasında yer alır.
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
Windows 8.
DENETİM MASASI.
WİNDOWS-7 KİŞİLEŞTİR MENÜSÜ
TEMEL SAYFA YAPISI İŞLEMLERİ
Windows işletim sistemi kişiselleştirmesi nedir? Neden gereklidir?
PowerPoint Konu Anlatımı
Web Tasarımı ve Adobe Muse
İŞLETİM SİSTEMLERİ – I : WINDOWS XP
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
WORD WORD UYGULAMA.
Resimleri slayt olarak göstermek için  Resimlerim’i açın. Resimlerim  Resim Görevleri’nde Slayt olarak göster'i tıklatın.  Notlar  Resimlerim'i açmak.
Temel Bilgisayar Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Öğr.Gör. Abdullah ŞENER.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Grafik ve Animasyon.
UNV13107 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Daha önceki bölümlerde, yazılımlarla birlikte gelen hazır küçük resimleri incelemiştik. Örneğin, kelime işlemciler.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
Ömer AYDOĞMUŞ Mustafa SÖZGEN. Herkes Windows 9'u beklerken Microsoft büyük sürpriz ile Windows 10 tanıtımını gerçekleştirdi. Şaşırtıcı bir hamle olarak.
 Windows XP Microsoft'un kişisel bilgisayarlar ve sunucu sistemleri için ürettiği işletim sistemi ailesi Windows'un NT çekirdeği üzerinde yükselen.
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
BİLGİSAYAR KOMUT: Bilgisayara istediğimiz şeyleri yaptırabilmek için verdiğimiz emirlerdir.
Yazılım Kurulumu ve Yönetimi Ders VI
İÇERİK POWERPOINT - ŞUBAT  Metin Kutusu ile ilgili işlemler
Yazılım Kurulumu ve Yönetimi Ders VI
Yazılım Kurulumu ve Yönetimi Ders VI
::: Soru Numarası Seçin :::
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
powerPoint nedir
Temel Bilgisayar Dersi
DENETİM MASASI WINDOWS XP / VISTA / 7.
4. OFİS PROGRAMLARI (POWERPOINT)
Sunum transkripti:

Görüntü Özellikleri

Bilgisayarın görüntü özellikleri dendiğinde akla ilk gelmesi gerek başlıca iki konu çözünürlük ve renk kalitesi olmalıdır. Bu sunuda işletim sistemimizin sunduğu araçlardan yararlanarak görüntü özelliklerini anlamaya çalışacağız.

Ekran çözünürlüğü simgelerin ekranda nasıl duracağını belirler. 15’’ bir monitör için 800x600, 17’’ bir monitör içinse 1024x768 değerlerini tercih edebilirsiniz.

Daha yüksek çözünürlükler hem gözleri yorabilir, hem de görüntülenme süresini uzatabilir. Fakat şu önemli noktayı unutmayalım ki pek çok oyun ve program, kullanacak ekran çözünürlüklerini kendileri belirler.

Görüntü ayarlarımızı özelleştirmek için Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme sekmesine gitmemiz gerekir.

Araçlar Masaüstü araçlarının ayarlarını değiştirerek, araçları yeniden boyutlandırarak, diğer pencerelerin en üstüne yerleştirerek, masaüstündeki herhangi bir yere taşıyarak ve başka değişiklikler yaparak masaüstü araçlarını özelleştirebilirsiniz.

Kişiselleştirme Bilgisayarın temasını, rengini, seslerini, masaüstü arka planını, ekran koruyucusunu, yazı tipi boyutunu ve kullanıcı hesabı resmini değiştirerek bilgisayarınızı kişiselleştirebilirsiniz. Masaüstünüz için belirli araçları da seçebilirsiniz.

Temalar Tema, bir masaüstü arka planını, ekran koruyucuyu, pencere kenarlığı rengini, sesleri ve bazen de simgeleri ve fare işaretçilerini içerir. Çeşitli Aero temalarından birini seçebilirsiniz Temanın tamamını kullanın veya tek tek resimleri, renkleri ve sesleri değiştirerek kendi özelleştirilmiş temanızı oluşturun. Ayrıca, Windows web sitesinde daha çok aracı çevrimiçi bulabilirsiniz.

Windows Aero Windows Aero, Windows Vista'nın birinci sınıf görsel deneyimini oluşturur. Zarif pencere animasyonları ve yeni pencere renkleriyle saydam bir cam tasarımı sunar.

Sesler Örneğin, e-posta aldığınızda, Windows'u başlattığınızda veya bilgisayarınızı kapattığınızda bilgisayarınızın çıkaracağı sesi değiştirebilirsiniz.

Masaüstü arka planı Duvar kağıdı olarak da bilinen masaüstü arka planı, masaüstünüzdeki bir resim, renk veya tasarımdır. Açık pencereleriniz için bir fon sağlar. Tek bir resmin masaüstü arka planınız olmasını seçebilir veya resimlerin bir slayt gösterisini görüntüleyebilirsiniz.

Ekran koruyucu Ekran koruyucu, fareyi veya klavyeyi belirli bir süre boyunca kullanmadığınızda ekranda görüntülenen bir resim ya da animasyondur. Çeşitli Windows ekran koruyucuları arasından seçim yapabilirsiniz.

Kullanıcı hesabı resmi Kullanıcı hesabı resmi, bir bilgisayardaki hesabınızı tanımlamaya yardım eder. Resim, Karşılama ekranında ve Başlat menüsünde görüntülenir. Kullanıcı hesabı resminizi Windows‘ da bulunan resimlerden biriyle değiştirebilir veya kendi resminizi kullanabilirsiniz.

Yazı tipi boyutu İnç başına nokta (DPI) ölçeğini artırarak ekranınızdaki metinlerin, simgelerin ve diğer öğelerin daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, ekranınızdaki metni ve diğer öğeleri ekrana daha iyi sığacak şekilde küçültmek için DPI ölçeğini azaltabilirsiniz.