Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYARDA KULLANILAN FAYDALI PROGRAMLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYARDA KULLANILAN FAYDALI PROGRAMLAR"— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYARDA KULLANILAN FAYDALI PROGRAMLAR
1-)ADOBE PHOTOSHOP 2-) ADOBE DREAMWEAVER 3-) POWERPOINT

2 1) ADOBE PHOTOSHOP Photoshop Nedir ?
Photoshop grafiklerinizi ve fotoğraflarınızı " şekillendirebileceğiniz " bir resim editörüdür.  Dijital ortamdaki herhangi bir sabit görüntüyle ilgili renk ayarlarını yapabileceğiniz dünyanın en popüler programıdır. 

3 Niçin Photoshop KuLLanmaLıyız ? 
İnternet Dünyasında milyonlarca tanıtım, siteler, duyurular vs. birçok temeli tasarıma dayanan planlar veya projeler hazırlanmaktadır.  Bunların amacı insanların dikkatini çekmektir. Dikkat çekmek ise güzel bir tasarım ve insanları gözlerini kamaştıracak türden şekiller olmalıdır. Bunlar içinde günümüzde grafik tasarımlı programlar kullanılmaktadır. Photoshop tam bunlar için hazırlanmıştır. Örneğin; bir banner veya logo tasarımı yapıyoruz.Normal paintle yaptığımız logo ile photoshopta hazırladığımız logo kesinlikle bir olamaz. Photoshop çok güzel sonuçlar verir. İşte bunun için kaliteli, şık, güzel, tasarımlar oluşturmak ve yayımlamak istiyorsak Photoshop vazgeçilemiyecek bir kaynaktır. 

4 2) ADOBE DREAMWEAVER

5 Dreamweaver bir web sitesi ve bunların sayfalarını yapmayı sağlayan bir editördür. HTML kodlarının kullanımına izin veren bu programın en güzel özelliği HTML kod bilgisine sahip olmasanız bile web sitesi yapmanızı sağlayan Web Sayfası Editörüdür. Ayrıca Dreamweaver içerisinde bir çok editör barındırmaktadır. Dreamweaver ile ; Web Sayfaları Web Uygulamaları Çeşitli Hakkında (Program Hakkında) dosyaları v.b. birçok uygulama düzenleyebilirsiniz.

6 3)POWERPOINT PowerPoint, projektör kullanarak sunumu yapılabilen malzemeler oluşturmanızı sağlayan bir yazılımdır. Bir rapor veya teklifin duyurusunu yapmak için bu malzemenin kullanılması sunu olarak adlandırılır. PowerPoint'i kullanarak, renkli metinlerle fotoğrafları, çizimleri, tabloları, grafikleri ve filmleri etkili bir şekilde birleştiren ekranlar oluşturabilir ve birinden diğerine aynı slayt gösterisinde olduğu gibi geçiş yapabilirsiniz. Animasyon özelliğini kullanarak ekrandaki metin ve çizimlere animasyonlar ekleyebileceğiniz gibi, ses efektleri ve anlatım da ekleyebilirsiniz. Üstelik, malzemelerin yazılı çıktısını alabilir ve sunuyu yaparken bunları dağıtabilirsiniz.

7 İpucu: Neden "Office" adı verilmiştir?
PowerPoint ürünü belge, elektronik tablo, sunu oluşturma ve e-posta yönetme için farklı türden yazılımların birleştirildiği "Office" ürün paketinin bir parçasıdır. İpucu: Neden "Office" adı verilmiştir? Evde belge oluşturma ve elektronik tablo yazılımının neden "Office" (Türkçe Ofis) adı verilen bir yazılım paketinin parçası olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Bunun geçmişe dayanan bir nedeni vardır. Önceleri, belge oluşturma ve elektronik tablo yazılımı öncelikle iş için kullanılırdı. Yazılım iş yazılımı paketi olarak birleştirilmişti; bu nedenle "Office" adı verilmişti. O zamandan beri, kişisel bilgisayarın evlerde de kullanımı yaygınlaştı, ancak belge oluşturma ve elektronik tablo yazılımını birleştiren yazılım paketine "Office" adı verilmeye devam edildi.

8 İpucu: PowerPoint'ten söz edelim
PowerPoint'ten yazılım ekranlarında veya yardımda çoğunlukla "PowerPoint" olarak söz edilir. Bazen de "Microsoft PowerPoint", "Office PowerPoint" ve "Microsoft Office PowerPoint 2007" olarak söz edilir. Bunların tümü PowerPoint sunu yazılımını temsil eder.

9 Toplantılarda kullanılacak malzemeleri yazdırmak için PowerPoint'i kullanabilir misiniz?
PowerPoint'in ana kullanım alanı, sunulara ekranlar oluşturmak ve projektör kullanarak bunları yansıtmaktır; bununla birlikte, metni ve çizimleri serbest bir şekilde yerleştirmenize olanak tanıdığından, A3 gibi büyük kağıtlar üzerine metin ve çizim yerleştirmek için de yaygın olarak kullanılır.

10 HAZIRLAYAN ONUR KURT


"BİLGİSAYARDA KULLANILAN FAYDALI PROGRAMLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları