TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME GRUBU 1 ARALIK 2007, İSTANBUL

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kapasite Geliştirme Çalıştayı Dr. Serap OĞUZ TANATAR Lefkoşa, 09 Kasım 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK.
Advertisements

TTB-UDEK STE/SMG ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI. Tıp Uzmanlık Dernekleri ve STE  İlgili uzmanlık alanında çalışan hekimlerin bilgi, beceri, mesleki yetenekleri.
TTB-UDEK TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME ÇALIŞMA GRUBU DERNEKLERİN WEB SİTELERİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELER Dilek ASLAN 30 Kasım 2007, İstanbul.
Eylem Planı Sonraki Adımlar
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
TÜRK TORAKS DERNEĞİ 1.
30 Ekim-2 Kasım 2014 ANTALYA, TÜRKIYE
TTB- UDEK Asistan ve Genç Uzman Hekimler (AGUH) Genel Kurulu Yer: İstanbul Tarih: 10 Aralık 2010 Saat:10:00- 17:00 Kolaylaştırıcılar: Berivan TUNCA, Emre.
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Taslağı Dr.İskender Sayek TTB Merkez Konseyi Üyesi TUEK 2008 Ankara.
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
TTB-UDEK ETİK ÇALIŞMA GRUBU 30 Kasım  Türk Histoloji- Embryoloji  ATUD  Türk Klinik Biyokimya  Türkiye Biyoetik Derneği  Göğüs Hastalıkları.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
4 ARALIK 2009 İZMİR TTB-UDEK TSG Çalışma Grubu Raporu KISA DEĞERLENDİRME RAPORU Grup Adına Sunum: Türk Toraks Derneği.
Istanbul Tabip Odası / 9 Nisan 2011 TTB-UDEK EÇG ITO 9 Nisan 2011 TTB-UDEK Etik Çalışma Grubu Çalıştayı: “Sağlık Sisteminde Performans Uygulamalarının.
TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ ve YETERLİK KURULLARI
Genel Pratisyenlik Uzmanlık Eğitiminde
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
Toplum Sağlığını Geliştirme
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
24 Kalite yönetimi.
® International Accounting Standards Committee Foundation December World Bank—Advanced Program in Accounting and Auditing Regulation Uluslararası.
SAĞLIK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ GRUBU ÇALIŞTAY RAPORU Prof. Dr
TTB UDEK ETİK ÇALIŞTAY SONUÇ BİLDİRGESİ- İZMİR Dr. Yaşar Bilge, Dr. Nüket Örnek Büken, Dr. Şahika Yüksel’in toplantı notlarından derlenmiştir.
TTB-UDEK STE-SMG Çalışma Grubu Toplantısı TTB-UDEK Çalışma Grupları Genel Kurulu 04 Aralık 2009, İzmir.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
TSM Çalışanlarına Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi
Internet Projeleri Projeler, öğrencilerin belirli bir konuyu araştırmak amacıyla çeşitli türdeki (görsel, işitsel, görsel ve işitsel) kaynaklardan elde.
UYEK 5. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Sunumu.
Kaynaklar 1- Aile Hekimliğinin Kilometre Taşları, Millis Ve Willard Raporları, Aktürk Z., Dağdeviren N. (Çeviri Editörleri). Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık.
TTB UDEK eSağlık Çalışma Grubu Sonuç Raporu 4 Aralık 2009, İzmir.
4 Aralık 2009, İzmir TTB XV.TUEK, İzmir 4-6 Aralık 2009.
8. Tıp hizmetleri organizasyonu
ÖĞRETİM TASARIMI VE TEKNOLOJİLERİNİN TEMELLERİ
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
TTB-UDEK DÖNEMİ ÇALIŞMALARI ÖZET SUNUM TTB-UDEK Olağan (Seçimsiz) Genel Kurul Toplantısı 8 Aralık 2012, Ankara Saat: TTB Merkez Konsey.
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
TTB-UDEK ÇALIŞMALARI 9 Ekim 2010, Ankara
TTB-UDEK Sürekli Tıp Eğitimi Çalışma Grubu Raporu 1. Aralık
UZMANLIK EĞİTİMİ “TTB-UDEK DEĞERLENDİRMELERİ” Dr
Uzmanlık derneklerinde seçim, yönetim, katılımcılık Prof.Dr.Eyüp Sabri Uçan Türk Toraks Derneği Başkanı.
TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME ÇALIŞMA GRUBU
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.
Sağlıkta İnsangücü Çalışma Grubu Raporu Dr. İ. Serdar ARDA.
EYOKA Mezun Takip Sistemi
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU
Meslek Odaları ve örgütlerine AB Platform, Meslek Odaları ve örgütlerine alternatif olarak kurulmamıştır alternatif olarak kurulmamıştır. Aksine.
Sağlıkta İnsangücü Çalışma Grubu Raporu
TTB-UDEK “İnsangücü Planlaması” Çalışma Grubu Raporu XII. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Kurultayı 1-3 Aralık 2006 / İzmir.
Uzmanlık derneklerinin amaçları ve uzmanlık alanının temsiliyeti Prof. Dr. Mustafa Ünlü TTB-UDEK Yürütme Kurulu.
ACİL SERVİS HİZMETLERİNDE ADLİ RAPOR UYGULAMALARI MODEL FORM ÖNERİSİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA Ç.G. RAPORU-1 Ulusal yayıncılık özendirilmelidir - Uzmanlık derneklerinin bilimsel yayın organı olmalı –Akademik yükseltmelerde ulusal.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 35. Olağan Genel Kurulu 20 Aralık 2014.
EĞİTİM BİR KÜLTÜRLEME ARACIDIR Kasıtlılık: Planlı olma.
Hafta 1: Dizinleme ve Özler BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
TEMEL KAVRAMLAR VE SAĞLIK HUKUKU
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR Araştırma Sürecindeki Aşamalar
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
TEŞKİLAT VE YÖNETİMİ GELİŞTİRME
Sağlık Kuruluşlarında Halkla İlişkiler 6. Hafta*
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu Sunumu
Sunum transkripti:

TOPLUM SAĞLIĞINI GELİŞTİRME GRUBU 1 ARALIK 2007, İSTANBUL ÇALIŞMA RAPORU ÖZET SUNUMU

KATILIMCILAR Haluk Çalışır (Türk Toraks Derneği) Asya Topuzoğlu (İstanbul Tabip Odası Halk Sağlığı Kolu) Özden Serin (Türk Klinik Biyokimya Derneği) Günay Aydın (Solunum Araştırmaları Derneği) Sevinç İnan (Türk Histoloji-Embriyoloji Derneği) Nurşen Ayan (Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği) Mehmet Çakmak (Pratisyen Hekimler Derneği) Gülsüm Önal (Biyoetik Derneği) Su Gülsün Berrak (Türk Pediatrik Onkoloji Derneği) Oya Evirgen (Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği) Gülden Aykanat (PHD) Sertkan Emre Eroğlu (TATD) Serhat Gürpınar (Adli Tıp Uzmanları Derneği) Sembol Yıldırmak (Türk Klinik Biyokimya Derneği) Dilek Aslan (Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, Geriatri Derneği)

GÜNDEM Toplum Sağlığını Geliştirme (TSG)-Sağlığın Korunması kavramlarına ilişkin kısa sunu Derneklerin web sitelerinin TSG açısından değerlendirilmesi (sunu) Toplum Sağlığını Geliştirme-Sağlık Hizmetlerinin İyileştirilmesi gruplarının birleştirilmesi hakkında görüş TTB-UDEK Çalışma Grupları Taslak Yönergesi ile ilgili tartışma Dernekler için yönlendirici nitelikteki TSG rehberinin tartışılması

Sağlığın korunması: Bireylerin hasta olmalarını engellemek için yapılan hizmetler bütünü anlamına gelmektedir. Birincil korunma İkincil korunma Üçüncül korunma

Sağlığın geliştirilmesi: Sağlığın korunması kavramının daha geniş bir bakış açısıyla ele alındığı bir yaklaşım olup sağlıklı yaşam ve davranış değişikliği için, eğitim, örgütsel, ekonomik ve çevresel desteklerin bileşimi olarak tanımlanmaktadır.

DURUM TESPİTİ SAĞLIĞIN KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİ YAKLAŞIMLARI İLE İLGİLİ OLARAK HER UZMANLIK DERNEĞİNİN DURMASI GEREKEN BİR YER VARDIR.

YÖNERGE İLE İLGİLİ ÖNERİLER

YÖNERGE İLE İLGİLİ ÖNERİLER Yönergenin akışı (bütünlüğü) ile ilgili düzenlemeler önerilmiştir. Madde 1’de amaç ile ilgili cümle eklenmesi TTB-UDEK ile ilgili açıklamanın "Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu” şeklinde yeniden yazılması Madde 3-8 de yer alan çalışma gruplarının amaçlarının daha ayrıntılı bir ifade ile belirtilmesi, görev tanımlamalarının birbirinin içine geçmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesi, Madde 3-8 ile ilgili maddi hataların (yazım hataları ve tekrarlar) düzeltilmesi,

YÖNERGE İLE İLGİLİ ÖNERİLER Madde 3-8 ile ilgili maddi hataların (yazım hataları ve tekrarlar) düzeltilmesi, Madde 9c. Toplantı bildirim tarihinin metinde belirtilen "iki hafta"dan daha önceki bir sürede olması, Madde 10 ile 11 birleştirilmesi, Madde 11a'da yer alan temsilcilerin TTB-UDEK tarafından seçilmesi yerine temsilcilerin kendi arasından seçtikleri kişilerin TTB-UDEK’e bildirilmesi şeklinde değiştirilmesi, Madde 14’de başkan ve madde 15’de sekreterin tanım ve görevlerinin daha açık ifadelerle yazılması Madde 16'da yer alan üyelerin masraflarına ilişkin ayrıntının yer almamasının daha uygun olacağı, Madde 18 için TTB-UDEK yürütme kurulu yerine Genel Kurul ifadesinin yazılması

REHBER İLE İLGİLİ ÖNERİLER

UZMANLIK DERNEKLERİNDEN BEKLENTİLER Öncelik (Uzmanlık derneğini ilgilendiren alanda halk sağlığını ilgilendiren konulara öncelik vermek--toplumda en sık görülen, en çok öldüren, en çok sakat bırakan ve en çok işgücü kaybına neden olan hastalıklar--) İlgili diğer dernekler başta olmak üzere yapılan çalışmalarda işbirliklerinin yapılması (çok merkezli çalışmalar gibi)

UZMANLIK DERNEKLERİNDEN BEKLENTİLER Ortak etkinliklerin kamuoyu ile paylaşılması Derneklerin web sitesi düzenlemeleri Hekimlere yönelik Halka yönelik Çalışmaların etik boyutlarının düzenlenmesi İzleme ve değerlendirme çalışmaları

REHBERE YÖNELİK BAŞLICA ÖNERİLER Kapsamın geliştirilmesi Teknik destek alınması (örneğin: medya ile ilişkiler konusunda) Diğer çalışma gruplarının metinlerinden daha fazla yararlanma