MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Gel, gel, ne olursan ol yine gel, İster kafir, ister Mecusi, ister puta tapan ol yine gel, Bizim dergahımız, Ümitsizlik dergahı.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF. DR
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME VE TANITIM TOPLANTISI
Bilgilendirme Toplantısı
(0288)
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Değişim programları ile ilgili ayrıntılı bilgiler
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Mayıs  Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır.  Şuan 64 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Mevlana Değişim Programı Nedir?
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Üniversitemiz ile yurt dışında eğitim veren yüksek öğretim kurumları arasında öğretim elemanı ve öğrenci değişimini mümkün kılan.
 Farabi Değişim Ofisi  Giden Öğrenci  Gelen Öğrenci.
Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
Kurum Koordinatörü Prof. Dr. A. Hakan ÖZTÜRK Mevlana Kurum Koord. Birimi Öğr. Gör. Ayça Uysal ÖZCAN Öğr. Gör. Duygu BULUT.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Yrd. Doç. Dr. Esra ALBAYRAKOĞLU NKÜ Kurumsal Koordinatörü.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN.
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr. M. Kasım ŞENER Yrd. Doç. Dr. Ömer SAVAŞ Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇAKAR Sevda KAYA Hülya ALIR FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr.
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Gel, gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2016.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Mayıs 2016 Farabi Değişim Programı Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı Selma GENÇEL Farabi Kurum Koordinatörü.
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz EEM Erasmus Koordinatörü.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
ADAY Farabi Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 2017
Süleyman Demirel Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Yrd. Doç. Dr. Esra ALBAYRAKOĞLU NKÜ Kurumsal Koordinatörü

GENEL BİLGİLER 1 Türk ve yabancı yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi Tüm dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsar Karşılıksız burs imkânı (gidecek öğrenciye burs/ gelecek öğrenciye burs ve sağlık sigortası & gidecek öğretim elemanına harcırah/ gelecek öğretim elemanına harcırah ve ek ders ücreti) Öğrenciler/Öğretim elemanları Mevlana Değişim Programı’na katıldıktan önce/sonra diğer değişim programlarından da faydalanabilir.

GENEL BİLGİLER 2 Diploma denklikleri tanınan yükseköğretim kurumları. Erasmus Programı’na dâhil 33 ülke hariç. EK PROTOKOL Türkiye’deki bütün yükseköğretim kurumlarında örgün eğitim programlarına kayıtlı öğrenciler katılabilir (Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) Açık, dışarıdan, yaygın veya uzaktan eğitim-öğretime kayıtlı olan öğrenciler programdan faydalanamazlar. Yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarında görev yapan öğretim elemanları Mevlana Değişim Programına katılabilirler. Araştırma görevlileri ancak öğrenci olarak katılır.

GENEL BİLGİLER 3 YÖK Yürütme Kurulu tarafından ilan edilen ancak henüz netleşmediği belirtilen burs miktarları (öğrenciler için): Milli geliri 10.000$ üzerinde olan yerler için: 840 TRY 5.000-10.000$ olanlar için: 560 TRY 5.000$ doların altında kalanlar için: 420 TRY Türkiye’ye gelecek öğrencilere verilmesi planlanan: 560 TRY (Burs miktarının %70'i aylıklar halinde ödenir. Öğrencinin geri kalan burs tutarının ödemesi, öğrencinin almakla yükümlü olduğu derslerdeki başarısı esas alınarak yapılır) (öğretim elemanları için): henüz ilan edilmedi

BAŞVURU ŞARTLARI 1 Ön lisans/lisans genel akademik not ortalaması: 2,5/4,00 •Yüksek lisans/doktora genel akademik not ortalaması: 3/4,00 •%50 dil puanı + %50 Not Ortalaması (Mevlana öğrencisi olunacak yükseköğretim kurumunun eğitim- öğretiminde kullanılan ilgili dil seviyesini gösteren dil puanı) Ön lisans/lisans hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri ile yüksek lisans/doktora hazırlık ve bilimsel hazırlık öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar

BAŞVURU ŞARTLARI 2 Öğretim elemanları için yönetmelikte bir özel şart yok, ancak beklenen iki temel şart: •Dil düzeyi •Programa daha önceden katılmamış olmak Diğer kriterler üniversitelerin inisiyatifine bırakılmış NKÜ Mevlana Ofisi’nce belirlenen ilave kriterler: -Birim Koordinatörlerine başvuru sırası -Öncesinde başka değişim programlarına katılma durumu

BAŞVURU ŞARTLARI 3 Öğrenciler: en az 1, en fazla 2 yarıyıl için (Öğrenciler, eğitim hayatları boyunca burslu Mevlana Değişim Programı öğrencisi olarak yalnız 1 kez faydalanabilir. Eğitimlerinin farklı kademelerinde burssuz olarak katılabilir) (Değişim süresince aldıkları diğer burslar ve krediler devam eder) (Ödemekle yükümlü oldukları katkı payı/öğrenim ücretini kendi kurumlarına ödemeye devam ederler; gideceği yükseköğretim kurumuna eğitim öğretim ücreti ödemezler) Öğretim elemanları: 1 hafta-3 ay süreli ders verme (haftada min. 6 saat ders) (Öğretim elemanları, bir eğitim-öğretim yılı içinde yalnız 1 kez programdan faydalanabilir)

BELGELER 1 ÖĞRENCİLER •Aday Öğrenci Başvuru Formu •Başvuru Formu •Öğrenci Beyannamesi •Öğrenim Protokolü •Kabul Belgesi •Yükümlülük Sözleşmesi •Katılım Belgesi •Nihai Rapor ÖĞRETİM ELEMANLARI •Hareketlilik Programı

BELGELER 2 Öğrenim Protokolü’nde (3 nüsha) ders kredileri ile hangi derslere denk sayılacağı belirlenir. Ders yükleri, öğrencilerin kayıtlı oldukları kurumlarda aynı yarıyılda almaları gereken ders yükünden daha az olamaz (ders sayısı değil, kredisi açısından) Denkleştirme sürecinde öğrencilerin misafir olarak gittikleri kurumda uygulanan ders geçme notu esas. Başarısız olunan dersin tekrarı, kayıtlı olunan asıl yükseköğretim kurumunda gerçekleşir; varsa bütünleme sınavına da asıl kurumda girebilirler

Süreç 1 DEĞİŞİM ÖNCESİ: a) Öğrenci başvuru belgesi b) Not çizelgesi c) Dil belgesi ç) Mevlana Değişim Programı Öğrencisi Yükümlülük Sözleşmesi Öğrenciyi kabul eden kurum, öğrenim protokolünün imzalanmasından sonra, bir nüshası öğrenciye diğer nüshası öğrencinin asıl kurumuna verilmek üzere, Öğrenci Kabul Belgesi hazırlar. Tüm Mevlana Değişim Programı öğrencilerine Mevlana Değişim Programı Öğrencisi Beyannamesi verilir DEĞİŞİM SONU: öğrenci, geçirdiği eğitim dönemine ilişkin not çizelgesi, katılım belgesi ve öğrenci nihai raporunu, 15 gün içinde kurumuna teslim eder.

SÜREÇ 2 DEĞİŞİM ÖNCESİ: Mevlana Öğretim Elemanı Hareketliliği Planı (Faaliyetler -program ve dil- ayrıntılı bir şekilde belirtilir ve bu plan her iki kurumca onaylanır) (Uygulanmaya başlamadan en az 15 gün önce imzacı yurtiçi Mevlana Ofisi’ne teslim edilir) DEĞİŞİM SONU: gidilen kurumca hazırlanan Faaliyet Katılım Belgesi ile kendilerince hazırlanan Öğretim Elemanı Hareketliliği Nihai Raporu, faaliyetin tamamlanmasından sonra en geç 15 gün içinde ilgili yurtiçi kurumlarının Mevlana Ofisi’ne elden, posta veya eposta yoluyla teslim edilir

DENKLİK SORUŞTURMASI YAPILAN ÜNİVERSİTELER ARNAVUTLUK Epoka University AZERBAYCAN 1) Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, 2) Baku State University 3) Baku Slavic University, 4) Caucasus University 5) Khazar University BOSNA-HERSEK 1) University of Banja Luka, 2) University of Bihac, 3) University of Sarajevo 4) International University of Sarajevo GÜRCİSTAN 1) Caucasus University 2) Tbilisi State Medical University KAZAKİSTAN 1) Suleyman Demirel University, 2) KIMEP 3) Nazarbayev University MOLDOVA Universitatea Technica a Moldovei SIRBİSTAN University of Belgrade ÜRDÜN University of Jordan

PROTOKOL İMZALANAN ÜNİVERSİTELER ARNAVUTLUK - Epoka University (her bir bölüm için 1 öğrenci ve 1 öğretim elemanı gidebilecek) FACULTY OF ECONOMICS AND ADMINISTRATIVE SCIENCES Economics Business Administration FACULTY OF ARCHITECTURE AND ENGINEERING Computer Engineering Civil Engineering KAZAKİSTAN - Suleyman Demirel University (Matematik için 2 öğrenci ve 2 öğretim elemanı; diğer bölümler için 1 öğrenci ve 1 öğretim elemanı gidebilecek) FACULTY OF ECONOMICS Economics Management FACULTY OF ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES Applied Mathematics Pedagogical Mathematics Computer Systems & Software

NKÜ’DE BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ 22 Nisan 2013 (Pazartesi) Öğrenci ve Öğretim Elemanları Bilgilendirme Toplantısı 24 Nisan-3 Mayıs 2013 Birim Koordinatörlerince Başvuruların Alınması 13 Mayıs 2013 (Pazartesi) (tarih netleştirilecek) İngilizce dil yeterlilik sınavı 15-24 Mayıs 2013 Başvuruların Değerlendirilmesi ve YÖK Raporunun Hazırlanması

TEŞEKKÜRLER