Bony Tekstil İşletmeleri A.Ş. Barkodlu Depo Otomasyonu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
•Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. •Size verilen kullanıcı.
Advertisements

EZPro Q-Label.
Kayıt olun’a tıklayın…
FİHRİST İdari Davalar Projesinde, dava açan kişilerin sicil,ad ve soyadları ile idari davalar şubesinde bu dosyalardan sorumlu memurların sicil,ad.
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
AVEA SAHA GÜCÜ OTOMASYON PROJESİ
Menü’den Evrak Projesine ulaşılır.
BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
YEŞİL KART REÇETELERİ İTS İŞLEM REHBERİ
BİLGİ VE HABERLEŞMESİNİN ÖNEMİ
Azrael Online Hasta Takip Programı
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
OTOMATİK ÖDÜNÇ VERME SİSTEMİ
Resim Düzenleme İşlemleri
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ESER İSTEK KILAVUZU.
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ILL = KÜTÜPHANELER ARASI ÖDÜNÇ İSTEK KILAVUZU.
SAĞLIK BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
ERP KULLANIM KILAVUZU.
AŞINET KULLANICI web adresinden giriş sayfasına ulaşınız.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Eğitim Portalinin Adresi:
STEPSPRO STEPSPRO entegre modüler lojistik yazılımı - Barkod Modülü Gökhan GİRGİN w w w. s e l e c t y a z i l i m. c o m (212) STEPSPRO ©
KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ TEDARİK YÖNETİM ZİNCİRİ
YEŞİL KART – İTS – KAREKOD İŞLEM BASAMAKLARI
BİLGİSAYARI AÇMA - KAPATMA
adresinden giriş ekranına ulaşınız.
Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. Size verilen kullanıcı.
1. 2 Cari İşlemler Satıcı, Alıcı,Personel, Lokasyon ve Banka carilerinin ayrı ekranlardan tanımlanabilmesi. Satıcı, Alıcı,Personel, Lokasyon ve Banka.
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
ALİ KÜÇÜKER WinOS Görüntü ile İlgili Kişiselleştirme Seçenekleri.
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
ALİ KÜÇÜKER WinOS Görüntü ile İlgili Kişiselleştirme Seçenekleri.
Başlat menüsü ve öğeleri
BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Microsoft Outlook 2010 Kurulumu
Bir dönem ya da daha fazla yurtdışında öğrenim görmüş öğrencilerin yurtdışında olduğu dönemde gördüğü derslerin, yurtiçinde okuyacağı dönemdeki öğretim.
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
TARAYICI ADRES ÇUBUĞUNA zhys. kirimkongo. gov
TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ TEFBİS ÖZEL OKULLAR MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ.
ANALİTİK BÜTÇE MODÜLÜNDEN İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ İBRAHİM ARAÇ DÖNER SERMAYE.
SODES BİS SİSTEMİ.
ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
Giresun Üniversitesi Katalog Tarama
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ’NDE Ders Açma İşlemi Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Haziran 2015 Ankara.
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnternetten Danışman Kayıt Yenileme Onayları.
CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)
(ÖĞRENCİ TAKİP KONTROL SİSTEMİ) SUNUMU
LOGO CRM ve SİPARİŞ OTOMASYONU
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
ESER İSTEK (KİTAP SİPARİŞİNDE BULUNMA) Kütüphanenin ana sayfasından Giresun Üniversitesi Katalog Tarama tıklanır. Gelen ekranda Oturum Aç sekmesi seçilir.
Prof. Dr. Hamit ACEMOĞLU Tıp Eğitimi AD 2015
Bilgisayar Yazılımları ? ? ? ?
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
BİMER SİSTEMİ KULLANICI REHBERİ
6. TEZGAHA PROGRAM YAZILMASI VE SİLİNMESİ Tezgâha herhangi bir program gireceğimiz veya bir program üzerinde değişiklik yapacağımız zaman; Mode anahtarını.
EBYS KULLANIMI.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
Sinem TÜRKOĞLU Sınıfı: 10 – Bilişim No : 59 BILIŞIM TEKNOLOJILERININ TEMELLERI PROJE ÖDEVI WINDOWS 7 KURULUMU.
Giriş Yapıldıktan sonra gelen EBA Ana sayfasından kullanıcı ismine tıklanıldığında açılan menüden öğrenci şifre seçilir Tablet aktivasyon İşlemleri Öğretmenlerin.
4. İŞ PARÇASI KOORDİNAT SİSTEMİ TANIMLAMA İş parçası sağlam bir şekilde bağlandıktan sonra referans olarak seçilen takımla sıfırlama işlemi yapılır. Bunun.
KOSGEB KOBİ GİRİŞ SAYFASI
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
GPS 301 A Akıllı Çocuk Telefonu Hızlı Kurulum
CLASS DEPO SAYIM DATACAR DMS programında sayım işleminin el terminalleri ve barkod okuyucular yardımı ile hızlandırılması için geliştirilen CLASS DEPO.
Sunum transkripti:

Bony Tekstil İşletmeleri A.Ş. Barkodlu Depo Otomasyonu Eğitim Sunumu

Barkod NEDİR? Barkodun Nedir? Barkod en basit anlamıyla; verinin insan tarafından okunup tekrar veri girişi yapması yerine, hızlı, hatasız şekilde barkod okuyucular tarafından okunabilmesi için geliştirilmiş yazım biçimidir. Barkodlar, tek boyutlu, iç içe ve iki boyutlu olmak üzere üçe ayrılır. Tek boyutlu barkodlar: EAN13-Code39-Code128-MSI-Postbar vs.... Biz projemizde kolilerin ve raflarında üzerinde tek boyutlu Code128 tipi barkod kullanacağız.

Ne İŞE YARAR VE FAYDALARI NELERDİR 1.Depolardaki stok hareketleri masaüstü bilgisayarlar aracılığı ile değil %90 oranla el terminalleri ile yapılacağından, gerçekleştirilen fiziki stok hareketi anlık olarak bilgisayar sistemi stok bilgilerine yansıtılacaktır. Depo bilgisayar operatörünün olmadığı durumlarda elle yazılan hareket bilgileri ortadan kalkacak, tüm hareketler gerçek zamanda bilgisayar stok bilgilerine işlenecektir. 2.Depodaki fiziki stok hareketini yapan kullanıcı aynı anda el terminali ile bilgisayar sistemi stok hareketini gerçekleştireceğinden akılda tutularak depo bilgisayar operatörüne söylenen işlemler, el yazısı ile kağıda yazılıp verilen kağıtlar ortadan kalkacağı için hatasız bilgi birinci elden bilgisayar sistemine işlenecektir. 3.Yapılan fiziki hareketler el terminalleri aracılığı ile bilgisayar sistemine doğru işlendiği sürece; periyodik veya anlık sayımlar sadece koli veya çuvallar üzerindeki barkodlar okutularak çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecektir.

El terminali işlem menüsü

Oturum açma ekranI Oturum açmak için personel kartı veya kullanıcı kodu kullanılabilir. Personel kartını barkod okuyucu ile okutabilmek için «Kimlik Okut» butonuna basılır. Bu işlem sonrasında imleç(cursor) Personel Kodu kutucuğuna konumlanır ve barkod okuyucuyu açar. Kimlik kartının arka yüzündeki barkodu okutabilirsiniz. 2.yöntemde ise «Kullanıcı Kodu» kutucuğuna Sockssoft kullanıcı kodu yazılır, şifre yazılır ve «Oturum Aç» butonuna basılır. Oturum açma işlemi başarılı ise işlem menüsü ekranı açılır ve işlem yapabilirsiniz.

İşlem menüsünde görülen butonların üzerine basılarak ilgili işleme ait ekrana ulaşılır. Oturum kapatmak veya kullanıcı değiştirmek için «Çıkış» butonuna basılır. Çıkış butonuna basıldığında Oturum Açma ekranı karşınıza gelir İşlem Menüleri 1.Koli Ağırlık Giriş 2.Topli Koli Rafla 3.Raf Değiştirme 4.Koliden Koliye Transfer 5.Depo Transfer 6.Sevk İrsaliyesi

Bu ekranda iken «Oturum Kapat» butonuna basılarak ilgili kullanıcıya ait oturum kapatılmış olur. Oturum kapatıldıktan sonra, ekran başka bir kullanıcının oturum açmasını beklemeye geçecektir. Oturum Kapat

İŞ AKIŞI 1.Tedarikçiden Mal Gelişi: Tedarikçiden gelen giriş irsaliyesi şuanda yapıldığı gibi sisteme giriş yapılır. Mevcutta yapılan işleme ilave olarak irsaliye kaleminde-satırında yeralan «Ambalaj Miktarı» bilgi alanı zorunlu haldedir. İrsaliye satırı kayıt edildikten sonra her irsaliye satırı için «Barkodları Yazdır» butonuna basılır ve barkod yazıcıdan sticker olarak sıralı şekilde barkodlar alınır.

İşlem Menüleri >> 1.Koli Ağırlık Giriş << 2.Topli Koli Rafla 3.Raf Değiştirme 4.Koliden Koliye Transfer 5.Depo Transfer 6.Sevk İrsaliyesi

Sticker Örneği Barkod Yazıcı Yazdırılan stickerlar(barkodlar) kolilerin üzerine yapıştırılır. El terminalindeki «Koli Ağırlık Girişi» menüsü kullanılarak koli ağırlıkları sisteme kayıt edilir.

1.Koli Ağırlık Girişi «Koli Ağırlık Girişi» menüsü açıldığı anda barkod okumaya hazır durumdadır. Bu durumda iken sticker üzerindeki barkodu okuttuğunuzda ilgili barkoda ait bilgileri ekrana getirecek ve sizden ağırlık bilgisi girmenizi isteyecektir. Ağırlık bilgisi el terminali üzerindeki numaratör tuşlar kullanılarak yapılır. Barkod Okutulur

İşlem Menüleri 1.Koli Ağırlık Giriş >> 2.Topli Koli Rafla << 3.Raf Değiştirme 4.Koliden Koliye Transfer 5.Depo Transfer 6.Sevk İrsaliyesi

2.Kolilerin Raflanması İşlem menüsündeki «Toplu Koli Rafla» butonu aracılığı ile kolilerin raflanması için gerekli ekrana ulaşılır.

2.Kolilerin Raflanması Toplu Koli Raflama ekranı ile aynı rafa birden fazla koliyi raflamak amacı ile kullanılmaktadır. İlk adımda rafların yanında bulunan Raf Barkodu okutulur. Okutulan raf kodu ekran tarafından görüntülenir

Raflanacak koli barkodları okutulur 2.Kolilerin Raflanması Raflanacak koli barkodları okutulur

2.Kolilerin Raflanması Okutulan barkodlar Koliler listesinde görülmektedir. Hata ile okutulan koli barkodu işaretlenerek silinebilir. Kaydet butonuna basılarak listedeki kolilerin okutulan rafa transfer edilmesi sağlanmış olur.

İşlem Menüleri 1.Koli Ağırlık Giriş 2.Topli Koli Rafla >> 3.Raf Değiştirme << 4.Koliden Koliye Transfer 5.Depo Transfer 6.Sevk İrsaliyesi

3.Raf Değiştirme Raf Değiştirme butonuna basılır 1.Rafı değiştirilecek koli barkodu okutulur.

3.Değiştirilecek olan malzeme veya HEPSİ seçilir. 3.Raf Değiştirme 2.Koli içerisinde farklı irsaliyelerden farklı özelliklerde malzemeler olabilir. 3.Değiştirilecek olan malzeme veya HEPSİ seçilir. 4.Hedef rafın barkodu okutulur. «Hepsini Seç» işaretli değilse seçili malzemenin bir kısmı yer değiştirebilir. Bunu sağlamak için Miktar kutucuğuna raf değiştirecek malzeme miktarı yazılır ve «Kaydet» butonuna basılır.

İşlem Menüleri 1.Koli Ağırlık Giriş 2.Topli Koli Rafla 3.Raf Değiştirme >> 4.Koliden Koliye Transfer << 5.Depo Transfer 6.Sevk İrsaliyesi

4.Koliden Koliye Transfer Bir koli içerisindeki malzemeyi farklı bir koliye aktarmak amacıyla kullanılır. 1.Kaynak koli barkodu okutulur. İçerisinde yeralan malzemelerden birisi veya «Hespini Transfer Et» kutucuğunu işaretleyerek hepsi seçilir.

4.Koliden Koliye Transfer 2.Hedef koli barkodu okutulur. 3.Eğer tek bir malzeme seçilmiş ise Miktar kutucuğuna transfer edilmek istenen miktar kadarı yazılır ve Kaydet butonuna basılarak işlem tamamlanır

İşlem Menüleri 1.Koli Ağırlık Giriş 2.Topli Koli Rafla 3.Raf Değiştirme 4.Koliden Koliye Transfer >> 5.Depo Transfer << 6.Sevk İrsaliyesi

İki depo arasında malzeme transfer etmek amacıyla kullanılır 5.Depo Transfer İki depo arasında malzeme transfer etmek amacıyla kullanılır Yeni Depo Transfer kaydı oluşturmakiçin «Yeni Kayıt» butonu kullanılır.

5.Depo Transfer(Çıkış Deposunun Seçilmesi) Çıkış deposu seçilir. Listeye gelen depolar kullanıcının yetkili olduğu depolardır.

5.Depo Transfer(Giriş Deposunun Seçilmesi) Giriş deposu seçilir. Listeye gelen depolar kullanıcının yetkili olduğu depolardır.

5.Depo Transfer(Varsa İlişkili Siparişin Seçilmesi) Transferin ilişkilendirileceği Üretim Siparişi seçilir. Eğer yapılan transfer herhangibir sipariş ile ilişkilendirilmeyecek ise «Atla» butonu kullanılarak bir sonraki adıma geçilir.

5.Depo Transfer(Bilgi Girişi Onayı) Oluşturulmak istenen Depo Transfer kaydı için girilen bilgilerin doğruluğu kontrol edilip «Onayla» butonuna basılarak kayıt oluşturulur. Onay işlemi ile birlikte Kayıt Yıl-Kodu oluşturulur. «Koli Ekle» butonu ile depo transfer yapılacak malzeme bilgi girişine başlanır.

5.Depo Transfer(Koli Ekleme) Eklenecek koliye ait barkod okutulur. Okutulan barkod İçerisinde bir veya birden fazla sayıda satır olabilir. Kayıtlardan hangisi transfer edilmek isteniyorsa seçilir. Hepsini transfer etmek için «Hepsini Transfer Et» işaret kutusu işaretlenir. Tek seçimlerde Miktar kutucuğuna transfer edilmek istenen Miktar yazılır.

5.Depo Transfer(Koli Malzeme Seçimi ve Onay) Transfer edilecek malzeme seçilip, miktar bilgisi girildikten sonra «Kaydet» butonu ile ilgili miktar depo transfere eklenir.

5.Depo Transfer(Depo Transfer Onayı Depo Transfer çıkış onayı için «Çıkışı Onayla» butonuna basılır. Onaylanan kayıt ekranında buton adı değişerek «Onayı Kaldır» halini alır. Çıkış işlemi yapılarak Depo Transfer ekranından çıkılır.

İşlem Menüleri 1.Koli Ağırlık Giriş 2.Topli Koli Rafla 3.Raf Değiştirme 4.Koliden Koliye Transfer 5.Depo Transfer >> 6.Sevk İrsaliyesi <<

6.Sevk İrsaliyesi Şirket dışına malzeme transferi için kullanılır.

6.Sevk İrsaliyesi(Yeni Kayıt) Yeni Kayıt butonu aracılığı ile sevk irsaliyesi oluşturulabilir. Seç butonu aracılığı ile daha önce oluşturulmuş irsaliyeler Ekrana getirilebilir.

6.Sevk İrsaliyesi(Yeni Kayıt Bilgileri) İlk ekranda İrsaliye Seri ve Numarası, İrsaliye tipi, İrsaliye tarihi ve firma adı bilgileri girilir. İleri butonuna basılır

6.Sevk İrsaliyesi(Firma Sevk Şubesi Seçimi) Sevk Şubesi seçilir

6.Sevk İrsaliyesi(Fason İşemri Seçimi) Yapılan sevk, fason işemri ile ilişkilendirilmesi gerekiyor ise İlgili fason iş emri sorgulanır ve seçilir. Fason işemri ilişkilendirilmeden sevkiyat yapılacak ise «Atla» butonu kullanılır.

6.Sevk İrsaliyesi(Yeni Kayıt Onay) Yeni kayıt oluşturulurken yapılan veri girişinin doğrululuğu için onaylanır

6.Sevk İrsaliyesi(Koli Ekleme) Sevk İrsaliyesi oluşturulduktan sonra; Koli Ekle butonu ile sevk edilecek malzemeler irsaliyeye eklenir

6.Sevk İrsaliyesi(Malzeme Seçme) Koli barkodu okutulur ve ilgili malzeme seçilir İlgili malzemeden kısmi miktar veya Hepsi işaretlenerek Kaydet butonuna basılır

6.Sevk İrsaliyesi(Son) Sevk İrsaliyesine eklenen malzeme görünmektedir. İlgili malzemeyi irsaliyeden kaldırmak için «Koli Detayı» butonuna basılır

6.Sevk İrsaliyesi(Koli Kaldırma-Silme) Silinecek koli listeden seçilir Seçili Koliyi Sil butonuna basılarak koli irsaliyeden çıkartılır

Teşekkürler Bony Bilgi İşlem Departmanı 2011