Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CLASS DEPO SAYIM DATACAR DMS programında sayım işleminin el terminalleri ve barkod okuyucular yardımı ile hızlandırılması için geliştirilen CLASS DEPO.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CLASS DEPO SAYIM DATACAR DMS programında sayım işleminin el terminalleri ve barkod okuyucular yardımı ile hızlandırılması için geliştirilen CLASS DEPO."— Sunum transkripti:

1 CLASS DEPO SAYIM DATACAR DMS programında sayım işleminin el terminalleri ve barkod okuyucular yardımı ile hızlandırılması için geliştirilen CLASS DEPO SAYIM programı Web Tabanlı bir uygulamadır. Bu program raflarda sayılan parçaları anında DATACAR DMS programına yansıtmayı, sayım sırasında oluşabilecek eksik parça sayımlarının önlenmesini ve sayım işlemini hızlı ve güvenilir bir şekilde tamamlamayı amaçlamaktadır.

2 İlk olarak programın sayımlarınızla entegre olabilmesi için; eCars21 programından Yedek Parça > Envanter seçeneğinden depo için bir sayım listesi oluşturmalısınız.

3

4

5

6 Class Depo Sayım Programı Kullanımı
1-) Programa erişim için El terminali içerisindeki web browserdan yada PC nizden ( şeklinde server IP adresinizi ve programın adını yazmanız yeterli olacaktır. 2-) Web browser ile programa bağlandığınızda aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkacaktır. Bu ekranda programa giriş yapabilmeniz için eCars21 programındaki kullanığınız kullanıcı adınız ve şifreniz ile birlikte sayım yapmak istediğiniz şiketi seçmeniz ve OK tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Başarılı bir şekilde giriş yaptıysanız bir sonraki ekrana yönlendirilirsiniz.

7 3-) Gelen ekrandan Depo kutucuğunu işaretleyip sayım yapılacak depoyu ve o depoya ait açık olan sayım listelerinden sayım yapmak istediğimiz sayım listesini seçiyoruz. 4-) Depo ve Sayım Listesi seçildikten sonra aşağıdaki parça okutma ekranı gelir. Bu ekranda hangi depo ve sayım listesinde okutma bilgisi mavi ile yazılmış seçim kısmındadır. Parça kodu kısmına El terminali veya programa bilgisayardan bağlanıyorsanız bilgisayarınızın USB pottuna bağlayacağınız bir barkod okutma cihazı ile parçanın barkodunu okutabilirsiniz.

8 5-) Depoda ve sayım listesinde daha önceden tanımlı bir parça barkodu okutulduğunda ilk resimdeki gibi herhangibi bir uyarı ile karşılaşmazsınız a-) Üzerine Ekle (x) : Üzerine ekle kutucuğu işaretli bir biçimde (Ekle) düğmesine basarak işleme devam ederseniz. Program parça bilgileri bölümünün ADET kısmındaki sayılmış parça adedine, sizin girmiş olduğunuz sayı değerini ekleyerek sayım işlemine devam eder. >>

9 b-) Üzerine Ekle ( ) : Üzerine ekle kutucuğunun işareti kaldırılmış biçimde (Ekle) düğmesine basarak işleme devam ederseniz. Program parça bilgileri bölümünün ADET kısmındaki sayılmış parça adedini dikkate almaz. Sayım işlemine sizin girmiş olduğunuz sayı değerini son toplam kabul eder ve o şekilde sayım işlemine devam eder. >>

10 6-) Eğer barkodu okutulan parça seçtiğiniz depoda tanımlı olup fakat seçmiş olduğunu sayım listesine daha önceden eklenmemiş bir parça ise aşağıdaki gibi bir uyarı alırsınız. Uyarıya rağmen sayım işlemine devam edebilirsiniz a-) Girmiş olduğunuz parça kodu başka bir sayım listesinde işlemde ise program saydığınız parçayı o sayım listesinde işlem görecek sayım işlemine devam eder b-) Girmiş olduğunuz parça kodu hiç bir sayım listesinde işlemde değil ise program parçayı seçmiş olduğunuz sayım listesine ekleyerek sayım işlemine devam eder. >>

11 7-) Parçanın barkodunu okutmadan (Ekle) tuşuna basılırsa aşağıdaki gibi hata ile karşılaşırsınız.
8-) Eğer barkodu okutulan parça seçtiğiniz depoda tanımlı değil ise aşağıdaki gibi bir hata iler karşılaşırsınız. Bu durumda eCars21 programına girip parçayı depoya dahil etmelisiniz. Parça kodu hatalı ise de doğru bir parça kodu ile devam etmelisiniz.

12 9-) Girmiş olduğunuz adet bilgisinde rakamlar dışında karakterler mevcut ise aşağıdaki gibi bir hata alırsınız. Adet bilgisinin rakamlardan oluşmasına dikkat ediniz. Class Depo Sayım programının kullanımını alabileceğiniz hatalar ile birlikte bu 9 madde ile özetleyebiliriz. Sayım işleminin tamamlanması için eCars21 programı için olan sonraki direktifleri izlemelisiniz.

13 eCars21 sistemine geri döndüğümüzde sayılan parçaları sayım listesinde görebiliriz.

14

15

16 Sayım işlemimiz tamamlanmıştır.


"CLASS DEPO SAYIM DATACAR DMS programında sayım işleminin el terminalleri ve barkod okuyucular yardımı ile hızlandırılması için geliştirilen CLASS DEPO." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları