BİLGİSAYAR DERSİ MUHAMMED SAİT

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Resimlerle Abdest ve Namaz
Advertisements

Namaz Namaz Nasıl Kılınır?.
ASFA AHMET MİTHAT LİSESİ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslam’da Temizlik Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
TÜRKÇE NAMAZIN KILINIŞ ŞEKLİ (Kur’an ve Kur’an Merkezli sünnete göre)
NAMAZ NEDİR? Namaz, Müslümanların günde beş kez yerine getirmeleri Allah tarafından emredilen ve bedenle yapılan bir ibadettir.
NAMAZIN İÇİNDEKİ VE DIŞINDAKİ FARZLAR
KURBAN DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETİMİ HÜLYA SARIÇİÇEK.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
Cuma Namazı Cuma Namazı
Oruç İbadeti Gülcan YILDIRIM Gülcan Yıldırım
HOŞ GELDİNİZ CAMİMİZE VE İLMİHAL DERSİMİZE
NAMAZ ORHAN AVCI.
HASTA OLAN KİMSENİN NAMAZI İHSANİYE CAMİİ İLMİHAL DERSLERİ
Namazın Vacipleri.
GÜNLÜK NAMAZLAR (5 VAKİT NAMAZ)
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
İBADET - TEMİZLİK İLİŞKİSİ
OTUZİKİ FARZ Mustafa Teke.
OTUZİKİ FARZ Salim SELVİ.
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
NAFİLE NAMAZLAR NELERDİR?
Din Görevlisi:.
Temel dİnİ bİlgİler İbadet
Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
İlköğretim DKAB Dersi 6.sınıf 2.Ünite Sunusu
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü PEMBE SELEK
Namaz’ın Farz-Vacip ve Sünnetleri
Namaz İbadeti İlköğretim DKAB Dersi 6.sınıf 2.Ünite
NAMAZ NEDİR? GÜNDE BEŞ VAKİT YERİNE GETİRİLMESİ ALLAH TARAFINDAN EMREDİLEN BİR İBADETTİR. NAMAZ KUR’AN-I KERİM’DE NAMAZ YERİNE “SALAT” KELİMESİ KULLANILIR.
İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
DENİZ BİNBOĞA 6- D 296.
Namazın Şartları.
Namaz İbadeti.
NAMAZIN VACİPLERİ Namazın farzlarının dışında da uyulması gereken kuralları vardır. Bunlara namazın vacipleri adı verilir. Vacip gerekli, lazım olan anlamlarına.
Ramazan Ayı ve Oruç İle İlgili Kavramlar
Cemaatle Namaz ..
. . ..
. . ..
Nafile namazlar 1. Teheccüd Namazı (Gece Namazı) 2. İşrak Namazı 3
4. İbadetlere Devamlılığı
. . ..
Namaz Nedir ve Niçin Kılınır?
ÖĞLE NAMAZI.
. . . İKİNDİ NAMAZI ( 8 REK’AT) 4 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku.
Namazın Farzları . ..
. . ..
. . ..
1. Hz. Muhammed’in İbadet Anlayışı
إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي İnnenî enallâhu lâ ilâhe illâ ene fa’budnî ve ekımis.
. . ..
. . ..
İSLÂM DİNİ’NDE BAŞLICA İBADETLER
NAMAZ TEST SORULARI.
TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR Teravih namazı sünnet bir namazdır, hatta sünnet-i müekkede olarak Peygamber Efendimizin (S.a.v.) devamlı yaptığı bir namazdır.
DENİZ BİNBOĞA 6- D 296.
Bugün neler öğreneceğiz?
Günlük Namazlar (Beş Vakit Namazlar).
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
NAMAZ.
Namaz Nedir?.
NAMAZIN ŞARTLARI.
1.KONU: NAMAZA HAZIRLIK ŞARTLARI
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ ÖRETMENİ
BEŞ VAKİT NAMAZ NAMAZ NASIL KILINIR.
Göçerler İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni
6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ BİLGİ YARIŞMASI
ÖĞLE NAMAZI.
SABAH NAMAZI ( 4 REK’AT) 2 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Euzu Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku Fatiha.
Sunum transkripti:

BİLGİSAYAR DERSİ MUHAMMED SAİT YOLCU VE HASTA NAMAZI SEHİV, TİLAVET VE ŞÜKÜR SECDELERİ MUHAMMED SAİT DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ

NAMAZ VE SECDE Güzel bir Kavuşma Bir seda ile çağrılırız kurtuluşa. O seda ki M. Akif’in deyimiyle ”şahadetleri dinin temeli”.. Ardından en mukaddes temizlik: abdest.. Ve ardından usulca annesine koşan çocuk misali sığınırız yüce Yaradana.. Tekbir ile dururuz hak huzuruna bir vuslat başlar ki secdenin doruk noktasında…

Hasta ve yolcu namazı Dinimizde güçlük yoktur. Yüce Allah'a ibadeti gücümüz yettiğince yaparız. Yolculara, hastalara ve özürlülere Allah’ın bir lütfu kolaylıklar vardır.

Hasta Namazı Ayakta durmaya gücü yetip de rüku ve secdeye eğilemeyecek durumda olan bir müslümanın gücü yettiğince namaza durma halidir.

Hasta Namazını Kılınışı Hasta ayakta duramayacak gibi ise, oturarak namazını kılar. Rüku için yarım eğilir, secdeleri aynen yapar. Gücü yoksa, bunları ima ile yapar. Oturarak da kılamıyorsa, yatarak ima ile namazını kılar. Bütün bu durumlarda namaz kılmaya gücü yetmeyen kişinin namazı kalır, bunları iyileştiği zaman kaza eder. 

YOLCU NAMAZI On beş günden az oturmak niyetiyle, 90 kilometrelik veya daha uzak yolculuğa çıkanlar dinde "YOLCU" sayılır. 90 kilometrelik bu yolculuğu trenle, uçakla, vapurla yapanlar da yolcu sayılırlar.

YOLCU NAMAZININ KILINIŞI a)Yolcular 4 rekatlı farz namazları iki rekat olarak kılar. b) Vakitte darlık varsa sünnetler kılınmayabilir. c) Ramazanda dilerlerse ramazan oruçlarını tutmayıp bir başka zamana bırakabilirler.

SEHİV SECDESİ… Namaz içinde meydana gelen bazı yanılmalar sebebiyle namazın sonunda iki saecde yapılır ki, bunlara "sehiv secdesi" denir. Namazda yanılan kimse son teşehhüdünü yaptıktan sonra yalnız sağa selam verir ve ondan sonra arka arkaya iki secde yapar ve yine  teşehhüde oturur.

ALLAHA EN YAKIN AN Sehiv Secdesinin Yapılış Şekli: Namaz sonu oturuşunda sağa selam verilir Allah-ü Ekber diye tekbir getirilerek secdeye varılır Secdede secde tesbihleri  söylenir İki tarafa selam verilerek namaz tamamlanır

Tilavet(okuma) secdesi Kur'an'daki bir secde âyetini okuyan veya dinleyen müslümanın yapması vacib olan secdedir. Resulullah (s.a.v) buyuruyor: Ademoğlu secde âyeti okur ve secde ederse şeytan ağlayarak ayrılır ve:  "Yazık bana, Ben de secdeyle emrolundum ama ben itiraz ettim, benim için de ateş var '' der.’’

VE… SECDE ANI… Secde âyetini okumak. Okuyanın kulakları duymasa bile secde gerekli olur. Bir imama uymuş olmak, duymasa bile tilâvet secdesi yapar. Secde âyetini hoparlörden(radyo-tv) dinlemek, okuyucudan dinlemek gibidir..

TİLAVET SECDESİ’nin EDASI Kıbleye dönülür ve eller kaldırılmaksızın "Allahüekber" diyerek secdeye varılır. Üç kere "Sübhâne rabbiye'l-a'lâ" denildikten sonra yine "Allahüekber" diyerek kalkılır. Secdeden kalktıktan sonra "Ğufrâneke Rabbenâ ve İleykel masîr" denir.

Şükür secdesi Bir nimete kavuşmaktan dolayı veya bir musibetin zâil olmasından secdeye varılmasıdır Şükür secdesi müstehabdır. Resûl-i Ekrem Efendimiz ve ashâbı, zaman zaman yapmışlardır.