Jean Lurcat Lisesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SolarWall Merkezi Kanada’da olan Conserval Mühendislik tarafından geliştirilmiş patentli güneş enerjisi teknolojisidir Dünyada 31 ülkede 1985 yılından.
Advertisements

Hazırlayan : Dr. Murat KURUOĞLU
Beyoğlu İlçesi Piyalepaşa Bulvarı ve Yakın Çevresi
Koruma Önlemleri Eğitimi Ankara, Türkiye Mayıs 2011 Küçük Ölçekli Yapım İşleri için Sadeleştirilmiş Kontrol Listesi ÇYP – Giriş ve Uygulamalar.
41 adımda ahşap inşaat Yapımcı : Y.Orman Müh. Abdullah Arslan Proje : Y.Mim. Çelik Erengezgin.
Ders Kitaplarında Tasarım
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
ODTU.
TARIMSAL YAPILARDA HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ
Otomasyonlu imalat, büyük miktarlardaki konut ihtiyacına cevap verir.
İ.Ü. Kültür Evi (664 ada 34 parsel)
KENTSEL TASARIM KOORDİNE VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU
Özyavru Elektrik İdari Binası
Devam eden projeler… "Swissotel Residence Bodrum Hill" isimli otel Turgut Reis'te olacak. Çağdaş Holding'in yatırımcı olacağı proje 2014'te tamamlanacak.
SEM MÜHENDİSLİK & MİMARLIK tel: www. semmuhendislik
ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARINDA GÖRSELTASARIM.
EŞME BELEDİYESİ KEMERKENT TOPLU KONUT PROJESİ
Mohammed IV Futbol Akademisi. Proje Yeri: FasFas Proje Ofisi: Groupe 3 Architectes, SaléGroupe 3 ArchitectesSalé İşveren: Association Mohammed VI de.
İskeleler İskele Nedir?
Bİlİyor musunuz? Bİnanizin yapi kullanim İznİ
YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ BALIKESİR EVLERİ
123 Şubat 2014 Pazar. Geçmiş Aidat Borçlarının Tahsilatına Önem Verildi 223 Şubat 2014 Pazar.
ECEABAT.
Tek ve Çok Ailelik Konutlarda Mekan Örgütlenmesi ve Plan Tipleri
İŞLEVSEL VE MEKANSAL ANALİZLER
PV Modüller  PV hücreler güneşten aldıkları enerjiyle elektrik üreten yarı iletken malzemelerden üretilmişlerdir. Bu hücrelerin boyutları genelde kare,
Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri
NOKTA ÇİZGİ DÜZLEM HACİM
KENTSEL MEKAN ANALİZLERİ
ŞEHR İ N DE Ğİ ŞEN YÜZÜNE HOŞGELD İ N İ Z. PROJE ADRES İ.
T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
KIRSAL SOSYOLOJİ. KIRSAL SOSYOLOJİ “Kırsal Alanda Yaşayan Her İnsan Geçimini Tarımsal Faaliyet İle Sağlar” “Geçimini Tarımsal Faaliyetlerden Elde Ettiği.
Letchworth Garden City.
mim384 mimarlıkta biçimbilimsel çalışmalar
ÇEVRE ANALİZİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Doc.Dr.Zehra Ongul– Ogr.Grv.Seyit Ermiyagil– Ogr.Grv.Zeref BiRseL
Restorasyon Projesi Nasıl Hazırlanır
TS EN CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ
ANITLARDA BOZULMAYA NEDEN OLAN ETKENLER
Bilimsel Sınıflandırma
TABANLIOGLU MİMARLIK.
Konsruktivizm Sevara Rakhimova
MAILAND. Proje Yeri: Maia, PortekizMaiaPortekiz Proje Ofisi: Studio DassStudio Dass Tasarım Ekibi: Studio DassStudio Dass Proje Yeri: Maia, PortekizMaiaPortekiz.
Pencereler Pencere asla basit bir şey değildir… Pencere duvardan ışığın girmesine izin veren ve güzelliklere açılan bir açıklık…
1/500 Çizim Tekniği Topografya; arazinin eğim çizgilerinin gösterilmesi, eğim kotlarının yazılması, Ev/çok katlı bina ve bahçe girişlerinin gösterilmesi,
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ (GES) SUNUMU
ALÜMİNYUM GİYDİRME CEPHE, yapının taşıyıcı sistemi içinde görev almayan ve hafif malzemelerle yapılan prefabrike bir cephe elemanıdır. Görevleri: Dış duvarın.
Kiralık Kat. Konum - Yenibosna’da Outlet Mağazalar Bölgesinde - TEM ve E-5 karayollarına çok yakın - Basın Ekspres Yolu Yenibosna/Sefaköy Kavşağı’na 800.
YEŞİL BİNALAR ve MODERN SARAYLAR PROJESİ
Proje I.
Güneş ile ısının, kazanın!
OKULUMUZDAN SUNGURLU KI Ş GÖRÜNÜMÜ-ÇORUM YOLU.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK İNŞAAT TEKNOLOJİSİUYGULAMALARI I TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Ali SARIBIYIK İNŞAAT TEKNOLOJİSİUYGULAMALARI.
ÇELİK ÇATI PROFİL PETEK KİRİŞ İMALATI
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 21 Öğrenci Sayısı : 314 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 16 Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar)
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
TASARIM NEDİR? Tasarım, anlamlı sıralama için bilinçli şekilde harcanan çabadır. Herhangi bir öğretim materyalinde kullanılan her türlü yazı, resim, grafik,
HONEYCOMB (BAL PETEĞİ)
MERDİVENLER 8. HAFTA.
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI YAPI TEKNOLOJİSİ DERSİ FİNAL TESLİMİ BURCU KÜBRA AYDOĞAN ÖĞR.GÖR. BUKET GİRESUN.
METAL ESASLI DIŞ CEPHE KAPLAMALARI
Temel planlama elemanları
5146-IZZET YALÇIN. BİRMİNGHAM KÜTÜPHANESİ PROJE YERİ: Birmingham İLGİLTERE PROJE OFİSİ: Mecano Arhitecten PROJE TİPİ :Kütüphane PROJE TİPİ GRUBU: Kültür.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Güneş Enerji Santralleri için Otonom Fotovoltaik Panel
Sunum transkripti:

Jean Lurcat Lisesi

Proje Yeri: Saint-Denis Proje Ofisi: Mikou Studio İşveren: Conseil Général du 93 Danışman: Michel Forgue, Franck Boutté, Felice Varini Elektrik Projesi: Cet Ingénierie Mekanik Projesi: Cet Ingénierie Statik Projesi: Batiserf Proje Bitiş Yılı: 2008 Toplam İnşaat Alanı: 12.000 m2 Proje Maliyeti: 20 milyon Avro

Doğadaki mimarlık olarak tanımlanan bu yapı, ekili teraslar üzerindeki açık boş alanlar ve dalgalı katlanmış metal çatılar ile birleşen bir parkta ayrı ama bağlantılı bloklar dizisinden oluşuyor. Saint Denis'teki Jean Lurcat Collège, peyzaj ve kent dokusunun biraraya getiriyor. Yapı, Rue Diderot ve Rue d' Alembert üzerinde, insan ölçeğinde az katlı, dağınık yerleştirilmiş konutların mahalle kimliğini oluşturduğu bir alanda kuruldu. Parc des Sports, La Courneuve parkına açılıyor ve okula açık bir perspektif sunarken aynı zamanda da şehrin yeşil alanları ve bahçeleri ile güçlü bir bağlantı kuruyor. Okul, doğanın tam ortasında yer alıyor ve çevresindeki konutlara da çok yakın.

Tasarımın en büyük zorluğu yapının, araziye parkın manzarasını kapamadan yerleştirilmesiydi. Bu gereksinim ve yapılan analizler, birbirlerinden ayrı ama bağlantılı bloklar dizisi olarak okulun tasarlanmasına yol açtı. Ayrı bloklar halindeki plan düzeni, okul içinde farklı bakış açıları oluşturuyor ve her bir parçası eğitim binalarını tanımlıyor. Aynı zamanda Rue Diderot'yu zenginleştirilmiş bir peyzaja dahil ediyor ve okulun görüntüsüyle hassaslaştırıyor.

Bu bloklar, güneşten maksimum yararlanmak için kuzey-güney doğrultusunda yönlendirildi ve parkın izini yansıtan bir eğri üzerinde sıralandı. Böylece ekili teraslar üzerine açılan boşlukların şeffaflığına izin veriyor. Yaz aylarında aşırı ısınma riskinden koruyor ve teraslı bahçelerde bir mikroiklim oluşturan dalgalı katlanmış metal çatlar ile bütünleşiyor. Metal çatı panellerin uygulasında, çatı cephe ve blok serisindeki konsept ve estetik anlayışını kullanıyor.

Rue Diderot üzerindeki canlı görüntüler oluşturan dış duvar kaplamasının tonu ve ifade değişiklikleri blokların özgüllüğünü daha da öne çıkarıyor. Duvar kaplaması paslanmaz çelik ile kaplandı, değişen derecelerde cilalandı, yatay veya dikey elemanlarla monte edidi, genel eğitim blokları için bakır renkli kaplama ile süslendi. Tüm bloklar köşe pencerelerine ve teraslı bahçeler üzerine yanal açıklıklarla sağlanan yönelimlere sahip.