Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri"— Sunum transkripti:

1 Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri
Sıradışı Bir Liderlik Okulu Okul Adı: 80. Yıl İ.Ö.O. Grup No: 1 Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri

2 Ajanda Projenin Amacı Yeşil Enerji Projesi Proje İçeriği

3 Yeşil Enerji Grup Üyeleri
Neslihan BAYRAM Naife GÜLSEVER Sevda TAN

4 Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri
Projenin Amacı Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Bu projenin amacı yenilenebilir enerji kaynakları yardımı ile doğaya zarar vermeden elektrik enerjisi elde etmek ve daha yaşanabilir bir dünya yaratmaktır.

5 Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri
Projenin Amacı Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Bu projede en önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından olan Güneş ve Rüzgar aynı anda kullanılabilecek ve aynı zamanda iklim koşullarına bağlı olarak güneşin ya da rüzgarın olmadığı zamanlarda birbirlerine ikame edebilecek, bu sayede enerji kaybı minimum seviyede olacaktır.

6 Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri
Yeşil Enerji Projesi Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Projemiz ile ev, işyeri, yazlık gibi ev aletlerinin sıklıkla kullanıldığı yerlerde dam ya da çatılara rüzgar gülleri ile güneş panellerinin birlikte çalışacak şekilde monte edilmesi amaçlanmaktadır. Elektrik enerjisinin gideceği yerlere kablo yardımı ile bir hat çekilir ve çekilen bu hat ev aletlerine bağlanır.

7 Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri
Yeşil Enerji Projesi Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Bu proje ile iklim koşullarının elverişli, güneşli günlerde paneller devreye girecek ve elektrik enerjisi elde edilecektir. Güneşin olmadığı ve dolayısıyla panellerden enerji elde edemediğimiz zamanlarda ise enerji açığını Rüzgar Gülleri giderecek, rüzgarın yardımı ile enerji elde edilecektir.

8 Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili
Yeşil Enerji Projesi Güneş Panelli ve Rüzgar Enerjili Ev Aletleri Bu sistem ile sadece küçük ev aletleri değil bulaşık makinesi, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi büyük ev aletleri de çalıştırılacaktır. Böylece tüketici bütçesinde oldukça büyük yer kaplayan elektrik faturalarında tasarruf sağlanabilecektir.

9 80. Yıl İ.Ö.O. ODP Kütüphanesi
Teşekkür Ederiz 80. Yıl İ.Ö.O. ODP Kütüphanesi


"Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları