Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Özyavru Elektrik İdari Binası

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Özyavru Elektrik İdari Binası"— Sunum transkripti:

1 Özyavru Elektrik İdari Binası

2

3 Proje Yeri: Bornova, İzmir
Proje Ofisi: NVA Mimarlık Proje Tipi: Ofis Tasarım Ekibi: Noyan Umur Vural Statik Projesi: Salih Erdil Vural, Gizem Göçtü Proje Başlangıç Yılı: 2010 Proje Bitiş Yılı: 2012 İnşaat Başlangıç Yılı: 2010 İnşaat Bitiş Yılı: 2012 Arsa Alanı: 653 m² Toplam İnşaat Alanı: 1300 m² İlgili Dosyalar Sade, Saydam, Fonksiyonel, Aralık 2012

4 Özyavru Elektrik Şirketi İdare Binası ofis mimarisinde çalışan-mekan-verim ilişkisine kullanıcı odaklı bir yaklaşım ile kurgulandı.

5 Yapının aslında çok basit ve sade olan plan şeması işlev ve motivasyona yönelik kaygılar taşımakla beraber bu netlik sayesinde formda da algısal bir bütünlük sağlıyor.

6

7

8

9

10 Özyavru Elektrik Şirketi İdare Binası aslında farklılaşma oyunları ile (hem kendi içinde hem çevresiyle) hiyerarşik olma yarışına girmeden varlığını belli etme eğiliminde. Bu tavır tasarımın niteliğini düşürmemekte, aksine onu son derece işleve ve kullanıcıya yönelik farklı bir proje haline getiriyor. Tabii ki tüm bu konseptin ve sonuçta çıkan ürünün özünde ki amaç kullanıcı odaklı, işleve yönelik alternatif bir ofis binası oluşturabilme fikri.


"Özyavru Elektrik İdari Binası" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları