DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. KADEME E ANTRENÖRLÜĞÜ İÇİN
Advertisements

Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
AİLE İRŞAD VE REHBERLİK BÜROSU
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ADAY BAŞVURU BELGESİ akademik yılı Yüksek Lisans Programı giriş sınavına katılmak.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
2010 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLERİN ÖZET SUNUMU (26/12/2010)
YENİÇAĞA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ
HAYATTAN EMEKLİ OLUNMAZ
PERSONEL TOPLANTISINA
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Polis Meslek Yüksekokulları;  Emniyet Teşkilatının "Polis Memuru" ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapan,  Polis Akademisi.
20 TEMMUZ SAYILI R.G İŞYERİ HEKİMLERİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİ HK YÖNETMELİK SUNUMU ISG 503.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK GENEL KURUL.
ŞARKİKARAAĞAÇ MÜFTÜLÜĞÜ 2009 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLERİN ÖZET SUNUMU (28/12/2009)
Turan KÖROĞLU’nun ÖZGEÇMİŞİ
ÇOBANLAR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2013 YILI BRİFİNG DOSYASI
MUVAFAKAT İŞLEMLERİ BİRİMİ
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINCA KUTLU DOĞUM HAFTASI YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Kutlu Doğum Haftası açılış programı, Devlet.
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BENİM LİSEM HANGİSİ?.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 28 – 29 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
Kur’an Kursları Mevzuatı Muammer ŞAHİN Eğitim Uzmanı
Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) Ramazan ÖZKAN Bilgisayar Mühendisi (23-26 Mart 2015) Manavgat.
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki.
AKYURT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
ALIN TERİ EN BEREKETLİ YAĞMURDUR. “Sanat Altın Bileziktir” SÜREÇİSTATİSTİK VERİLER (ÇIRAK) ŞUBAT SON TOPLANTIDAN SONRA ÇIRAK SAYISI 102.
Ö ğ retim Üyeli ğ ine Yükseltilme ve Atanma YÜKSEKÖ Ğ RET İ M KURULU BA Ş KANLI Ğ I PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
2547 SK. GÖRE 39. MADDE GÖREVLENDİRİLME İŞ AKIŞ SÜRECİ
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
AKYURT ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Kamuda Hizmete Alma ve Atama. Hizmete alma ve atama Hizmete alma işlemi –insan gücü planlaması –İlan –Sınav –Değerlendirme ve atama gibi birçok işlemi.
Türk Kamu Personel Rejiminin Özellikleri ve İstihdam Biçimleri
NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
YÖNETİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZLÜK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI SİCİL İŞLEMLERİ BİRİMİ.
ADANA MÜFTÜLÜĞÜ CAMİ DIŞI HİZMETLER PROJESİ SUNUMU
MÜFTÜLÜK HİZMETLERİ SUNUMU
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
MEZ İ TL İ KIZ ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ Adres Yeni Mah. Bahar Cad. No 6 Mezitli / MERSİN Telefon Web
Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) Yaz Kur’an Kursu İşlemleri
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
KURŞUNLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TANITIMI
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
REHBERLİK YÖNETMELİK 2014.
PASAPORT
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
ARDAHAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DOSYALAMA YÖNERGESİ (1)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU SEMİNERLERİ
Sunum transkripti:

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2014 YILI KAFİLE BAŞKANI, DİN GÖREVLİSİ VE İRŞAT GÖREVLİSİ UMRE KRİTERLERİ Hazırlayan: Fahri ÇETİN - VHKİ

HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI UMRE GÖREVLİ KRİTERLERİ Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2014 yılı umre de Başkanlığımız ve Başkanlığımızın mevsiminde denetim ve gözetimi altında umre turu düzenleyen seyahat acentaları organizasyonlarına katılacak vatandaşlarımıza dini konularda rehberlik yapmak üzere kafile başkanı, din görevlisi ve bayan irşat din görevlisi görevlendirilecektir.

A) Kafile Başkanı Olarak Görevlendirileceklerde; HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI UMRE GÖREVLİ KRİTERLERİ A) Kafile Başkanı Olarak Görevlendirileceklerde; Mesleki bilgisi yeterli, Beşeri münasebetlerde başarılı, Sevk ve idare kabiliyetine haiz, Va’z ve irşat yeteneğine sahip, Tilaveti düzgün, Çalışmalarında özverili ve uyumlu, Daha önce görevlendirildiği hac ve umre hizmetlerinde başarılı, Halen Uzman ve daha üstü sayılan görevlerde çalışanlar ile hac ve umre’de daha önce din görevlisi olarak görev yapmış 4 yıllık ilahiyat fakültesi mezunu İmam-Hatip ve Kuran Kursu Öğreticisi (Erkek), Son 5 yıl içerisinde uyarma hariç, disiplin cezası almamış olmak.

B) Din Görevlisi Olarak Görevlendirileceklerde; HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI UMRE GÖREVLİ KRİTERLERİ B) Din Görevlisi Olarak Görevlendirileceklerde; Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık kadrolarında fiilen çalışanlardan (sözleşmeli personel dahil) ; Başkanlıkça 2011, 2012 veya 2013 yılında yapılan MBSTS sınavının hac ve umre ağırlıklı bölümüne katılmış olmak, Başkanlık teşkilatında 01/01/2014 tarihi itibariyle en az 3 yıl görev yapmış olmak, Son beş yıl içerisinde uyarma hariç, disiplin cezası almamış olmak, Umreye 4 defadan fazla gitmemiş olmak, (Grup toplayarak umreye gidenler hariç) 2013 yılında hac ve umre organizasyonu ile yurtdışında görevlendirilmemiş olmak, (Grup toplayarak umreye gidenler hariç) Başkanlıkça açılan 1 ay veya daha uzun süreli hizmet içi eğitim kurslarına devam ediyor olmamak, Müracaatını, bağlı bulunduğu müftülüğe katıldığı MBSTS sınav sonuç belgesini iliştirerek Ek-1 dilekçe ile 22/11/2013 tarihine kadar yapmış olmak, Yapılacak olan mülakatta başarılı olmak,

C) Bayan İrşat Din Görevlisi Olarak Görevlendirileceklerde; HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI UMRE GÖREVLİ KRİTERLERİ C) Bayan İrşat Din Görevlisi Olarak Görevlendirileceklerde; Başkanlıkça 2011, 2012 veya 2013 yılında yapılan MBSTS sınavının hac ve umre ağırlıklı bölümüne katılmış olup, halen Kur’an Kursu Öğreticiliği (bayan) görevinde çalışan, Halen İl Müftü Yardımcısı, Vaiz ve Eğitim Uzmanı (bayan) görevlerinde çalışanlarda MBSTS şartı aranmayacaktır. 2013 yılında hac ve umre organizasyonu ile yurtdışında görevlendirilmemiş olmak, (Grup toplayarak umreye gidenler hariç) Son beş yıl içerisinde uyarma hariç, disiplin cezası almamış olmak, Umreye 4 defadan fazla gitmemiş olmak, (Grup toplayarak umreye gidenler hariç) Başkanlık teşkilatında 01/01/2014 tarihi itibariyle en az 3 yıl görev yapmış olmak, Başkanlıkça açılan 1 ay veya daha uzun süreli hizmet içi eğitim kurslarına devam ediyor olmamak, Müracaatını, bağlı bulunduğu müftülüğe katıldığı MBSTS sınav sonuç belgesini iliştirerek Ek-1 dilekçe ile 22/11/2013 tarihine kadar yapmış olmak, Yapılacak olan mülakatta başarılı olmak,

HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI UMRE GÖREVLİ KRİTERLERİ En az 30-40 kişilik grup oluşturmuş bulunan din görevlilerimizden geçerliliği olan Başkanlıkça yapılan MBSTS sınavlarından birisine katılmış bulunan personelin müftülüklerimizin teklifi ile gruplarının başında görevlendirilmeleri mümkün olabilecektir. Kişisel çıkar sağlayacak biçimde Başkanlığımızın dışındaki umre organizasyonları ile ilişki içinde olan personel hakkında gerekli tahkikat yapılacaktır.

2 adet vesikalık fotoğraf. HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI UMRE GÖREVLİ KRİTERLERİ İSTENİLEN BELGELER 2 adet vesikalık fotoğraf. Geçerlilik süresi 01/01/2015 tarihine kadar olan yeşil, gri veya bordo çipli pasaport.(Geçerlilik süresi 1 yıl olan elektronik olmayan çipsiz pasaportlar da geçerlidir.)

HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI UMRE GÖREVLİ KRİTERLERİ NOTLAR Pasaportların üzerine etiket yapıştırılarak bilgileri yazılmış ve pasaportun ön kapağının iç kısmına 2 adet fotoğraf taşmayacak şekilde zımbalanmış olacak. 2013 yılı umre organizasyonu Ramazan ayında Suudi Arabistan makamları tarafından vize alınamaması sebebiyle il müftülüklerinin yapmış olduğu tekliflerde isimleri bulunanlardan onayı alınıp Suudi Arabistan’a görevli olarak gidemeyen Kafile başkanı, din görevlisi ve bayan irşat görevlilerinin 2014 yılı umre organizasyonunda görev almak istemeleri halinde tekliflerinin yapılarak bilgilerinin sisteme girilmesi ve istenilen belgelerin 29/11/2013 tarihine kadar Başkanlığa gönderilmesi. (2013 yılı hac organizasyonunda görevlendirilenler ile grup toplayarak umreye gidemeyen din görevlileri hariç)

HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI UMRE GÖREVLİ KRİTERLERİ NOTLAR 2013 yılı hac organizasyonunda görev almak üzere seminere katılanlar ile asıl veya yedek olarak planlamaları yapıldığı halde hacca gidemeyen kafile başkanı, din görevlisi ve bayan irşat din görevlilerinin organizasyonda görevlendirilmemesi durumunda Müteakip yıllar için bir hak iddia edemeyeceği hususu yer alması sebebiyle ; Adı geçen görevlilerin 2014 yılı umre organizasyonunda görev almak istemeleri halinde tekliflerinin yapılarak bilgilerinin sisteme girilmesi ve istenilen belgelerin 29/11/2013 tarihine kadar Başkanlığa gönderilmesi.

Hazırlayan: Fahri ÇETİN - VHKİ HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI UMRE GÖREVLİ KRİTERLERİ NOTLAR Kafile başkanı olarak teklif edilenler için istenilen belgeler 29/11/2013 tarihine kadar Başkanlığa gönderilecektir. Diğer personelin belgeleri ise mülakat sonucuna göre bildirilecek tarihte istenecektir. Hazırlayan: Fahri ÇETİN - VHKİ