TEKİRDAĞ & YALOVA SEMA ATİLA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NEREDE VE NASIL YAŞIYORUZ
Advertisements

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Bir başkadır benim memleketim
Enlemler ve Boylamlar.
Yavuz Sultan Selim Camii Fatih - İstanbul.
AdI/SoyadI: Ahmet Kaan GÖRGÜLÜ SINIFI: 4A Okul No: 2797
TURİZM DEĞERLERİMİZ.
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
Mostar Köprüsü Mostar Köprüsü, 1566’da Mimar Hayreddin tarafından inşa edilmiştir. Bu köprü Neretva Nehri üzerinden geçmektedir. Köprünün yapımında 456.
Çanakkale
TURİZM COĞRAFYASI.
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
 Pamukkale: Denizli’nin en çok turist çeken yeridir. Turistik tesisleri mevcuttur. Pamukkale Kaplıcasında “radon gazı” vardır. Bu su insanı dinlendirici.
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
BURSA.
Safranbolu
Medeniyetlerin kesişim noktası
Karadeniz İklimi Hazırlayanlar: Onat Özçelik, Meltem Tutar,
KARADENİZ BÖLGESİ.
MARMARA BÖLGESİ Marmara Bölgesi yurdumuzun kuzey batısında bulunur.
ÖĞRETMENİM: ÜMİT OĞUZHAN
OKUL GEZİSİ SERHAT ŞEHRİMİZ EDİRNE
İZMİR COĞRAFYASI Genel Bilgiler Yüzölçümü: km²
ORHAN GAZİ DÖNEMİ YAPILAN BAYINDIRLIK FAALİYETLERİ.
NERMİN KAMACI.  Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur.  7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği.
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
Coğrafi Bölgeler.
KARADENİZİN İNCİSİ SAMSUN’A HOŞGELDİNİZ…
ADIM ADIM TÜRKİYE.
OSMANİYE.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
IZALA NEDİR : Asur krallarından I Adat Ninari ve oğlu I Salamsar'dan kalma kitabelerde "Kaşiari Dağları" diye sözü edilen bölgenin Mardin-Midyat yani Tur-Abdin.
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
Ülkemizin Doğal ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizin Güzel Yerleri
KIRŞEHİR DULKADİRLİ İNLİMURAT YER ALTI ŞEHRİ PROJESİ R
TOKAT Tokat,uygarlıkların merkezi olan Anadolu' da, zengin doğal kaynakları, jeostratejik konumu nedeni ile, beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların.
İNSANLIK TARİHİ İLE YAŞIT BİR ŞEHİR
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
OSMANLI MİMARLIĞI.
Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
Sultan 2.Bayezid Külliyesi (Cami-Tıp Medresesi-Darüşşifa-
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
TÜRKİYE.
MERSİN.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
ÖĞRENCİ EĞİTİM KAMPLARININ YAPILDIĞI GENÇLİK VE İZCİLİK EĞİTİM TESİSLERİ İLE İLGİLİ TANITIM BİLGİLERİ VE FOTOĞRAF GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDA SUNULMAKTADIR. 1)Çanakkale.
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
MARDİN COĞRAFYASI BÖLGESİ: G.DOĞU ANADOLU NÜFUSU : YÜZ ÖLÇÜMÜ: 8891 KM KARE İLÇE SAYISI : 9 İLÇE İLÇELERİ : KIZILTEPE,NUSAYBİN,DERİK,MAZIDAĞI,MİDYAT,S.
BURSA’NIN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ ARDA KIRTASİYE.
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
Hazırlayan: Asusena Ela ÖZTÜRK Konu: Onlar da Çocuktu
ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK KONU: OSMANLIDA BİR MERKEZ
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
COMFORT İNŞAAT ... Comfort Group Evleri Yalova’nın En Değerli İlçelerinden Biri Olan Çınarcık’ta Şehrin En Önemli Cazibe Merkezlerine Çok Yakın Bir Mesafede.
Sosyal Bilgiler Dersi 2. Ünite ADIM ADIM TÜRKİYE
GEBZE D-100 GÜNEY YAN YOL BES PLAZA SUNUM DOSYASI
Serhat; Sınır, sınır boyu anlamına gelmektedir.
Marmara Bölgesini Tanıyalım
Adım Adım Tarih SAMATYA.
Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım.
Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım.
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
ANTALYA İLİ TANITIM SLAYTI
Türkiye Turizm Çekiciliği
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
M İ MAR S İ NAN. MİMAR SİNAN [1490 – 1588] Büyük Osmanlı mimarı. Kayseri’nin Ağırnas köyünde doğdu. 1511’de Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak.
Sunum transkripti:

TEKİRDAĞ & YALOVA SEMA ATİLA

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Hakkında Genel Bilgi Tekirdağ ili (eski adı: Tekfürdağı), Türkiye Cumhuriyetinin Marmara Bölgesi'nin Trakya yakasında, doğuda İstanbul, güneyde Marmara Denizi ve Çanakkale, batıda Edirne, kuzeyde Kırklareli ve kuzeydoğuda Karadeniz ile çevrili il.İlin merkezi aynı adı taşıyan Tekirdağ şehridir. 

Tekirdağ’ın Önplana Çıkan Turizm Kaynakları Vatan şairimiz Namık Kemal’in 1840 yılında Tekirdağ’da doğduğu evin yakın çevresinde eski Tekirdağ evleri örnek alınarak Namık Kemal’in hatırasına 1993 yılında yapyırılmıştır..Namık Kemal Evi; Tekirdağ mutfağı ve yöresel dallar da hizmet veren bir müze şekline dönüştürülmüştür.

TEKİRDAĞ ŞARKÖY Şarköy,Tekirdağ’ın bir ilçesidir. Tekirdağ'ın güneybatısında, Marmara Denizi kıyısında kurulmuştur. Şarköy ilçesinde biri ilçe merkezi ikisi kasaba olmak üzere 3 belediye vardır.Bunlar dışında ilçe merkezi 3 mahalleden oluşurken, ilçeye bağlı 26 köy bulunmaktadır.

Tekirdağ’ın Diğer Turizm Kaynakları Tekirdağ’ın merkezinde Mimar Sinan Caddesi’nde bulunan bu külliye Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamı ve damadı Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır. Kitabesinden öğrenildiğine göre yapım tarihi 1553’tür. Giriş kapısı üzerindeki ikinci bir kitabede de Sultan Abdülmecit tarafından da 1841 yılında onarıldığı yazılıdır.Bugün külliyenin cami, hamamı, bedesten, medresesi ve kitaplığı ayaktadır. Vaktiyle kervansarayı ve imareti de olduğu çeşitli kaynaklarda yer almaktadır.

Tekirdağ’ın Doğal Çekim Merkezleri Saray ilçesi sailleridir.Bahçeköy üzerinden gidilen bölge orman,kum,deniz ve plaj ile çekicidir… Atatürk Ormanı ve Uçmakdere meşhur turistik köşelerdir.

Tekirdağ’da BulunanKaplıca Ve İçmeler YARAPSUN ÇAMURU: Tekirdağ ile Muratlı yoldan 7 km. içeride bulunan çamur banyosu romatizmaya ve ağrılara iyi gelmektedir.Ayrıca Avşar ve Çanakçı içmesi ile Tekirdağ’a 21 km.mesafede ki Çanakçı civarın da bulunan Buşar (Barboros) içmeleri vardır.

YALOVA

Yalova Hakkında Genel Bilgi Yalova ili her mevsim turizm faaliyetinin yaşanabildiği, termal turizmi, kıyı turizmi, av turizmi, spor amaçlı doğa turizmi gibi etkinliklere sahip önemli bir liman kentidir. Özellikle dünyaca ünlü Termal kaplıcaları ve Armutlu kaplıcaları Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun sağlık, şifa ve dinlence merkezi haline gelmiştir. Yalova’nın en önemli özelliklerinden biri süs bitkileri üreticiliğinin yaygın oluşudur.

Yalova’nın Önplana Çıkan Turizm Kaynakları ARMUTLU Yalova’nın 38 km.lik sahil şeridine ve koylarına sahip olduğu Yalova’ya 51 km.uzaklıkta kurulmuş olan ufak sahil kasabasıdır.Armutlu sahilleri Marmara Denizi’nin en temiz kıyılarını oluşturmaktadır.

YALOVA TERMAL KAPLICALARI

YALOVA ÇINARCIK Çınarcık ilçesinin toprakları ; Doğuda Yalova,Gökçedere;Güneyde Bursa ili,Gemlik ilçesi;Batıda Armutlu ve Kuzeyde Marmara Denizi ile çevrilidir. Çınarcık, Yalova'ya 17 km,Bursa'ya 82 km,İstanbul'a karayolu ile 172 km,uzaklıkta olup Marmara'nın Ormanıyla ve doğal güzellikleriyle şirin turistik bir ilçesidir.

YALOVA KURŞUNLU HAMAMI Termalde bulunan bu yapı Bizans kralı Jüstinyen tarafından yaptırılmıştır.Depremlerle toprağa gömülen bu yapı 1900 yılın da Abdülhamit tarafından tamir ettirilerek üzerine kurşun dökülmüştür.

Yalova’nın Diğer Turizm Kaynakları KARAKİLİSE Yalova’nın doğusunda Çiftlik köy de geçmişi Roma dönemine ait bir su mimarisi olan fakat halk arasında Karakilise olarak bilinen yapıdır.Bu yapı Bizans döneminde kilise olarak kullanılmıştır.

TERMAL ATATÜRK KÖŞKÜ İran Şah’ını ağırlamak için 1929’da inşa ettirilmiştir ve 38 günde tamamlanmıştır.11 odalı bu köşkte dönemin eserleri sergilenmektedir.

YALOVA DOĞAL ÇEKİM MERKEZLERİ ESENKÖY Yeşillik ve sahilde ki Dallabas dağının çınarları ile bütünleşen Esenköy Yalova’ya 34km.dir.Temiz denizi,bol oksijenli havası ve bozulmamış doğası ile ülkemizin sayılı turizm beldelerinden biridir.

YALOVA GÖKÇEDERE Yaklaşık 90 yıl önce, Batum’dan gelen Gürcüler, bir ırmağın kenarına kurdukları bu köye yosunlu taşlardan dolayı Gökçeliırmak adını vermişlerdir. Daha sonra zamanla Yalova Gökçedere ismine dönüşmüştür. Yalova Termal kaplıcalarının merkezi olan Yalova Gökçedere’de birçok otel ve pansiyon hizmet vermektedir. Ana geçim kaynağını termal kaynakların oluşturduğu Yalova Gökçedere zamanla tatil köyü görünümü kazanmıştır.