Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ülkemizin Güzel Yerleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ülkemizin Güzel Yerleri"— Sunum transkripti:

1 Ülkemizin Güzel Yerleri
Ülkemizde bir çok doğal ve tarihi güzel yerler bulunmaktadır

2 Balıkesir Kuş Cenneti Balıkesir Kuş Cenneti:Manyas Kuş
Cenneti Balıkesir’de bulunmaktadır. Balıkesir ilinin Bandırma ilçesine 18 km’dir. Uzaklıktaki Manyas Kuşgölü’nün kuzey doğu sahilinde yer almaktadır.

3 Tarihi Güzellikler Uzun göl:Trabzon ilinde bulunmaktadır. Uzungöl Trabzon’a 99 km ve Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta, deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunur.

4 Tarihi Güzellikler Saint Pierre Kilesisi:Saint Pierre Kilisesi, Antakya’nın 2 km kadar doğusunda dağ eteklerinde bulunmaktadır. Saint Pierre Kilisesi, Antakya- Reyhanlı yolu üzerinde önü duvarlarla kapatılmış doğal bir mağaradır.

5 Tarihi Güzellikler Rumeli Hisarı:Boğazın en dar noktasında ve Anadolu Hisarı'nın tam karşısındadır yılında II. Mehmet tarafından İstanbul'un fethini kolaylaştırmak  Boğaz'dan gelecek yardımı kesmek için yapılmış ve inşaatı sadece 4 ay sürmüştür.

6 Tarihi Güzellikler Kral Kaya Mezarı:Helenistik dönemde, Amasya’yı M Ö  333’ten M Ö  26’ya kadar başkent olarak kullanan Pontus Krallarına ait olan Kral kaya Mezarları, Harşena Dağı’nın güney eteklerine, kalker kayalara oyularak yapılmıştır.

7 Tarihi Güzellikler Amasya kalesi, Amasya il merkezinin kuzeyini kaplayan Harşena Dağı üzerindedir. Harşena Kalesi adıyla da bilinir. 

8 Doğal Güzellikler Torumtay Türbesi: Amasya Emeri Torumtay tarafından (1278) inşa ettirildi. Dikdörtgen planlı, kesme taştan bir yapıdır. Güney cephesinin iki üst köşesi, yüksek kabartma motifleriyle Selçuklu taş işçiliğinin özgün bir örneğidir.

9 Doğal Güzellikler Gök Medrese Camisi: Amasya Beylerbeyi Torum tay'ın yaptırdığı cami ( ), bu adı ön cephesindeki türkuaz rengi çini ve sırlı tuğlalarından alır.

10 Doğal Güzellikler Fetih sırasında da Venedik’e ait bir deniz birliğinin burayı üs olarak kullandığına dair bilgiler var.Fetih’ten sonra, Fatih Sultan Mehmet Kız Kulesi’nin bulunduğu yere bir kale yaptırmış.


"Ülkemizin Güzel Yerleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları