Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bir başkadır benim memleketim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bir başkadır benim memleketim"— Sunum transkripti:

1 Bir başkadır benim memleketim

2 Doğal güzellikleri ile olduğu kadar tarihi
ve turistik açıdan da en gözde yöreleri- mizden biridir Fethiye. M.Ö. V. yüzyıldan beri var olduğu söylenen FETHİYE (antik Telmessos şehri) uzun süre ayrı bağımsız bir kent olarak varlığını sürdürmüştür. Kent sırasıyla Pers, Büyük İskender, Roma, Bergama Krallığı, Bizans, Menteşeoğulları ve Osmanlıların egemenliğinde kalmıştır.

3 Fethiye, Ege’nin kuzeyinden Akdeniz’in doğusuna kadar uzanan bölgede size unutamıyacağınız tatil seçenekleri sunar. Fethiye ve Göcek Limanlarından başlayacağınız mavi yolculuğun Marmaris rotası üzerinde; Tersane Adası, Cleopatra Koyu, Ağ Limanı, Ekincik Körfezi ve Dalyan’ın ünlü Kaplumbağa Plajı – İstuzu’nu gezebilirsiniz. Dilerseniz rotanızı Antalya yönüne çevirerek; Gemiler Koyu, St. Nicholas Adası, Ölüdeniz, Belcekız Plajı, Kelebekler Vadisi, Kalkan, Kaş ve batık kent Kekova’yı da görebilirsiniz.

4 Fethiye’ye geldiğiniz anda türkuaz ve lacivert renkli deniz ve günnük ( sığla) ağaçların, çamların, zakkumların birbirine karışan, Akdeniz’in yosun kokan rüzgarı sizi büyüleyecektir. Bu güzel beldeyi daha yakından tanımak isterseniz Fethiye limanından kalkan çok sayıdaki gezi tekneleriyle 12 adalara günübirlik yapılan turlara katılabilirsiniz. Körfezi bir inci dizisi gibi çevreleyen Yassıca Adalar, Tersane Adası, Göcek Adası, Domuz Adası, Zeytin Adası, Kızıl Ada , Gemiler Adası, Aya Nikola, Şövalye Adası ve Katrancı adası yörede "12 Adalar" olarak adlandırılır.

5 Yassıca ada Şövalye adası
Yassıca Adaları, Fethiye Körfezinde en romantik günbatımını fotoğrafını çekebileceğiniz yerlerden biridir. Rodos şövalyeleri yerleştiği için bu ismi alan ıssız bir adadır.Bu ince ve uzun ada Fethiye körfezini kapatır. Çok az sayıda insan yaşadığı bu adada herkes birbirini tanır.

6 Gemiler Adası: Ölüdeniz ya da Gemiler Koyu'ndan teknelerle ulaşılan bu ada üzerinde M.S yüzyıllar arasında yapılmış Bizans dönemine ait kilise kalıntıları bulunmaktadır. Hıristiyanlığın ilk yayılma merkezlerinden biri olması nedeni ile önem taşımaktadır. St. Nicolas olarak da bilinen ada, Mavi Tur teknelerinin uğrak yeridir.

7 Göcek Fethiye'ye 30 km. uzaklıkta, Fethiye-Muğla karayolu üzerindedir. Şirin bir balıkçı kasabası görünümünde olan Göcek, son yıllarda yat turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Göcek’e gittiğiniz zaman sahildeki restoranlarda yiyeceğiniz deniz ürünlerinin tadını asla unutamayacaksınız. Yat turizmi açısından dünya genelinde gözde bir yer olan Göcek , deniz yönü hariç çepeçevre çam ormanları ile donanmış eşsiz bir doğa harikasıdır

8 Kelebekler Vadisi Ölüdeniz'den 3-4 mil uzaklıkta, etrafı 350 m. yükseklikte dağlarla çevrili bu ilginç kanyon adını Temmuz-Eylül ayları arasında görülen "Jarsey Tiger" adlı kelebeklerden almıştır. Yaz kış akan küçük şelale, geniş kumsal, tertemiz deniz, pırıl pırıl çakıl taşları ve çevreyi süsleyen pembe zakkum çiçekleri ile küçük bir yeryüzü cenneti olan koya Ölüdeniz'den teknelerle ulaşabilirsiniz.

9 Ölüdeniz - Belcekız "Tanrı’nın Dünyaya bahşettiği cennet" olarak nitelendirilen Ölüdeniz, ünü ülke dışına taşan bir turizm merkezidir. Kıyılara kadar uzanan yemyeşil çam ormanları, içinde yeşilin, mavinin ve morun her tonunun görülebileceği ılık denizi, uzun kumsalı ile harika bir tatil yöresidir. Son yıllarda 1975 m. yükseklikteki Babadağı'nın doruklarından paraşütle atlayanlar, dünyanın en nefes kesici manzarasıyla karşılaşmaktadırlar. Yılın on ayı denize girme olanağı sunan bu eşsiz koyda çok sayıda turistik tesis, restoran, alışveriş merkezi gibi üniteler bulunmakta ve ilçeye 14 km. uzaklıktaki merkeze gün boyu dolmuşlarla ulaşım sağlanmaktadır.

10 Kabak koyu

11 Işıltılı yakamozlarında hülyaya dalmak , uyumak
Tülden bir perdeye bürünen seherinde uyanmak Karlı dağlarında , mavi koylarında cenneti bulmak Bir ömre bedeldir FETHİYE’de yaşamak Web:


"Bir başkadır benim memleketim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları