TR 2008 IB EN 04 “MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

Toplumsal Cinsiyet Etki Değerlendirmesi
PHARE TWINNING PROJECT TR 04-IB-EN- 04 TRAINING NATURAL MINERAL WATER 11 TO 15 JUNE Endüstriye yönelik eğitim Şişelenmiş sulara uygulanan gıda güvenliğinin.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
TÜRKİYE’DE MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ
STRATEJİK PLANLAMA TAHSİN YAZIR – KEMAL GÜRGENCİ
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
Gönülsüz Yeniden Yerleşim 0P 4.12: Finansal Aracılar ve Yeniden Yerleşim Planlama Araçları.
Yeniden Yerleşim Planlaması
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH Kimyasal Risk ve Güvenlik değerlendirme rehberi Nisan 2010, Türkiye.
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
1 Dr. Emmet Mc Mahon 18/10/13 NEDEN ÇEVRE İZNİ?. 2 BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK TEHLİKE ALTINDA Yok olmanın 6. dalgasına giriyoruz  16,000 tür tehlike altındadır.
ISO Çevre Yönetim Sistemi ve Çevresel Risk Analizi
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi Başkanlığı
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
ATIK YÖNETİMİNDE ENVANTER VE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) Arzu NURAY Şube Md. V.
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
1 Hububat ve Çeltik Alım ve Satış Esaslarına İlişkin Uygulama Yönetmelikleri İle Gelen Yenilikler
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Hazırlayanlar: Ömer Faruk GÜLSOY Adile TUNÇER Nisa KARAKUM
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
1 ÇEVRESEL İZİN GENEL BAKIŞ VE TEMEL AŞAMALAR No. 3.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
ISO 9001 standardı Maddelerinin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite Yönetim Sistemlerinde Dokümantasyon 4. Hafta.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
TÜPRAG a.ş. Göksel Alpaslan Alper Gürsoy
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
Modül 3: Çevresel Hedefler, Tedbirler Programı, Ekonomik Analiz, Muafiyetler Çevresel Hedefler Yannick Pochon Afyon, 2015.
Önemli Su Yönetimi Konuları nasıl seçilir? Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Önemli.
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
TÜRKİYE’NİN ÇEVRESEL PERFORMANSI
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
Yüzey Suları Risk Analizi Yannick Pochon Antalya Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Karakterizasyon Raporu Senad Ploco.
TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA DERSİ
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
BÖLÜM 9 ÇEVRE MEVZUATI UYGULAMALARI. Mevcut Bilinen Uygulamalar Kirlilik Kontrol Programları Çevresel Sorumluluk Sistemi Tesislerin tasarım, yapım ve.
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
UYGULAMALAR. UYGULAMALAR Evsel Tehlikeli Atıkların Toplanması Çöl Manzarası.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
SU ÇERÇEVE DİREKTİFİNİN UYGULANMASI VE NEHİR HAVZA
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Ahmet DOĞAN Uzman.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
Nükleer Güvenlik ve Mevzuat
KALABALIK RİSK YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLAMASI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

TR 2008 IB EN 04 “MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ” Maden Atıklarının Yönetimi TR 2008 IB EN 04 TR 2008 IB EN 04 “MADEN ATIKLARININ YÖNETİMİ” Maden Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğine ilişkin son gelişmeler hakkında bilgi Francis Cottard, RTA Antalya, 21/01/2012

İçerik Mevcut hukuki kapsamı değiştirme gerekliliği - Türkiye, maden atıklarının yönetimi için kullanılmakta olan Düzenli Depolama Direktifinin yerini alması için mevzuatını AB mevzuatına uyumlu hale getirmeyi talep etmiştir - Madencilik sektörünün aşağıdakiler bakımından kuralların basitleştirilmesi için Yetkili Kurumların sorumluluk ve görevlerinin netleştirilmesi gerekmektedir: Başlıca Kurum ve MIGEM gibi diğer bir Yetkili Kurum arasındaki görev ve yetki dağılımı nasıldır Atık yönetim planına ilişkin izin ve onay süreci Maden atığı bertaraf tesislerinin inşaatına ilişkin teknik gereklilikler Kapatma ve rehabilitasyon süreci Kontrol ve denetimler …

Maden atığının kontrolü hakkındaki yeni Yönetmelik Maden Atıkları Direktifinin mevzuata aktarılmasının sonuçları İki temel ilkeye sahiptir : Önleme İlkesi Oransallık İlkesi Yeni yönetmelikle aşağıdakiler teşvik edilecektir: Atık üretiminin ve tehlikeliliğinin azaltılması Geri dönüşüm/yeniden kullanım Emniyetli bertaraf Sahaya özgü yönetimi çözümleri Esnek ve açık bir mevzuat ! Dünyada mevcut olan diğer benzer mevzuatlardan daha fazla/daha az katı değildir

Maden Atıkları Yönetimine uygulanan Önleme İlkesi Amaçlar: Özellikle duraylılık ile su ve toprak kirliliğinin önlenmesine vurgu yapmak suretiyle, yaşam döngüsü süresince bütün maden atık bertaraf tesislerinin yönetiminden kaynaklanan etkileri önler ve azaltır. Yüksek riskli maden atık bertaraf tesisleri için büyük kazaları önler ya da büyük kaza sonuçlarını asgariye indirir. Önlemeye dayalı: Sorunların sonuçlarına (etkilerine) değil de sebeplerine müdahele etmeyi dikkate alır.

Aşağıdakileri savunur: Oransallık İlkesi Aşağıdakileri savunur: “Bir maden atığı bertaraf tesisinin yönetimi için gerekli olan herhangi bir teknik standart seviyesinin, maden atığı operasyonunun (işleminin) yaşam döngüsü boyunca neden olacağı potansiyel çevresel tehlikeyle orantılı olan bir karmaşıklık seviyesinde yapılması gerekmektedir” Bir maden atığı bertaraf tesisinin tasarımı/yönetimi için gerekli olan herhangi bir çalışma için de geçerlidir (örn. Risk değerlendirmesi, izleme analizi...) Başka bir deyişle: Çevresel ve sağlık riski bakımından gerekçelendirilmediği sürece aşırı (çok yüksek standart tekniği) fazla teknik çözüm uygulanması gerekmez!

Bize göre minimum seviyede etkili düzenleme… Toplumun, iş çevresinin ve çevrenin uygun bir şekilde korunması için bir minimum uygulama platformu oluşturur Özellikle de madene özgü yönetim çözümlerine öncelik tanıyarak araçlar bakımından esneklik sağlar (hem düzenleyici hem düzenleyici olmayan) Fakat endüstrinin, kendini uygunluğun yanı sıra sürdürülebilir kalkınma performansına adaması gerekmektedir!

Kabul edilen sahaya özgü yönetim çözümleri Daha fazla bilgi ve uzmanlık gerekmektedir! Jeoloji ve mineraloji bakımından cevher yatağı ve yerlerindeki değişkenlikleri, madenin işletilme süresinde kullanılan cevher zenginleştirmeleri (ve ilgili kimyasallar ve reaktifleri) hakkında geniş bilgi Madenin işletilme süresinde karakteristikleri (tehlikelilik) ve davranışları (liç potansiyeli) bakımından üretilen farklı atık türleri ile ilgili ayrıntılı bilgi Tesisin bulunduğu yerle ilgili hassasiyet ve çevre ve ve insan sağlığı riski (hidrojeoloji, jeoloji ve arazi kullanımı) bakımından sahanın konteksti hakkında doğru bilgi : Risk Değerlendirmesi yapılıp uygulanmalıdır! Sonuçlar: Yetkili Kurum için: Her ayrı duruma göre görüş bildirebilmesi için daha fazla iş ve uzmanlık Maden operatörü için: Operasyonun başında daha detaylı çalışmalar yapmak (ÇED, Risk değerlendirmesi, detaylı atık karakterizasyonu..)

Aşağıdakiler için rehberlik: Operatörün uygulaması gereken çözümler Mevcut En İyi Teknolojiler (BAT) temelinde olmalıdır Madencilik faaliyetlerinde Zenginleştirme Atıkları ve Pasaların Yönetimi ile ilgili ‘Mevcut en iyi Teknolojiler’ Referans dokümanı Amaçlar: Atık barajlarında kazaların önlenmesine yardım eder Zenginleştirme atıkları ve pasa yönetiminin “günlük performansını ” en iyi hale getirir Aşağıdakiler için rehberlik: Endüstri Kurumlar İlgilenen kamu Bulunduğu adres: http://eippcb.jrc.es/pages/FActivities.htm

Yeni Maden Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Maden atığı bertaraf tesislerinin emniyetli bir şekilde yönetilmesine odaklanacaktır Yaşam döngüsü boyunca ‘’Çevresel Yönetim’’ şeklinde bir düşünceye kayış Maden atıklarının doğru bir şekilde yönetilmesi için bir dizi doküman (rehber doküman ya da hukuksal olmayan araçlar) kullanılmasını gerektirir (Atık karakterizasyonu, risk değerlendirmesi, Maden Atığı Yönetim Planı, Atık geri kazanımı, vs) Mükerrer bilgiyi önler! ÇED aşamasında operatör tarafından doğru bir şekilde toplandıkları takdirde bilgilerin çoğu Direktif tarafından istenilen farklı doküman ve planlarda kullanılabilir

Eşleştirme Projesinden beklenen kilit çıktılar Yeni bir yönetmelik hazırlanıp 2012 ortalarında taraflara teslim edilecektir Farklı Yetkili Kurumların rollerinin netleştirilmesinde ve madencilik sektörü için daha basitleştirilmiş bir düzenleyici akış şeması tedarikinde yardımcı Farklı kurumların uzmanlarına yoğun eğitim verilmiştir Başlangıçta sınırlı bir çalışma grubu çerçevesinde (2011) Daha sonra, 2012’de planlanmış olan bir dizi seminer ve çalıştaylarla 100’den fazla kişinin eğitilmesi (bilgilerin dağıtılması)

Eşleştirme Projesinden beklenen kilit çıktılar Madencilik sektörü yakın gelecekteki eğitim çalışmaları ile seminer ve çalıştaylara dahil edilecektir 2011 ve 2012 için aşağıdakilerle ilgili eğitim çalışmaları yapmak üzere bir takım madenler seçilmiştir: Atık karakterizasyonu ve zenginleştirme atıklarından numune alma (2011) Zenginleştirme atıkları barajlarının tasarımı ve inşası (2011) Acil durum planlaması (2012) Atık Yönetim Planı (2012) Kapatma ve Denetim prosedürleri (2012) Konuların anlaşılması ve gerekliliklerin uygulanmasına yardımcı olması bakımından 15 kısa rehber dokümandan (araç kiti) oluşan bir dizi Türkçe olarak hazırlanmıştır

Eşleştirme Projesinin kilit çıktıları 7 Rehber Doküman halihazırda tercüme edilmiştir ve en kısa zamanda redaksiyonu tamamlanacaktır Maden atığı bertaraf tesislerinin sınıflandırılması (Rehber 2.1) Atık Karakterizasyonu (5 adetten oluşan 2.5 kodlu Rehber seti) Genel Gereklilikler Numune Alma Prosedürleri Inert atık karakterizasyonu Asit Maden Drenajı Karakterizasyonu Siyanür Karakterizasyonu Atık Yönetim Planı Formatı 7 adet daha hazırlanacaktır ! Küçük ve pratik kitapçıklar şeklinde tedarik edilecektir Ayrıca dünya genelinde (Avustralya, Kanada, ABD, vs) kullanılmakta olan en iyi uygulamalar ve standartları da içerir Nisan 2012’den itibaren çalıştaylar çerçevesinde açıklanıp tartışılacaktır İnert atık listesi hazırlanma aşamasındadır Bir çalışma grubu çerçevesinde hazırlanacak olup, madencilik sektörüne önerilip tartışılacaktır (2012’nin ikinci yarısı)

Bize ulaşabileceğiniz web sayfamız: http://www. madenatiklari Bize ulaşabileceğiniz web sayfamız: http://www.madenatiklari.com TEŞEKKÜR EDİYORUM