ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
Advertisements

VELİ GURUR MEKTUBU PROJESİ
ŞEKER İLKÖĞRETİM OKULU
BORUSAN ASIM KOCABIYIK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013/2014
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
REHBERLİK DERS II.
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
FEVZİ PAŞA ORTAOKULU PROJENİN ADI: PROJENİN ADI: EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
YARIN SİZDEYİZ.
STRATEJİK PLANLANMA DA İZLEME DEĞERLENDİRME
TAHİRİNİ DURAN DUDU GÜMÜŞ İLKOKULU VE ORTAOKULU YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
Sınav Rehberliği Konusunda
ZİYARET İLKOKULU ANASINIFI
YARINLAR İÇİN YARIN SİZDEYİZ
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
ÖĞRETİM YILI 8.SINIFLAR ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI ATKARACALAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
OKUL VELİ EL ELE PROJESİ ŞAPHANE 2012
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sistemin temel niteliği, öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
KAMAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  (TEOGS) Sınavına Hazırlık Ve Başarıyı Artırma.
ELMADAĞ MESLEKİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU ETKİNLİKLERİ HAZIRLAYANLAR AYFER YILDIZ NAGİHAN KARACA TÜLAY REÇBER.
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Bilgilendirme Semineri
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
OKULLARDA BAŞARIYI ARTIRMA PROJESİ (OBAP)
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
ELAZIĞ MESLEKİ EĞİTİM BİLGİ MERKEZİ İl Milli Eğitim Şube Müdürü
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YUNUS EMRE ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
BAŞARIYI OKULLA YAKALA PROJESİ (BOYAP)
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN.
Rehber Öğretmenlerimiz Elif BAŞ BULUT Mustafa ŞENDEN Hoş geldiniz
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
Destek Eğitim Odaları.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER.
AMAÇ, İÇERİK VE AKADEMİK YAKLAŞIM UYGULAMA SÜRECİ BEKLENEN SONUÇLAR.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI
YARINLAR İÇİN YARIN SİZDEYİZ
BURHANİYE HMFK ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
REHBERLİK DERS II.
Sunum transkripti:

ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULUM ve AİLEM PROJESİ

PROJENİN ÖZETİ Çan ilçesinde her kademede eğitim gören öğrencilerden başarı ve davranışlarına, velilerin okula ilgilerine göre her sınıftan belli sayıda öğrenci tespit edilecektir. Ailenin çalışma koşullarına göre belirlenen tarihte evlerine gidilerek öğrenci ve ailenin durumu ile ilgili bilgiler edinilecektir. Ziyarete giden görevlilerce değerlendirme formu doldurulup okul müdürlüğüne teslim edilecektir

PROJE UYGULAYICISI OKULLAR Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm okullar

PROJENİN SÜRESİ Proje 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem itibari ile uygulanmaya başlanacaktır. Proje sürecinde yapılacak değerlendirmelerde olumlu sonuçların ortaya çıkması durumunda 2012-2013 eğitim öğretim yılında da uygulanmasına devam edilecektir.

PROJENİN AMACI a-Okulu ve aileyi erişilebilir kılmak. b-Öğrencilerimizin ve ailelerinin okul ile olan bağlarını güçlendirmek c. Çocuklarının eğitimine katkıda bulunmaları konusunda aileleri bilgilendirmek, okul aile işbirliğinin önemini anlatmak. d. Okul veli ilişkilerini geliştirerek başarıyı olumsuz etkileyecek faktörleri yerinde tespit ederek gerekli önlemleri almak. d. Okulu ailenin de eğitildiği bir yere dönüştürmek. e. Aile ile iletişimi sürdürülebilir hale getirip aileyi okul kültürünün bir parçası haline getirmek. f. Veli ve diğer paydaşların okula ilgi ve desteğini arttırmak. g. Okul yönetimi- öğrenci-öğretmen-veli ilişkisini güçlendirerek öğrenci ve velinin okula karşı tutumunu iyileştirmek. h. Öğrencilerin kendilerini özel ve önemli hissetmelerini sağlayarak veli ve okul ilişkilerinde yaşanan kopukluklara çözüm bulmak.

PROJENİN KAPSAMI Çan İlçesi genelindeki her kademede eğitim veren okulların tüm öğrencileri Proje kapsamında yapılacak ev ziyaretlerinde; okullarda tespit edilen dezavantajlı öğrenciler, İlköğretim okullarının 8.sınıf ve Ortaöğretim okullarının 12. Sınıf öğrencilerine öncelik verilecektir.

PROJENİN YÖNETİMİ Proje İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Yürütme Kurulu, Okul Müdürlükleri, Okul Aile Birlikleri işbirlikleri işbirliğine dayalı olarak katılımcı bir anlayışla yürütülür.

PROJE UYGULAMA AŞAMALARI a-Proje ve işleyişi hakkında okullarda öğrenci, öğretmen ve veliler bilgilendirilecektir. b-Okullarda sınıf ve öğrenci sayılarına göre ziyaret ekipleri oluşturacaktır. c-Bu ziyaret ekipleri 2-4 öğretmen ve bir idareciden oluşturulmalıdır. d- Proje kapsamında yapılacak ev ziyaretlerinde; okullarda tespit edilen dezavantajlı öğrenciler, İlköğretim okullarının 8.sınıf ve Ortaöğretim okullarının 12. Sınıf öğrencilerine öncelik verilmelidir. e- Ziyaret ekipleri tarafından bu ziyaretlerin yeri ve zamanını gösteren ziyaret planı (EK 1) oluşturulacaktır. Yapılacak plana göre, velilere önceden haber verilerek ilgili öğrencinin evi ziyaret edilecektir. f- Ziyaretlerde hoşgörülü, empatik, eleştirel olmayan bir iletişim dilinin kullanılmasına özen gösterilmeli ve ziyaret esnasında kısaca öğrencinin genel durumu hakkında bilgi verilmeli aynı zamanda aile içi iletişim, arkadaşlık ilişkileri, çocuk-ergen gelişimi ve psikolojisi, meslek seçimi, sınıf geçme ve SBS, LGS –YGS sınav sistemleri hakkında vb. konularda sohbet içerisinde yer verilmelidir. g-Proje kapsamında yapılan ziyaretlerde veli, öğrenci ve aile için özel ve hassas konuların kesinlikle gizli kalmasına önem gösterilmelidir. h-Ziyaret esnasında veli için sakıncası yoksa resim çekimi ve kamera ile görüntü kaydı yapılabilir. i-Her ziyaret sonrasında Aile Tanıtım Formu ziyarete giden öğretmenler tarafından doldurularak okul idaresine sunulacaktır.

PROJE UYGULAMALARININ İZLENMESİ Mart ayında başlayan uygulama ile Nisan ve Mayıs ayında yapılan aile ev ziyaretlerine devam edilmektedir. Tüm okullarla yapılan planlama doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürü de her akşam farklı bir okulun yaptığı ev ziyaretlerine katılmaktadır.

PROJE ÖRNEK OLAY Çan Teknik ve Endüstri meslek Lisesi ev ziyareti için devamsızlık problemi olan bir öğrenciyi seçmiştir. Okul yönetimi ,okul rehber öğretmeni ve sınıf ve meslek dersi öğretmeninden oluşan öğretmenlerden oluşan 4 kişilik bir ekip ile öğrencinin evine ziyaret düzenlenmiştir. Düzenlenen ziyaret ile öğrencinin devamsızlık probleminin sebepleri okul tarafından tespit edilerek öğrenci ve aile ile iyi bir işbirliği geliştirilerek devamsızlık sorunu çözülmüştür.

OKULUM VE AİLEM PROJESİ EV ZİYARETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

PROJENİN GENEL DEĞERLENDİRİLMESİ Okulum ve Ailem Projesi Okul Raporu hazırlanarak Haziran ayı sonuna kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

OKULUM VE AİLEM PROJESİ EV ZİYARETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

OKULUM VE AİLEM PROJESİ EV ZİYARETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

OKULUM VE AİLEM PROJESİ EV ZİYARETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

OKULUM VE AİLEM PROJESİ EV ZİYARETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

OKULUM VE AİLEM PROJESİ EV ZİYARETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER