Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN."— Sunum transkripti:

1 ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN Rehberlik Bölüm Başkanı Abbas BOZKURT RAM Müdürü

2 Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Okula Uyum Çalışmaları Okulda Görevli Diğer Personelin Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukları Kabulü Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Velilerinin Tutumları Diğer Velilerin Çocuklarının Sınıfındaki Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukları Kabulü

3 Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Okula Uyum Çalışmaları Okulda Görevli Diğer Personelin Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukları Kabulü  Bilgilendirme yapılmalı ancak gizlilik ilkesine dikkat edilmeli.  …

4 Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Okula Uyum Çalışmaları Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Velilerinin Tutumları  Tanılama sonucu yaşananlar.  Okulda bulunma süreleri  Öğretmen ve yönetimle iletişim ..

5 Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Okula Uyum Çalışmaları Diğer Velilerin Çocuklarının Sınıfındaki Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukları Kabulü  Müdahalede bulunmalarını engellemek.  Öğrenciye veya veliye soru sormak.  Kendi çocuklarına özel eğitim gereksinimin izahı.

6 YÖNETICILERE DÜŞEN GÖREV VE SORUMLULUKLAR ÖĞRETMENLERE DÜŞEN GÖREV VE SORUMLULUKLAR AILELERE DÜŞEN GÖREV VE SORUMLULUKLAR Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitiminde Görev ve Sorumluluklar

7 Yöneticilere Düşen Görev ve Sorumluluklar Öğretmenlere Düşen Görev ve Sorumluluklar Ailelere Düşen Görev ve Sorumluluklar

8 KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDEKİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI MIZ NELERDİR? Okul Yönetimi  Kaynaştırma eğitiminin en iyi şekilde uygulanması ve kaynaştırma eğitiminde rol alan diğer öğrencilerin, üzerine düşeni kolaylıkla yapabilmesi için, okul yönetiminin kaynaştırma eğitimine, gereğine ve önemine inanması gerekmektedir.

9 KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDEKİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI MIZ NELERDİR? Okul Yönetimi  Kaynaştırma uygulamaları yapılan okul ve kurumlardaki personel, diğer öğrenciler ve onların aileleri, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin özellikleri hakkında okul idaresince yapılan planlama doğrultusunda oluşturulan BEP geliştirme birimindeki ilgili kişilerce bilgilendirilir.  Okul ve kurumlarda, kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrencilerin bir sınıfa en fazla iki öğrenci olacak şekilde eşit olarak dağılımını sağlar.

10 KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDEKİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI MIZ NELERDİR? Okul Yönetimi  Kaynaştırma uygulamalarına başlamadan önce personel ve özürlü çocuğun akranları ile ön hazırlık yapılmalı, hizmet içi eğitimlerle tüm personelin rollerine hazırlanması sağlanmalıdır.  Bazı sınıf öğretmenlerinin, özürlü çocukların sınıftaki diğer öğrencilerin başarılarını düşürdüğü gibi önyargıya sahip olmasından dolayı okul ortamındaki bu olumsuz düşünceyi ortadan kaldırmak için kaynaştırma uygulamaları ile ilgili olumlu bir okul kültürü oluşturmalıdır.

11 KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDEKİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI MIZ NELERDİR? Okul Yönetimi  Sınıf, plan ve müfredatta kaynaştırma programının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde değişiklikler yapılmalı, özürlü öğrenciler için uygun eğitsel metot, materyal ve destek hizmetleri sağlanmalıdır.  Sınıf öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri varsa gezici özel eğitim öğretmenleri, yöneticiler ve anne-babalar özürlü çocuğun eğitim uygulamalarının ve planının bir parçası olmalı, aralarında iyi bir iletişim sistemi geliştirilmeli, gerekli yönetim desteği, personel ve mali kaynakları sağlanmalıdır.

12 KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNDEKİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI MIZ NELERDİR? Öğretmenler  Kaynaştırma eğitimine başlamadan önce öğrenciyi ve sınıfı hazırlar,  Kaynaştırma eğitimine alınan öğrencinin eğitsel gereksinimlerini ve işlevde bulunma düzeyini belirler,  Kaynaştırma eğitimine alınan öğrencin için eğitsel amaç saptar,  Kaynaştırma eğitimine alınan öğrencinin öğretimini kolaylaştırıcı ve destekleyici etkinliklerde bulunur,  Kaynaştırma eğitimine alınan öğrencinin diğer öğrencilerle etkileşimini sağlar,  Kaynaştırma eğitimine alınan öğrenci ile gerçekleştirilen öğretimin etkililiğini değerlendirir.

13 Ölçme ve Değerlendirme (Sınav) BAŞARILAR


"ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları