WORK AND TRAVEL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS OFİSİ.
Advertisements

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
ERK İSG&İK –
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI UYGULAMALI İŞVEREN ZİYARETLERİ EĞİTİMİ.
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Ahmet Hakan BAYRI İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
SODES BİS SİSTEMİ.
Staja başlamadan 20 gün Öncesinde Bu slaytta geçenleri tamamlamış olmanız gerekmektedir.
ERASMUS OFİSİ KAZANANLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN İş Müfettişi İş Müfettişi
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
2013-SBS UYGULAMA TAKVİMİ SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TAKVİMİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTEN YAYIN TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV SONUÇLARININ İLANI.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
6458 SAYILI KANUN KAPSAMINDA
ENGELSİZ YER HİZMETLERİ; ÖNCELİĞİMİZ MEMNUNİYETİNİZ Havaalanı ulaşımında tüm engellerin yerini konfor ve rahatlık aldı. Güvenli, rahat ve keyifli bir uçuş.
KAYIT KONAKLAMA FORMU KİŞİSEL BİLGİLER UNVAN:_______________________________________________________________ ADI – SOYADI:_______________________________________________________________.
Almanya'da Diploma Denklik
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
DENIZ YOLU YOLCU TAŞıMACıLı Ğ ı ZORUNLU MALI SORUMLULUK SIGORTASı CEM İ L GÖKTAŞ 1.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
INSA300. İnşaat sektöründe ilk elden deneyim kazanmak Teori ve pratiği birleştirmek Teknik rapor yazmayı öğrenmek.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
GAZİANTEP SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürüğü 22/2/2017 İŞKUR «ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK» İSTİHDAM DESTEKLERİ.
SUMMER Work and Travel Program 2012.
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
TİTUBB - ÜTS GEÇİŞİ.
2017 – 2018 AKADEMİK YILI DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
INSA300 YAZ STAJİ.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
INSA300.
Havalimanı Check-in İşlemleri
Advance Passenger Information System Peşin Yolcu Bilgilendirme Sistemi
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
ESM Staj Bilgilendirme
1 Nisan 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS İlkbahar Dönemi) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME.
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
YARIM ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULAMASI ZAFER ŞENTÜRK İMD
Sunum transkripti:

WORK AND TRAVEL

HAVALİMANI Uçuş Pulu; Uluslararası uçuşlarda, bütün öğrenciler havalimanında vezneden uçuş pulu alırlar.

Aktarmalı uçuşlar; Saatini değiştirmeyi unutma!!!! Aktarmalı uçuşlarda, iniş yapılan ve beklenilen bütün havalimanlarında bilet üzerinde yazan hareket saatleri o bölgenin yerel saati üzerinden takip edilmelidir. Yani öğrenci bilet üzerinde yazan uçak kalkış saatini kendi saatine göre değil havalimanında bulunan saate göre takip etmelidir.

Kapılar değişebilir.. Uluslararası uçuşlarda, kapılar sık sık değişmektedir. Bilet üzerinde yazan kapı numarası değişebilir ve bu sebeple öğrenciler sürekli olarak ekranları ve anonsları takip etmelidir.

I94 Belgesi I94 belgesi, öğrenciler Amerika’ya giriş yaptıktan sonra online alınan belgedir ve sosyal güvenlik numarası başvurusunda kullanılır. Bu belge pdf şeklinde öğrenci Amerika’ya vardıktan sonra danışmanlar tarafından mail olarak gönderilir.

SEVIS AKTIVASYONU; Sevis aktivasyonu, öğrencinin sponsoruna ben Amerika’ya giriş yaptım programımı başlatabilirsiniz bilgisini online bildirmesidir. Varış yapan her öğrenciye bu aktivasyon linki mail atılacak ve aktivasyonunu nasıl yapacağı ile ilgili bilgi mail yoluyla verilecektir.

SOSYAL GÜVENLİK NUMARASI; Amerika’da yasal olarak çalışabilmek için sosyal güvenlik numarası alınması zorunludur. Amerika vergi dairesi çalışanları bu numara ile takip eder. Öğrenciler ssn başvurularını sevis aktivasyonlarını yaptıktan sonra başvurabilirler. Amerika’ya vardıktan sonra ilk 10 gün içinde yapmaları tavsiye edilir. Gerekli evraklar ile birlikte Amerika’da bulunduğunuz bölgenin vergi dairesi ofislerinden birine giderek başvuruda bulunabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik numarası için gerekli evraklar; 1) DS2019 form 2) PASAPORT 3) I94 form (danışmanınız tarafından mail olarak gönderilir) 4) job offer

Aylık Mailler; Sponsorlarınız size program boyunca her ay için anket şeklinde aylık mailler gönderecektir ve bu anketleri cevaplandırmanız çok önemlidir. Maillerini düzenli olarak kontrol etmeyen ve sponsor maillerine cevap vermeyen öğrencilerin programları sponsorlar tarafında iptal edilebilir.

Kültür Şoku

Unutmayalım ki !! Ev değiştirdiğimizde bile bazı sıkıntılar yaşayabiliyor ve alışma süresine ihtiyaç duyabiliyorken ülke değiştirmenin insan üzerinde bunalım yaratması ve kendisini kötü hissetmesine sebep olması kaçınılmazdır. Bu durumda öğrencilerden tek beklentimiz, yaşadıkları bu sürecin herkesin başına geldiğini ve geçici olduğunu bilmeleri gerektiğidir. Ailenizi aramak yerine danışmanlarınızla iletişim kurup tavsiyeler almak en iyi yöntemdir. Ama tabi ki oraya alışmak, uyum sağlamak ve keyif almak sonuç olarak öğrencinin kendi sabrı ve sonucu olacaktır.

İş değiştirme; -Öncelikle, öğrenci DS2019 formu üzerinde belirtilen işine karşı sorumludur. -Öğrenci iş değiştirme için haklı sebeplere sahip ise öncelikli olarak işvereni ve sponsoru ile görüşüp çalışma şartlarını iyileştirmeye çalışmalıdır. -Bütün çabalarına rağmen şartları iyileştirilmezse kendisine yeni bir iş bulup, bulduğu işin yöneticisine yeni bir job offer doldurtup sponsoruna iş bırakma nedenlerini anlatarak job offerını gönderir ve bu işte çalışmak için izin ister. -Öğrenci kesinlikle ama kesinlikle sponsorun izni ve onayı olmadan hareket etmemelidir. Aksi takdirde programı iptal edilir. -Sponsor öğrencinin bulduğu yeni işi onayladıktan sonra, öğrenci ilk işverenine karşı 15 gün daha kendisiyle çalışmak ile sorumludur ve daha sonra ilk işini bırakıp yeni işine başlayabilir.

Bu süreçte, yapılan her şey Troy danışmanları bilgisi dahilinde olmalıdır. Kural ihlali yapan ve bunun sonucunda, programı ihlal edilen öğrenciye karşı Troy’un hiçbir şekilde sorumluluğu kalmaz.. Program iptali; Programı iptal edilen öğrenciye 1 ay seyahat izni verilir ve daha sonra Türkiye’ye dönmesi söylenir. Bu kurala uymayan ve izinsiz olarak çalışmaya devam eden öğrenci ‘’overstay’’ olarak sisteme işlenir ve daha sonraki süreçte Amerika için vize almak istediğinde sıkıntı yaşar.

Sağlık Sigortası; Sponsorlarınız tarafından uygulanan sağlık sigortanız acil durumları kapsamaktadır. Yani öğrenci, diş ağrısı, göz muayenesi, vb. acil olmayan sağlık hizmetleri için faturalandırılır. Bu sebeple aciliyeti olmayan sağlık problemlerinizi Türkiye’de çözmeniz tavsiye edilir. Buna ek olarak ciddi sağlık problemleri ve doktor ihtiyaçlarınızda hastane acilleri yerine kliniklere gitmeniz gerekmektedir ve mutlaka tedavi öncesi kliniğe sigortanızın tedavi masraflarınızı karşılayıp karşılamadığını teyit ediniz.