Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Havalimanı Check-in İşlemleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Havalimanı Check-in İşlemleri"— Sunum transkripti:

1 Havalimanı Check-in İşlemleri

2 Dönem boyunca SKYLIFE ve Pegasus Dergilerini inceleyecek, rezervasyon sürecinden uçaktan inene kadar geçen süreci ele alacağız. Bu iki havayolunun hangi şehirlere uçtuklarına bakıp, Amadeus sistemi için de önemli olan Şehir kodlarını çalışacağız.

3 1. Havalimanında check-in sırası beklemeden işlemlerini internet üzerinden yapabilir miyim?
Havalimanı'nda bekleme sürenizi azaltmak için check-in işlemlerinin uçtuğunuz havayolunun internet sitesini kullanarak yapabilirsiniz. Eğer kargoya verilecek bavulunuz yoksa, bu işlem sonrasında alacağınız kağıt çıktı ile kontrol noktalarından geçebilirsiniz. İşte yapacağınız işlemler:

4 Öncelikle bileti aldığınız havayolu şirketinin web sitesine girin
Öncelikle bileti aldığınız havayolu şirketinin web sitesine girin. Unutmayın, bu işlemler şirketlere göre değişmekle birlikte genelde kalkış saatinden 24 saat önce başlayıp 90 dakika kalıncaya kadar gerçekleştirilebilir. 

5 İnternet sitesinde online check-in bölümüne girin
İnternet sitesinde online check-in bölümüne girin. Forum adınızı ve soyadınızı,  elektronik bilet numarası ya da PNR olarak adlandırılan rezervasyon numarasını ilgili yerlere girin. Rezervasyon kaydınızdan check-in yapmak istediğiniz yolcuları seçebilir, bağlantılı tüm uçuşlarınıza check-in yapabilir, tüm uçuşlara ait koltukları seçebilir, koltuk değiştirme imkanından faydalanabilirsiniz. 

6 İstediğiniz koltuğu işaretleyin
İstediğiniz koltuğu işaretleyin. Eğer varsa, vereceğiniz bagaj sayısını seçin. İşleminizi onaylayın. Bu işlemden kağıt çıktısı alın. Ayrıca bilgileri yedeklemek için cep telefonunuza mesaj gönderilmesini de isteyebilirsiniz.

7 2. On-line check-in'imi tamamladım. Havalimanında neler yapmalıyım?
Eğer kağıt çıkış alamadıysanız, havayollarının internetten check-in işlemleri için ayrılan bölümüne gidin. Uçağa biniş kartınız görevli tarafından hemen hazırlanacaktır. Kağıt çıktınız varsa ve bagaj vermiyorsanız doğrudan kontrol noktasına gidebilirsiniz. Burada çıkış aldığınız kağıdı kimliğiniz ile birlikte göstermeyi unutmayın.

8 Eğer bagajınız varsa bunu kontuara verebilirsiniz
Eğer bagajınız varsa bunu kontuara verebilirsiniz. Bazı havalimanlarında havayolu şirketlerinin sadece internet check-in'i yapanlara özel bagaj verme kontuarları bulunuyor.

9 3. Self Check-in nasıl yapılır? 
Check-in işlemini internet üzerinden yapamadıysanız havalimanında hiç uzun kuyruklara girmeye gerek yok. Yapacağınız tek şey self check-in makinelerini kullanarak işleminizi yapmak. İşlemleri nasıl yapacaksınız? Havalimanlarında bulunan Self Check-in cihazlarının ekranına dokunarak uygulamayı başlatabilirsiniz.  Havayoluna ait özel bir mil kartınız yoksa herhangi bir banka kartınızı kullanarak ad, soyad ve rezervasyon numarası (PNR) veya elektronik bilet numarası gibi bilgileri girin. 

10 Biletini internet üzerinden kredi kartı ile alan yolcular ise self check-in sırasında da aynı kredi kartını kullanmalıdır. Uçuş numarası veya rezervasyon numarasını girerek uçuşunuza ulaşabilirsiniz.  Beraberinizde check-in yapmak istediğiniz yolcular varsa onları da kendi adınızla birlikte listeden seçebilirsiniz. 

11 Koltuğunuzu seçin. Biniş kartınızı bastırın
Koltuğunuzu seçin. Biniş kartınızı bastırın. Böylelikle doğrudan uçuş kapısına gidebilirsiniz.   Bagajınız var ise check-in bankolarından ya da Bagaj Teslim Bankosundan bagajınızı teslim edip işleminizi tamamlayabilirsiniz.

12 4. Cep telefonundan mobile check-in yaptırın?
Yeni nesil akıllı telefonlarla check-in işlemlerini yaptırabilirsiniz. Bunun için uçtuğunuz havayolu şirketinin mobil uygulamasını indirin. İşlemi gerçekleştirdikten sonra size bir barkod gönderilecek. Bu barkodu gösterip arındırılmış salona girebilirsiniz. Köprüde ise barkodu sisteme okutmanız gerekiyor.

13 Kaynak


"Havalimanı Check-in İşlemleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları