İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
Advertisements

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Hedefler, Faaliyetler, Performans Kriterleri
Stratejik yönetim işletmenin dış çevresini (rakipler, pazar-piyasa, ürünler, müşteriler, aracılar, tedarikçiler) analiz eder. İşletmenin geleceği ile.
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

İÇ KONTROL SİSTEMİ VE İÇ KONTROL STANDARTLARI
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
Stratejik Yönetim Modeli ve Uygulama Süreci
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU GÜZ DÖNEMİ FAALİYETLERİ A. Kurullar, Komisyonlar, Toplantı ve Törenler A.1. Kurullar A.2. Komisyonlar A.3. Toplantılar:
24 Kalite yönetimi.
MALİ YÖNETİM VE KONTROL ALANINDA YAŞANAN GELİŞMELER VE HEDEFLER Mehmet BÜLBÜL Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı 1 Mayıs.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
KURUMSAL AÇIDAN iKS Kurumsal Amaçlar Öz Değerlendirme ve Teknik Özellikler.
MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNDE KALİTE ARAYIŞI GAZİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜDEK DEĞERLENDİRMESİ DENEYİMİ Şefaatdin YÜKSEL Gazi Üniversitesi.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
STRATEJİK PLANLAMA.
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
Mühendislikte Akreditasyon ve Kalite Sistemi. Sunum İçeriği MÜDEK MÜDEK Kurumun Sorumlulukları Kurumun Sorumlulukları Hazırlık Aşaması Hazırlık Aşaması.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
27 Ağustos 2015, SAÜ Senato European University Association (EUA) Institutional Evaluation Programme (IEP)
İTÜDEK İTÜ Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu Faaliyetler 2006/2007.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
28 Mayıs 2010 Maltepe Üniversitesi Eğitimde Kalite Çalışmaları, BTA Dönemi Bolonya Uzmanları Ulusal Takımı Projesi “Yeni Kurulan Yükseköğretim.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu
KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ MEVZUATI
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü
Sunum transkripti:

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ Kalite Temsilcileri Toplantısı - 1 15.01.2019 Prof. Dr. Güner ARKUN Nilgün KORKMAZ (SGDB)

ÜNİVERSİTEMİZDE KALİTE ÇALIŞMALARI Kurumsal İç/Dış Değerlendirme Stratejik Plan Hazırlanması (2019-2023) Akreditasyon

İÇ/DIŞ DEĞERLENDİRME İç Değerlendirme: Bir yükseköğretim kurumunun, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin kalitesinin ve kurumsal kalite geliştirme çalışmalarının, senato tarafından kurulan komisyonlar tarafından değerlendirilmesidir. Dış Değerlendirme: Bir yükseköğretim kurumunun veya bir programının, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerin kalitesini, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yetkilendirilen dış değerlendiriciler tarafından yürütülen dış değerlendirme sürecidir.

KURUMSAL STRATEJİK PLANLAMA Üniversitelerin belirlediği misyon, vizyon çerçevesinde rekabetçi bir kurum olabilmeleri için, faaliyetlerini planlı bir şekilde yürütmesi önem taşır. Üniversitelerde uygulanmakta olan stratejik yönetim süreci; orta ve uzun vadede odaklanılması gereken önceliklerin belirlenmesi, stratejik amaç ve hedefler; bunlara yönelik faaliyetler, kaynak kullanımı, performans kriterleri belirlenmesi; performans izlenmesi ve değerlendirilmesi konularını kapsar.

AKREDİTASYON Bir dış değerlendirici kurum tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçme, değerlendirme ve dış kalite güvence ve sertifikasyon sürecidir.

YÜKSEKÖĞRETİM KALİTE KURULU (YÖKAK) Yükseköğretim Kalite Kurulu web sayfasına www.yokak.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı bünyesinde kalite güvence sistemini tesis etmek amacıyla iki alt birim oluşturulmuştur. Bu birimler; * Kurumsal Strateji Planlama Birimi ve * Kalite Koordinasyon Birimi’nden oluşmaktadır. Üniversitenin Stratejik Planı ile Kalite Güvence Sistemi koordineli bir şekilde üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı bünyesinde yapılan çalışmalarla yürütülmektedir.

ORGANİZASYON Kalite Kurulu Kalite Komisyonu Stratejik Planlama Ekibi Akademik/İdari Birim Kalite Komisyonu Birim Kalite Temsilcileri

Birim Kalite Temsilcileri (Bölüm, Birim) ORGANİZASYON Akademik/İdari Birim Kalite Komisyonu (Fakülte, MYO, Daire Başkanlığı) Birim Kalite Temsilcileri (Bölüm, Birim)

YAPILACAKLAR Gedik Üniversitesi Stratejik Planı 2019-2023 hazırlanmaktadır. (Nisan 2019 teslim) Gedik Üniversitesi İç Değerlendirme Raporu 2018 (2017 yılı raporu güncellenerek sunulacaktır. Mart 2019) Üniversitemiz Dış Değerlendirmeye Girecektir. (Dış Değerlendirme Raporu alacağız)

YAPILACAKLAR Kalite güvencesine sistemine yönelik olarak mevzuat ve yönetimsel altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlanmış olup, çalışmalar sürdürülmektedir. Kalite ekipleri (Kurullar, komisyon, temsilci) oluşturulmuştur. Dijitalleşme (Yönetim Bilgi Sistemi) ve fiziksel alt yapı imkanlarının geliştirilmesi devam etmektedir. Üniversitemiz hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik olarak akademik ve idari birimlerin performans ölçütlerinin tespit edilebilmesi için akademik ve idari personel ile toplantılar düzenlenecektir.

PROGRAM DEĞERLENDİRME İÇERİĞİ 1. Eğitim -Öğretim Planlama 2 PROGRAM DEĞERLENDİRME İÇERİĞİ 1. Eğitim -Öğretim Planlama 2. Araştırma 3. Öğrenciler 4. Öğretim kadrosu 5. Fiziksel İmkanlar 6. Kurumsal Destek 7. Karar Alma Süreçleri 8. Sürekli İyileştirme Planları

Kalite çalışmalarına Üniversitemiz Web sayfasında “Kalite Yönetimi” sekmesinden erişilebilir. Kaliteye ilişkin bilgi/belge ve süreçler geliştirildikçe bu sayfaya eklenmektedir. (http://www.gedik.edu.tr/universitemiz/kurumsal/kalite-yonetimi/ ) Üniversitemiz henüz Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından değerlendirilmemiştir. Kurumumuz tarafından bildirilen dış denetim tarihi 2019 yılıdır.

Kalite güvence sisteminin oluşturulması ve bu süreçlerin detaylandırılarak uygulamaya alınmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda Kalite Komisyonu tarafından Fakülte/Müdürlük/Yüksekokullar seviyesinde öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilere yönelik düzenli olarak kalite farkındalık ve bilgilendirme seminerleri sürdürülecektir.

KATILIMCILIK Üniversitemizdeki Kalite süreçlerine tüm üniversite çalışanlarımızın aktif katılımı beklenmektedir. Kalite sistemlerinin kurulması ve sürdürülebilmesi için katılımcılık önemlidir. Yükseköğretimde kalite sistemleri ile eğitim-öğretimde kalitenin yükseltilmesi, eğitim-öğretim süreçlerinin yönetimini ve izlenebilirliğin kolaylaştırılmasını amaçlanmaktadır. Öğrenci odaklı olan sistem, öğrenciye nitelikli bilgi ve beceri kazandırmayı hedeflemektedir.

Tesekkür Ederim…