Baş immobilizasyonu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü
Advertisements

TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 5 KESME. Esası? Oksijen saflığının etkileri? Kesme üfleci ve çalışma şekli? Yüzey kalitesi değerlendirmesi?
İLK YARDIM. Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun.
1-) Otoyollara girerken hangi şeridi kullanmak zorunludur
TÜRBİNLER Yrd. Doç. Dr. Nesrin ADIGÜZEL.  Türbinler; su, buhar veya gaz gibi akışkanların enerjisini mekanik enerjiye çeviren makinelerdir. Türbinler;
HAZIRLAYAN AYŞE KAÇAR. Hastalılar kullanılan ilaçlar vb. nedenlerle vücut direncinin düşmesi sonucu fırsatçı mikroorganizmalar ağız içinde enfeksiyon.
Konu : Durma – Duraklama – Parketme Kuralları
ELLE YÜK KALDIRMA VE TAŞIMA İŞLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA TEMEL BİLGİLER. Korunmak Önemlidir! Dişlerinizi günde en az 2 kere fırçalayın Süt, taze meyve sebze tüketin. Yemek aralarında.
HASTA VE YARALI TAŞIMA Her kazanın kendine özgü koşulları vardır. Ancak yaralının kaza ortamından çıkartılmasında genel kurallarda vardır ve bunların bilinmesi.
FATİH MERCAN GÖKSU İ.Ö.O 5/B SINIFI ÖĞRENCİSİ SİLİFKE/MERSİN
Öğretim  Öğrenci gelişimini amaçlayan, öğrenmenin başlatılması, sürdürülmesi ve gerçekleştirilmesi için düzenlenen planlı etkinliklerden oluşan bir süreçtir.
HASTA TAŞIMA TEKNİKLERİ.
ODUNPAZARI ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
Deri Kıvrım Kalınlıkları
PNÖMONİ.
2015 YGS ANALİZ KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen YGS ANALİZİ (TÜRKÇE)  YGS’nin 40 soruluk Türkçe kısmında ağırlık; sözcük, cümle ve paragraf düzeyinde.
BEBEKLERDE TEMEL YAŞAM DESTEĞİ MERT KIZIL 39 RAMAZAN ÇİL 11/A.
Ünite 2.
HASTA / YARALILARI TAŞIMA TEKNİKLERİ
TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ
Kanatlılarda kesim.
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
DENİZ ÜZERİNDE YAĞIŞ ÖLÇÜMÜ
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ TEMEL YAŞAM DESTEĞİ
Evde Bakım İçin En İyi Hasta Yatakları
DENEYSEL TERTİPLER VE PAZAR DENEMESİ
Çiti Kilim Örme.
Hava Yolu Tıkanıklığı Sağlık Sunumları:
TEK KAÇIŞ NOKTALI PERSPEKTİF
HAVA K İ RL İ L İĞİ. BGHKJ GTÖYJÖF.
Fen Ve Teknoloji ÜNİTE 1 : Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
İLK YARDIM.
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
KOL AĞZI TEMİZLEME TEKNİK ÇALIŞMALARI
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
ADALET PSİKOLOJİSİ YILI GÜZ DÖNEMİ 4. Ders 20 Ekim Cuma.
VOLEYBOLDA MANŞET, PAS VE SMAÇ TEKNİĞİ ÖĞRENİMİ
MADDE’NİN AYIRTEDİCİ ÖZELLİKLERİ
Milli Eğitim Bakanlığı örgüt yapısı
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
Kırınım, Girişim ve Müzik
İlkyardım Nedir? Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya.
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
OKUMA-YAZMA BECERİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ.
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ (SUNİ SOLUNUM VE GÖĞÜS BASISI)
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
5.İstasyon 6.İstasyon 4.İstasyon 7.İstasyon 2.İstasyon 1.İstasyon
KANAMALAR.
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
İSKELET SİSTEMİ MURAT AKYÜZ
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ (II)
Cerrahi El Yıkama.
SİNİR GERME TESTLERİ.
Türkiye Futbol Federasyonu 7-8 YAŞ TEMEL HAREKET EĞİTİMİ
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI.
Türkiye Futbol Federasyonu
Gelişim ve Temel Kavramlar
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ
MTM216 GÖRSEL PROGRAMLAMA
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ.
Sunum transkripti:

Baş immobilizasyonu

başı geriye it, çeneyi kaldır (Head tilt-Chin lift) servikal yaralanmada yapma!!!

Jaw-thrust manevrası

BOYUNLUK

İn-line İmmobilizasyon Traksiyon uygulamadan, servikal omurgadan başın ağırlığını engelleyecek düzeyde gerdirerek uygulanır. • Mekanik aletle immobilizasyon tamamlanıncaya kadar sürdürülür. • Hasta herhangi bir pozisyondayken uygulanabilir.

Oturan ya da ayaktaki hastaya yandan elle immobilizasyon Hastanın yanında ayakta durulur ve bir elle hastanın başının arkasından tutulur. Başparmak ve işaret parmağıyla zigomatik arkın altından çene tutulur. •  Her iki elle hastanın baş ve boynu hareket ettirmeden sıkıca tutulur. •  Baş gerekirse in-line pozisyonda hareket ettirilir. Bu pozisyon dirsekle vücut desteklenerek korunur.

yandan elle immobilizasyon

Oturan ya da ayaktaki hastaya önden elle immobilizasyon Hastanın önünde ayakta durulur. Başparmakla zigomatik arkın altından çene tutulur. Her iki elin küçük parmakları başın arkasına yerleştirilir. Diğer parmaklar açılarak başın yanına yerleştirilir ve sıkıca kavranır. Baş gerekirse in-line pozisyonda hareket ettirilir. Dirsekle destekleyerek vücut pozisyonu korunur.

önden elle immobilizasyon

arkadan elle immobilizasyon

Boyun omurlarını basıdan korumak için üretilmiştir. Boyunluk Boyun omurlarını basıdan korumak için üretilmiştir. •   Boyun hareketlerini kısıtlamasına rağmen tek başına yeterli immobilizasyon sağlamaz. •    Boyunluk daima sırt tahtası (kısa veya uzun), KED gibi uygun aletle veya manuel in-line stabilizasyonla birlikte uygulanmalıdır.

Sert boyunluk uygulama basamakları 1.kurtarıcı hastanın arkasına geçerek manuel in-line immobilizasyon sağlar ve işlem süresince bunu sürdürür. 2. kurtarıcı boyunluğu yerleştirmek için uygun şekilde tutar. 2. kurtarıcı boyunluğu alttan yerleştirir. 2. kurtarıcı boyunluğu hastanın boynunun etrafına yerleştirir. 2. kurtarıcı boyunluğu yapışkan bant ile stabilize eder. 1. kurtarıcı parmakları açık şekilde boyunluğun üzerinden sırt tahtasında stabilize edilinceye kadar tutar.

Boyunluk uygulamasında şunlara dikkat edilmelidir Hastanın ağzını açmasını ve kusan hastanın hava yolunu temizlemeyi engellememelidir. Hava yolunu tıkamamalı ve solunuma engel olmamalıdır. Sadece baş nötral hatta getirildikten sonra uygulanmalıdır.