Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI."— Sunum transkripti:

1 HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI

2

3 OMURGALI HAYVANLAR 1.KUŞLAR SICAK KANLI 2.MEMELİLER SICAK KANLI
SOĞUK KANLI 3.SÜRÜNGENLER 4.KURBAĞALAR SOĞUK KANLI 5.BALIKLAR SOĞUK KANLI Omurga iskeletin temel kısımlarından biridir.iskeletin diğer kısımları omurgaya bağlanır. Omurga boyundan başlayıp kuyruk sokumuna kadar uzanan bölümdür. Omur adı verilen kemiklerin üst üste dizilmesinden meydana gelmiştir.

4 O M U R G A

5 Timsah Omurgası

6 KUŞLAR Vücutları kıllarla kaplıdır. Ağız yerine gagaları vardır.
Uçmalarını sağlayan kanatları vardır. Bazı kuşların kanatları olduğu halde uçamazlar. ( Tavuk,hindi,deve kuşu,penguen) Yumurta ile çoğalırlar. Akciğer solunumu yaparlar

7 MEMELİLER Omurgalı hayvanların en gelişmiş grubudur.
Doğurarak çoğalırlar. Akciğer solunumu yaparlar. Çoğunlukla karada yaşarlar. Yunus,fok,balina suda yaşayan memelilerdir.

8 Memelilerin bir kısmı etle beslenir.(aslan,kaplan,çakal vb.)
Memelilerin bir kısmı otla beslenir. (inek, fil,at,deve,zürafa,geyik vb.)

9 Memelilerin bir kısmı hem ot hem de etle beslenir.
(fare,ayı,maymun vb.) Uçmalarına rağmen yarasalar da memeli hayvandır.

10 SÜRÜNGENLER Ayakları köreldiği için sürüngenler adı verilmiştir.Yılanların hiç ayakları yokken kaplumbağa,timsah ve kertenkelelerde küçük ayaklar vardır. Vücutları sert pullarla kaplıdır. Yumurta ile çoğalırlar. Akciğer solunumu yaparlar. Suda ve karada yaşayan çeşitleri vardır.

11 KURBAĞALAR Hem karada hem suda yaşarlar. Vücutları nemli ve kaygandır.
Akarsu ve göl kenarlarında sinek ve böcekleri yapışkan dilleriyle avlayarak beslenirler. Yumurtayla çoğalırlar. Yavrular solungaçlarıyla,yetişkin kurbağalar akciğer ve deri solunumu yaparlar.

12

13 BALIKLAR Suda yaşar,solungaçlarıyla solunum yaparlar.
Kuyrukları ve yüzgeçleriyle hareket ederler. Sudaki küçük canlılar ile küçük balıkları ve bazı su bitkilerini yiyerek beslenirler. Köpek balığı,hamsi,alabalık,palamut,kefal gibi değişik adlarla anılan birçok çeşidi vardır.

14 Soğukkanlı Hayvanlar Kalp yapıları nedeni ile vücutlarında(damarlarında) kirli ve temiz kanın karışık halde bulunduğu canlılardır. Bu hayvanlarda kan yeterince oksijen taşıyamadığı için vücut sıcaklığı ortama bağlı olarak değişir. Bu nedenle bu canlılar sıcak havalarda aktif ve hareketli, soğuk havalarda ise genellikle uyku halindedirler. Balıklar, kurbağalar ve sürüngenler bu gruba girerler

15 Sıcakkanlı Hayvanlar Bu hayvanlar vücutlarında kirli ve temiz kanın ayrı ayrı damarlar içerisinde dolaştığı canlılardır. Kalp yapıları sayesinde kirli ve temiz kan kalpte karışmaz. Bu sayede, kan yeterli düzeyde oksijen taşıdığı için vücut ısıları sabittir, ortama bağlı olarak değişmez. Bu nedenle yaz-kış sürekli aktif ve hareketlidirler. Kuşlar ve memeliler bu gruba girer.

16 OMURGASIZ HAYVANLAR Canlılar aleminin en zengin grubudur,
İskelet sistemi olmayan hayvanlardır. Canlılar aleminin en zengin grubudur, Beslenme şekilleri de çok farklıdır. Yaşama ortamları çok çeşitlidir (Denizler, göller, akarsular, kara, toprak altı), Sinek,böcek,kelebek,arı,karınca ve örümcek gibi hayvanlar eklemli bacaklarıyla hareket ederler.

17 KARINCA YENGEÇ AHTAPOT DENİZ YILDIZI Kene SALYANGOZ


"HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları