Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA TEMEL BİLGİLER. Korunmak Önemlidir! Dişlerinizi günde en az 2 kere fırçalayın Süt, taze meyve sebze tüketin. Yemek aralarında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA TEMEL BİLGİLER. Korunmak Önemlidir! Dişlerinizi günde en az 2 kere fırçalayın Süt, taze meyve sebze tüketin. Yemek aralarında."— Sunum transkripti:

1 AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA TEMEL BİLGİLER

2 Korunmak Önemlidir! Dişlerinizi günde en az 2 kere fırçalayın Süt, taze meyve sebze tüketin. Yemek aralarında şekerli, nişastalı ve yapışkan maddeler yememeye dikkat edin. 6 ayda bir diş hekiminizi ziyaret edin Diş fırçanız eskiyince (3 ayda bir) değiştirin.

3 Doğru Diş Fırçalama Tekniği 1 Dişlerin dış yüzeylerini fırçalayın. 2 Arka dişlerin iç yüzeylerini fırçalayın. 3 Arka dişlerin üst / çiğneme yüzeylerini fırçalayın. 4 Ön dişlerin iç / arka yüzeylerini fırçalayın. 5 Dilinizi fırçalayın

4 Dişler fırçalanırken diş fırçanız “kuru” olmalıdır. Fırça ıslatılarak yapılan işlemde fırça kılları yumuşadığı için etkili temizlik yapılamamaktadır. Diş fırçasını diş ve dişeti üzerine görüldüğü şekilde yerleştirin. Dairesel hareketler yaparak en az 8-10 kez fırçayı yerinden kaldırmadan, diş yüzeylerini temizleyin. Daha sonra bir fırça boyu ilerleyerek aynı işlemi tüm diş yüzeylerine uygulayın. Dişlerin dil ve damak tarafına bakan yüzeylerini mümkünse dairesel hareketlerle fırçayı dişetlerinden dişe doğru hareket ettirerek ya da ileri geri süpürme hareketleriyle fırçalayın. Fırçayı dişlerinizin çiğneme yüzeylerine yerleştirin ve ileri geri hareketlerle fırçalayın. Dişlerimi Nasıl Fırçalamalıyım?

5 Dilinizi bazı fırçaların arkasında bulunan dil temizleyicisi ile ya da diş fırçanız ile arkadan öne doğru temizleyin. Diş ipini dişler arasına yerleştirin, diş yüzeyine yaslayarak, iki diş arasında bulunan üçgen formundaki dişetinin 1-2 mm altına inin ve dişi iç ve dış yüzeyinden sarın. Diş ipini dişe yaslayarak ağız boşluğuna doğru hareket ettirin ve birikintileri çıkarın. Aynı işlemi diğer komşu diş için tekrar edin. Diş ipi kullanımına en geride bulunan dişten başlayın. Dişlerimi Nasıl Fırçalamalıyım?

6 Diş Çürüklerinden Nasıl Korunuruz? Günde en az 2 kez düzenli ve kurallı olarak dişlerimizi fırçalamak Florürlü diş macunu kullanmak Düzenli olarak diş hekimini ziyaret ederek dişlerimizi kontrol ettirmek


"AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA TEMEL BİLGİLER. Korunmak Önemlidir! Dişlerinizi günde en az 2 kere fırçalayın Süt, taze meyve sebze tüketin. Yemek aralarında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları