Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ"— Sunum transkripti:

1 SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
ŞAMPANYA

2 ŞAMPANYA SERVİSİ Şişe kovasından çıkarılarak, çabukça bir bez peçeteyle kurulanır. Etiketi konuğun okuyacağı şekilde şişeyi sipariş edene gösterilir ve onayı alınır. Şişe bir yana hafifçe eğilerek emniyet telinin ucu bulunur ve yatık durumdan kaldırılarak tutulur hale getirilir.

3 ŞAMPANYA SERVİSİ Tutulur hale getirilen emniyet teli, aksi istikamete bükülerek gevşetilir. Gevşetilen tele bağlı olan ve üsten gelen yan teller yerinden oynatılarak, çıkacak pozisyona getirilir.

4 ŞAMPANYA SERVİSİ Şişenin mantarının yerinde sıkı durup durmadığı kontrol edilir ve kontrolsüz fırlaması emniyete alınır. Gevşetilen emniyet teli ve üzerini saran kapak jelâtini birlikte kaldırılarak çıkartılır (eğer mantar gevşekse, hepsi mantarla birlikte çıkarılır).

5 ŞAMPANYA SERVİSİ Bir elde şişeyi tutarken, diğer elin başparmağının mantarın üzerinde olmak üzere, diğer parmaklar şişenin ağzını ve mantarı saracak şekilde tutularak ve şişe ortasında tutulmak suretiyle çevrilerek, sessiz bir şekilde mantar çıkarılır.

6 ŞAMPANYA SERVİSİ Şişenin ağzı peçeteyle veya mantarın düz kısmıyla silinir. Mantar koklanarak, kötü bir koku olup olmadığı kontrol edilir. Şampanya, sipariş eden kişinin veya ev sahibinin bardağına tatması için bir miktar dökülür.

7 ŞAMPANYA SERVİSİ Şampanyayı tadanın onayını aldıktan sonra, sırayla diğerlerinin bardakları saat yönünde ve sağ taraftan doldurulur. En son olarak şampanyayı sipariş verenin bardağı da doldurulduktan sonra servis sona erdirilir.

8 ŞARAP SERVİSİ Konuğun onayı alındıktan sonra, önce bayanlar olmak üzere sağdan servisi yapılır. En son olarak şarabı sipariş edenin veya ev sahibinin bardağı doldurulur. Şarap bardakları 2/3 oranında doldurulur. Servis tamamlandıktan sonra şişe, tekrar kovasına konur.

9 BİRA SERVİSİ Çok fazla köpük doldurarak konuğa aldatıldığı hissi verilmemeli, eğer bardakta işaret varsa bu işarete kadar bira doldurulmalıdır. Eğer bira kulplu bir bardakta veriliyorsa, bardak masaya kulpu saat 17.00’yi gösterir şekilde konmalıdır.


"SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları