BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
Advertisements

ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
UNI-SET Toplantı Notları
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI (no:2) ECZACILIK FAKÜLTESİ.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
GRUNDTVIG Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Öğrenme.
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ KAPANIŞ ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 16 HAZİRAN 2009,ANKARA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
Öğrenim Hareketliliği Nedir?
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİ (Erasmus+ Student Mobility for Traineeships)
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları   Değerli Koordinatörler, Sevgili Öğrenciler,   Üniversitemizin Erasmus+ Öğrenci.
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI
Erasmus+ Toplantısı.
ÖZ GELİRLER.
Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ BAŞVURU SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI SUNUMU
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Bologna Sürecinde Öğretim Perspektifi
2914 SAYILI YÜKSEK ÖĞRETİM PERSONEL KANUNU
Öğrenim Öğrencileri Learning Agreement For Studies (Öğrenim Anlaşması)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
YURT DIŞINDA HAZIRLIK PROGRAMI
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
Erasmus + Programı Öğrenci Hareketlilikleri Bilgilendirme Sunumu
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
Misyon-Vizyon Misyon Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik.
Değişim Programları Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantıları
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.
Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM SEMİNERİ

İLK ADIM: ERASMUS+ NEDİR? Erasmus+ Programı nedir? Erasmus+ Programı, Avrupalı yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği nedir? Bir akademik yıl içinde 1 veya 2 yarıyıl için başka bir Avrupa ülkesi Erasmus+ Üniversite Beyannamesi sahibi yüksek öğretim kurumunda, eğitim ücreti ödemeden, öğrenci olmak üzere yurt dışına gidebilmektedirler. Avrupa Komisyonu değişimden faydalanan bireylere katkı sağlamak amacıyla öğrencilere hibe vererek değişime mali olarak da destek verebilmektedir.

İKİNCİ ADIM: ERASMUS+ NE DEĞİLDİR? Erasmus+ programı bir dil öğrenme programı değildir. Erasmus + programı bir burs programı değildir. Erasmus + seyahat programı değildir.

BİLGİ Talent Global Affairs – Erasmus Ofisi Ne Yapar? Erasmus+ Değişim Programlarını (öğrenim, staj, personel değişimi) koordine eder. Üniversitemize gelen ve giden değişim öğrencileri için oryantasyon programları düzenler ve kaldıkları sürede karşılaştıkları, idari olarak çözülebilecek sorunları çözmeleri için yardımcı olur. Üniversitenin Ulusal Ajans ve diğer partner üniversiteler ile olan ilişkilerini yürütür karşı olan sorumluluğunu yerine getirir.

ERASMUS + DEĞİŞİM PROGRAMLARI Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Erasmus+ Staj Hareketliliği

PEKİ NEDEN ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ?

PEKİ NEDEN ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ? Çok kültürlü ortamlarda ders alma ve izleme Değişik kültürleri tanıma Uluslararası arkadaşlar edinme Sosyal boyutu geliştirme Eğitim sonrası mesleki bağlantıları arttırma Yabancı dili geliştirme (öğrenim görülen dili değil ) Özgüveni artırma, sorunlarla başa çıkma yeteneği

PEKİ NEDEN ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ? Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=qEF7FN_sG9E

ERASMUS + DEĞİŞİM KURALLARI - 1 Lisans öğrencileri için minimum GPA 2.20/4.00; lisansüstü öğrencileri için minimum GPA 2.50/4.00 ortalama gerekmektedir. Erasmus+ değişim programına gitmeden önce derece programının birinci yılının ilk dönemi tamamlanması gerekmektedir. Tam zamanlı kayıtlı öğrenci olunması ve Erasmus değişim programının gerçekleşeceği dönemde mezun durumda olunmaması gerekmektedir.

ERASMUS + DEĞİŞİM KURALLARI - 2 Bir öğrenci yüksek öğrenim yaşamının her seviyesinde (lisans, yüksek lisans, doktora) toplamda 12 ay bir veya birden fazla Erasmus+Programı’na katılabilir. Aynı eğitim seviyesinde (lisans, yüksek lisans, doktora) Erasmus+ Programından faydalanmış olan bir öğrencinin yeni başvurusunda toplam Erasmus puanı -10 puan düşürülür. Bu kural programın temel kurallarından biridir. Ön lisans/Lisans : 12 Ay Yüksek Lisans : 12 Ay 36 ay Doktora : 12 Ay

ERASMUS + DEĞİŞİM KURALLARI - 3 Erasmus+ hareketliliği kapsamında misafir olunan ortak üniversiteye kayıt ücreti ve harç gibi ücret ödenmez. Bilgi’ye ödemede yükümlülüğü bulunan (burslu öğrenciler hariç) öğrenci, yalnızca Bilgi’ye ödemesini yapmalıdır. Yurt dışında geçirecekleri süre için öğrencilerin kayıt dondurması söz konusu değildir. Yaşam masrafları, yolculuk, sağlık sigortası, vize ücretleri vs. öğrenciye aittir. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği asgari 3 ay olmalıdır.

ERASMUS + HAREKETLİLİK HİBESİ Öncelikle hibe AB kurumu olan Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye’deki yetkili kuruma, Türkiye Ulusal Ajansı’na tahsis eder. Türkiye Ulusal Ajansı da hibeyi üniversitelere tahsis eden yetkili kurumdur.   BİLGİ Erasmus+ bütçesini alınca öğrencilerine hibe tahsisi yapmaktadır. Erasmus+ öğrenci seçimleri, Üniversitelere Ulusal Ajans tarafından bütçe tahsis edilmeden önce gerçekleştiği için seçim sürecinde öğrencilerin hibe alacağı garanti edilemez.

ERASMUS + HAREKETLİLİK HİBESİ

ERASMUS + ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU Bir öğrenim hareketliliğinin gerçekleşebilmesi için öncelikle Bilgi ile karşı kurum arasında bir bölüm bazında «Kurumlararası Anlaşma» olmalıdır. Değişim programında alınacak dersler BİLGİ’deki ders karşılıkları önceden belirlenir ve bir «öğrenim anlaşması» ile kayıt altına alınır. Başarılı olunan dersler değişim dönemi sonunda BİLGİ’ye transfer edilir. ÖNEMLİ: Faaliyete katılacak öğrencilerin bir semester için 30 ECTS ve iki semester için 60 ECTS’lik ders yüküne sahip olmaları gerekmektedir. Misafir olacakları kurumda bu kredi sayılarına denk gelen bir programı takip etmeleri beklenmektedir.

BAŞVURU VE SEÇİM SÜRECİ Seçim kriteri: %50 CGPA + %50 Dil Puanı Dil Puanı Kabul edilen sınavlar: YDS YÖKDİL Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı TOEFL IELTS Kabul edilen diğer İngilizce ve diğer Dilleri Sınavları: http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/GENEL/EsdegerlikTablos u29012016.pdf

BAŞVURU VE SEÇİM SÜRECİ Başvuru evrakları: ONLINE başvuru formunu imzalı bir kopyası Student Profile; SIS sayfalarından temin edilir ve en son ortalamalarının görüldüğü belgedir. Course Status; SIS sayfalarından temin edilir ve mezun olmak için alması gereken dersleri ve kredileri gösteren belgedir (alınmayan krediler/dersler açık bir şekilde). Yabancı dil yeterlilik belgesi; Partner üniversitede verilen eğitim dili İngilizce haricinde bir Avrupa dili ise ve bu dilde eğitimin alabileceklerini ispat edecek belgeler (BİLGİ’ de veya başka bir yerde katıldığınız sınavlar, dersler, diploma)

ÖRNEK BELGELER

ERASMUS TASLAK TAKVİMİ PEKİ BİZİ NE BEKLİYOR? ERASMUS TASLAK TAKVİMİ 7 Ocak-25 Ocak Başvuru İlanı 25 Ocak 2019: ONLINE başvuru sistemi açılacaktır 8 Şubat 2019: Başvuru Son Tarihi 16 Şubat 2019: Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı 22-25 Şubat 2019: Dil Sınavı İtiraz Hakkı 26 Şubat 2019: İtiraz Sonuçlar 4 Mart 2019:Nihai yerleştirme sonuçları webde duyurulacaktır.

ONLINE BAŞVURU 1. ADIM

ONLINE BAŞVURU 2. ADIM

ONLINE BAŞVURU 3. ADIM

ONLINE BAŞVURU 4. ADIM Kişisel ve iletişim bilgilerinizi doldurunuz

ONLINE BAŞVURU 5. ADIM

ONLINE BAŞVURU 6. ADIM

ONLINE BAŞVURU 6. ADIM

ONLINE BAŞVURU 7. ADIM

ONLINE BAŞVURU 8. ADIM

ONLINE BAŞVURU 9. ADIM

BİLGİ Talent Global Affairs - Erasmus Ofisi SANTRAL KAMPÜSÜ BİLGİ TALENT – GLOBAL AFFAIRS KONTEYNER - ZEMİN KAT Tuğba Güven – Uzman Aylin Atlı – Uzman Gözde Topraktepe– Uzman Yardımcısı Aybala Işık – Erasmus Kurum Koordinatörü E-posta: erasmus@bilgi.edu.tr Telefon: 0 212 311 75 58

TEŞEKKÜRLER Q&A