GIDA KALİTESİ VE DUYUSAL KALİTE KARAKTERİSTİKLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NVA KALİTE TEST ÖLÇ. HİZ. EĞT. VE BELG. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. Hazırlayan= E. Burak SARAÇOĞLU.
Advertisements

İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
BİYOM BİYOM; aynı iklim koşullarının yaşandığı ve bunun paralelinde aynı bitki örtüsüne sahip olan geniş coğrafi alanlardır. Canlıları ve yaşadıkları ortamı.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
PAZARLAMA YÖNETİMİ Nuran KANDAZ GELEN. SPORTİF ÜRÜN KAVRAMI En genel anlamıyla ürün, özellik ve yararlar bütününü kapsar. Diğer bir genel yaklaşıma göre.
GELENEKSEL GIDALARDA KALİTE VE STANDARDİZASYON 2015.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 2
JEOFİZİK ETÜTLERİ DAİRESİ
DAL TANITIMI Elektrik Elektronik Teknolojileri (EET) Alanı Dalları
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI.
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Konu 9 ISO-9000 Kalite Güvencesi Standartları
ENERJİ TASARRUFU ...Egitimhane.com....
Konu 6 Gıda Kalite Özelliklerinin Sınıflandırılması
SAĞLIK İŞLETMELERİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
İstatistiksel proses kontrolü
Yoğurt Üretiminde Kalite Kontrol
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
Konu 2 Kalite anlayışının tarihsel gelişimi
Kalite ile ilgili kavramlar
Doç.Dr.Gülbiye Yenimahalleli Yaşar
Yoğurt türevİ ürünler.
Konu 5 Gıda Kalite Özelliklerinin Sınıflandırılması
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
Öğretimin Uyarlanması
ENGELLİ ÇOCUKLARI TANIMA VE DEĞERLENDİRME
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
KRİZ YÖNETİMİ Öğretim Görevlisi Meral GÜNEŞ.
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
TEST GELİŞTİRME.
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ
İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi
KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
ÇOKGENLER.
BÖLÜM 4 ÖTMG’de ÖĞRETMEN NİTELİKLERİ VE ÖĞRETMEN YETİŞTİRME
Erozyon ve Toprak Erozyonunun Oluşumu
Farklılık Testleri Doç.Dr. Aslı UÇAR.
Yerleşim düzenini etkileyen genel faktörler
Silajda fiziksel ve kimyasal yöntemlerle silaj kalitesinin saptanması
Panelistlerin Seçimi Tat ve koku duyarlılığı testleri Altı temel tada duyarlılığın saptanması:
ÖĞRETİMDE PLANLAMA.
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
KALİBRASYON Tüm analitik metotlar kantitatif analiz amacıyla kullanıldıklarında kalibrasyona gereksinim vardır. Kalibrasyon, bir enstrüman çıkışında.
KAVRAM HARİTALARI.
Disiplin Sınıfta öğrenmeyi kolaylaştırıcı ortam oluşturulması için gerçekleştirilen işlemlerdir.
KYM 342 ENSTRÜMENTAL ANALİZ
TEKNOLOJİ VE TASARIMIN TEMELLERİ
ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÖĞRETİM İLKELERİ.
Bedensel Büyüme ve Psiko-Motor (devimsel) Gelişme
Hazırlayan: B. Rabia Aslan
Maddeyi Tanıyalım.
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
7. ÜRETİMDE KALİTE KONTROLÜ
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
Maddeyi Tanıyalım Madde ve Cisim Maddenin Özellikleri Maddenin Haller
Pazarlama İletişimi ve Marka
DUYUM Dr. Ege AKGÜN.
Yoğurt Üretiminde Kalite Kontrol
1.6.Çoklu kıyaslama testleri
Avukat Barkın Gültekin
LEZZET PROFİLİ ANALİZİ
Sunum transkripti:

GIDA KALİTESİ VE DUYUSAL KALİTE KARAKTERİSTİKLERİ

GIDA KALİTESİ NEDİR?

Gıda kalitesi "tüketicinin tercihinde rol oynayan, her biri ayrı ayrı ölçülüp kontrol edilebilen, söz konusu gıda ünitesini diğerlerinden ayırt etmeye yarayan karakteristiklerin bileşimi" olarak tanımlanmaktadır.

Standart ve spesifikasyonların oluşturulması — Üretim için hazırlık, üretim, muayene —

Uygunluğun saptanması — Gerektiğinde düzeltici eylem — Gelişim için plan yapılması —

Fiziksel analizler Kimyasal analizler Biyokimyasal ve mikrobiyolojik analizler Enstrümantal analizler DUYUSAL analizler

Gıda Kalite Karakteristikleri kantitatif gizli duyusal karakteristikler

Kramer Çemberi

Görünüş Özellikleri Optik özellik, Fiziksel şekil özellikleri Sunuş şekli özellikleri

Lezzet  Lezzet, genel olarak tat ve koku algılarının bileşimi olarak ifade edilmektedir.

Lezzet TaT Bileşikleri Koku bileşikleri

tatlı, tuzlu, ekşi, acı, metalik ve umami 

 olfaktori  kemoreseptör