Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÖLÜM 4 ÖTMG’de ÖĞRETMEN NİTELİKLERİ VE ÖĞRETMEN YETİŞTİRME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÖLÜM 4 ÖTMG’de ÖĞRETMEN NİTELİKLERİ VE ÖĞRETMEN YETİŞTİRME"— Sunum transkripti:

1 BÖLÜM 4 ÖTMG’de ÖĞRETMEN NİTELİKLERİ VE ÖĞRETMEN YETİŞTİRME
Öğretmen öğrenenlerin (learner) öğrenmesine rehberlik eden, ortak öğrenen (co-learner), izleyici (Monitor) ve öğretici kişi olarak tanımlanabilir.

2 Öğretmen nitelikleri, 1.Öğrencinin bilgiye ulaşmasına, onu yorumlamasına ve gerektiğinde günlük hayatta kullanmasına yardım eden rehber kişi, 2.Öğrencinin kendi potansiyelini anlamasına ve bunu kullanmasına yardım eden kişi, 3. Sınıf içinde otoritesini kuran ve kullanan değil, sınıf yönetimi becerilerini öğretim aktiviteleri haline getirebilen bir öğretici, 4. Sınıfta sadece öğrenmeye yardım eden değil, sınıfla birlikte kendisi de öğrenen bir öğrenici 5. Öğrencinin başarısını önceden belirlenmiş kriterlere göre değerlendiren değil, öğrenciyi kendi potansiyeli içinde değerlendiren ve yönlendiren iyi bir rehber.

3 Materyal Geliştirmede Öğretmen nitelikleri
1. Öğretmen araçları tanımalı ve nasıl kullanılacağını bilmelidir. 2. Öğretmen öğretimi tasarlama bilgisine sahip olmalıdır. 3. Öğretmen materyal tasarlama ilkelerini bilmeli ve kullanabilmelidir. 4. Öğretmen öğrencilerin materyal oluşturmalarına da rehberlik edebilmelidir. 5. Öğretmen materyal çeşitlerini bilmelidir. 6. Öğretmen öğrenme ilkelerini bilmelidir.

4 Materyal Geliştirmede Öğretmen nitelikleri
7. Öğretmen gelişim psikolojisini iyi bilerek öğreneni tanımalıdır. 8. Hedefler ve kazanımlar için uygun olan materyaller kullanılmalıdır. 9. Öğretmen öğretim materyali hazırlama ilkelerini bilmeli ve ders materyali geliştirmede uygulamalıdır. 10. Öğretmen Öğrencilerin aile özelliklerini ve çevre koşullarını çok iyi incelemelidir. 11. Öğretmen hoşgörülü ve sabırlı olmalıdır. 12. Öğretmen materyal hazırlama ve öğrenenlere hazırlatma becerisine sahip olmalıdır. 13. Öğretmen iletişim becerisine sahip olmalıdır

5 Teknoloji Temelli Öğrenmenin Başarısı İçin Öğretmenlerin Rolü
1. Öğretmenlerin Teknoloji Bilgisi 2. Öğretmenlerin Eğitimsel İnançları

6 Öğretmen yetiştirme

7 Öğretmen oluşturmacı öğrenmeyi sağlayacak şekilde yetiştirilmelidir.

8 Oluşturmacı öğrenmede öğretmenin belli başlı görevleri şöyle sıralanabilir:
1) öğretmen, bilginin inşa edilmesinde öğrenciye gerekli malzemeyi ve ortamı hazırlar. 2) öğretmen, inşa edilecek bilgi örüntüsüne temel olacak bilginin anlamlı ve somut olarak algılanmasına yardımcı olur. 3) öğretmen, öğrencinin önceki bilgilerini ve hazır bulunma düzeyini denetler ve ilgili düzenlemelerin yapılması için yardımcı olur. 4) öğretmen, öğrenme ortamında öğrenciye uygulama, deneme ve keşfetme fırsatları yaratır.

9 Öğretmen adaylarının bilgi teknolojileri ile ilgili eğitimi iki aşamada gerçekleştirilmelidir
Teknoloji okur-yazarlığı becerilerinin kazandırılması Var olan teknolojileri öğretme-öğrenme süreçlerinde kullanabilme yeterliliklerinin kazandırılması.


"BÖLÜM 4 ÖTMG’de ÖĞRETMEN NİTELİKLERİ VE ÖĞRETMEN YETİŞTİRME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları