Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LEZZET PROFİLİ ANALİZİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LEZZET PROFİLİ ANALİZİ"— Sunum transkripti:

1 LEZZET PROFİLİ ANALİZİ

2 En yaygın olarak kullanılan analitik yöntem tanımlayıcı lezzet profil analizidir.

3 LPA, 1949 yılında geliştirilmiş bir tekniktir.

4 Nitel olarak tanımlayıcı,
Nicel olarak yoğunluk ve tüm izlenim

5 LPA tekniğinde; Ürünün tüm lezzeti ve üründe saptanabilen lezzet özellikleri, Ayrı ayrı belirlenen lezzet özelliklerinin yoğunlukları ve birleşik etkilerinin tüm lezzete etkisi , Algılanan lezzet özelliklerinin yoğunlukları, algılanma sıraları, tat sonrası izlenim ve tüm izlenim

6 LPA tekniği gıda endüstrisinde;
Ürün geliştirme, Satış ve pazarlamada, Tüketici beklentisi, lezzet benzerlikleri farklılıklarının saptanması,

7 terimler, standartlar kişisel özellikler

8 Lezzet Profili Analizi Tekniğinin Uygulanması
Panel lideri;

9 LPA tekniğinin işlem basamakları;

10 Panelist seçimi ve eğitimi:
Yüksek düzeyde eğitilmiş panelistler Nicel sonuç 3-8 adet yüksek düzeyde eğitilmiş panelist

11 LPA için panelist seçiminde önemli kriterler;

12 LPA testinin 1949 yılında ilk kullanıldığı yer olan Arthur D
LPA testinin 1949 yılında ilk kullanıldığı yer olan Arthur D. Little laboratuvarlarında panelist seçiminde adaylara üç farklı test uygulandığı belirtilmektedir.

13 Günümüzde panelist seçiminde;
Tat ve koku duyarlılığı Lezzet farklılıkları algısı Sayısal ifade edilmesi


"LEZZET PROFİLİ ANALİZİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları